ТОП-5 олігархів, які стали ворогами Росії

28 травня, 2014 середа
12:56

Еспресо.TV склало рейтинг олігархів, які через останні події в Україні опинилися в немилості у Росії

Коломойський смертельно образив Кремль

Ігор Коломойський посів почесне перше місце в нашому рейтингу.  Перелік невгодних північному сусіду справ він розпочав тільки-но пересів у губернаторське крісло. Спочатку організував сафарі на терористів, якими так опікується Росія – пообіцяв грошову  винагороду: за кожний автомат $1тис., кулемет – $1,5тис., гранатомет – $2тис., за кожного переданого «зеленого чоловічка» - $10 тис.

Після цього створив власну армію, швидко винищив зародки сепаратизму в регіоні і розпочав боротьбу с проросійськими бойовиками на Донбасі. Але саме найгірше – він посягнув на святая святих – публічно назвав Путіна невеликим на зріст шизофреніком: «Він повністю неадекватний, повністю збожеволів. Його месіанство, відновлення Російської імперії 1913 року або СРСР 1991 року може довести світ до катастрофи».

Російський президент ображено відреагував: «У Дніпропетровську пана Коломойського привели до влади - він же елементарний пройдисвіт, кілька років тому навіть нашого олігарха Абрамовича кинув». Одразу ж в унісон Коломойського  атакувало і все стадо путінських овець та баранів. Спочатку у «Москомприватбанк» з 6 березня 2014 року вввели тимчасову адміністрацію Центробанку Росії, через що Ігор Валерійович був змушений виставити на продаж свою московську «дочку». Підприємець з Казахстану Ермек Тайчібеков оголосив про нагороду в 1 млн рублів за усунення або затримання Коломойського, обачно встановивши дедлайн «полювання» до 1 травня цього року. 

А депутат Держдуми Михайло Маркелов почав вимагати, щоб Коломойського відлучили від єврейських релігійних організацій. Також депутат написав листа до Ізраїлю з вимогою позбавити Коломойського ізраїльського громадянства, заморозити всі його банківські рахунки і накласти арешт на все його майно. Ним навіть зацікавилися, маловідомий широкому загалу «Кібер-Беркут», який розкрив усі схеми каральних операцій Ігоря Валерійовича. А російські ЗМІ почали писати про Коломойського регулярніше ніж про Путіна та Мєдвєдєва. Зазвичай одну гидоту.

Бахматюк невдало "повечеряв"

Непублічний аграрний магнат Олег Бахматюк неочікувано потрапив у наш рейтинг після того, як став героєм телеканалу «Росія 24». Його вечері в ресторані з міністром юстиції Павлом Петренко російські журналісти присвятили декілька сюжетів і представили її не інакше, як «масонську змову». А в самому сюжеті, росіяни порівняли Бахматюка з Коломойським і ледве, що самі не назвали його воргом №2.

Автори сюжету одразу зацікавилися, а навіщо міністру вечеряти з мільярдером? І таки знайшли відповідь. За версією «Росії 24», Бахматюк винен росіському Сбербанку  600 мільйонів доларів, але за підтримки мін'юсту намагається уникнути відповідальності за зобов'язаннями і «кинути» російський банк. Слід зазначити, що залишки боргу перед Сбербанком  - на порядок нижчі вказаної суми. окрім того, яким чином міністр юстиції України допоможе не платити борг росіянам - це загадка.

Доказом змови, як вважають російські журналісти, є те що зустріч проходила в одному з найдорожчих ресторанів Києва без краваток та начебто їли суп з панцира лобстера на перше і стейк Тендерлоін на друге. Варто відзначити, що на фото меню вечері не видно, і воне не більш ніж плід бурхливої фантазії авторів сюжету.

Ахметова підвів гудок

Довго вагаючись між "світлом і темрявою" найбагатша людина країни Рінат Ахметов нарешті визначився зі ставленням до терористів і ДНР. Він вивів робітників своїх підприємств на попереджувальний страйк проти сепаратизму, який в народі охрестили «гудком», адже мітинг розпочався з гудка на всіх підприємствах Донбасу «на підтримку миру і проти кровопролиття». А представників так званої ДНР назвав «купкою пройдисвітів, що тероризують Донбас і яких в самий найближчий час будуть гнати в шию». Одразу ж після цього російський інформаційний простір розразився цілим ворохом аналітичних статей про ганебні дії олігарха. А керівництво ДНР заявило про націоналізацію його підприємств і почало з резиденції Ахметова в Донецьку.

Тарута не витримав конкуренції з Пушиліним

Донецький губернатор Сергій Тарута потрапив у «винищувальний» список РФ після того, як став у керма найбільшого вогнища сепаратизму. Його первісна позиція такого собі «кота Леопольда», який намагався вирішити питання за допомогою переговорів, не справила враження ані на сепаратистів, ані на їхнього російського господаря. Бойовики ДНР неодноразово трощили офіс компанії ІСД, яка колись належала Таруті та захопили його  готель «Вікторія», де в останній час працювала облдержадміністрація.

Крім того на Кіпрі арештована частина активів Сергія Тарути - під арештом опинилися футбольний клуб «Металург» і офшор, на якому була частина акцій «Індустріального союзу Донбасу». Причому приводом для таких санкцій став позов російського банку ВТБ, який ще в 2008-2011 рр.. надавав кредити ТОВ «Єнісейський фанерний комбінат» (почав процедуру банкрутства) на загальну суму $ 203 200 000. Сам Тарута у ВТБ грошей не запозичав, але по ряду кредитів виступав поручителем на суму більше $ 30 млн. Варто відзначити,  що кіпрському суду знадобилося 4 дні, щоб розглянути позов і прийняти рішення. Експерти вважають це новим витком російських санкцій за непослух. 

Вадатурський необережно потрапив на гачок

Директор ТОВ СП «НІБУЛОН», Герой України Олексій Вадатурський потрапив під пильне око Кремля після того, як, озброївшись прикладом Коломойського, заявив що готовий виплачувати грошову нагороду за допомогу в затриманні колабораціоністів, змовників і проросійських сепаратистів, які намагаються порушити конституційний лад і цілісність України. Він також заявив про наміри екіпірувати «Народне ополчення» Миколаєва та обладнати блокпости на в'їздах в місто. Крім того, Олексій Афанасієвич необлудно висловився в адресу Путіна, назвавши його брехуном: «Ми бачимо, як бреше глава РФ, публічно заперечуючи перебування російських військ на території Криму, а значить - на суверенній території України. Ми бачимо, як він бреше громадянам Росії, як він бреше всьому світу, а значить - і українцям». Поки що Вадатурського не "нагородили" відповідною реакцією, але як показує досвід, це лише питання часу.

Теги:
Читайте також:
Київ
+14°C
  • Київ
  • Львів
  • Вінниця
  • Дніпро
  • Донецьк
  • Житомир
  • Запоріжжя
  • Івано-Франківськ
  • Кропивницкий
  • Луганськ
  • Луцьк
  • Миколаїв
  • Одеса
  • Полтава
  • Рівне
  • Суми
  • Сімферополь
  • Тернопіль
  • Ужгород
  • Харків
  • Херсон
  • Хмельницький
  • Черкаси
  • Чернівці
  • Чернигів
  • USD 39.44
    Купівля 39.44
    Продаж 39.91
  • EUR
    Купівля 42.1
    Продаж 42.83
  • Актуальне
  • Важливе
2024, вiвторок
23 квітня
18:01
Новини компаній
Переваги металопластикових вікон
17:52
Дамба ДніпроГЕС, Запоріжжя
На Дніпрогес триває розбір завалів і демонтаж, про відновлення енергетичної складової наразі не йдеться, - голова Запорізької ОВА
17:49
Ошукали мешканців Чехії на 5,5 млн грн: в Одесі викрили шахрайський колцентр
17:29
На фото: Лана Дель Рей на фестивалі Coachella
Фестивалю Coachella загрожує $28 тис. штрафу за те, що виступ Лани Дель Рей завершився на 13 хвилин пізніше
17:19
окупанти
Штурмували позиції ЗСУ в Мар'їнці та Вугледарі: СБУ повідомила про підозру 5 бойовикам
17:14
Росія Ленін Фінляндія культура
У Фінляндії закривають музей Леніна, який працював з 1946 року
17:03
військові облігації, Дія
Українці придбали за добу через Дію облігацій на понад 30 млн грн, - Федоров
17:03
Електроенергія
Україна другу добу поспіль залучає аварійну допомогу з Європи: ситуація в енергосистемі станом на 23 квітня
16:51
Велика Британія ДСНС допомога Україні
Британія надіслала в Україну найбільшу від 2022 року партію пожежної техніки й обладнання
16:49
Власні програми ЗВО, бакалаврат за 3 роки: Рада підтримала євроінтеграційний законопроєкт щодо вищої освіти
16:48
Посадовця Нацполіції з Дніпропетровщини підозрюють у незаконному збагаченні на понад 14 млн грн
16:38
Ексклюзив
Роман Червінський, суд
"Прокуратура робить усе, щоб дискредитувати власне кримінальне провадження": адвокат Титич про справу Червінського
16:19
Херсонська область
Унаслідок російського обстрілу загинула 82-річна жителька Херсонщини
16:18
ЗРК РФ - С-500 "Прометей"
Шойгу пообіцяв, що цьогоріч російська армія отримає перші зразки ЗРК С-500
16:07
Снаряди 155 мм калібру
У межах військової допомоги США Україна насамперед отримає артилерійські снаряди, - СNN
16:03
OPINION
Віталій Гайдукевич
Зникнення Червінського: це Росія в Україні
16:02
Інфографіка
Ціни на пальне, АЗС
Ціни на пальне сьогодні: скільки коштують бензин, газ і дизель
15:55
Роберта Мецола
Мецола попередила про загрозу дезінформації з боку РФ, Китаю й Ірану на виборах до Європарламенту
15:50
Ексклюзив
Карта бойових дій: Авдіївка
"Росіяни намагаються зайти на наші позиції": офіцер 59-ї Окремої мотопіхотної бригади про ситуацію на напрямку Красногорівка - Нетайлове
15:46
школа в окупації
Росіяни призначають "директорами" навчальних закладів на ТОТ лаборантів і двірників, - Спротив
15:33
Оновлено
У Латвії ухвалили рішення поступово відмовлятися від вивчення російської мови в школах як другої іноземної
15:31
Віктор Янукович
Литва висилає екссоратника Януковича з сім'єю
15:30
На фото: Селін Діон
"Морально важко жити": Селін Діон розповіла, як бореться з невиліковною хворобою
15:28
Аналітика
кіно, кінотеатр
Культура на часі: що з доходами українських театрів на другий рік війни. Дослідження YouControl
15:28
Нацгвардійця, який застрелив 5 людей на Південмаші, засудили до довічного
15:10
Ілюстративне фото
Росіяни атакували ракетами Дніпропетровщину: 4 постраждалих
15:05
Ексклюзив
російські танки, окупанти, оркі
"Намагатиметься перетворити переваги на здобутки": полковник ЗСУ Селезньов припустив, де ворог активізується найближчим часом
14:59
Українське зерно, яке висипали у Польщі
Європарламент на рік продовжив період пільгової торгівлі з Україною
14:57
На фото: Маша Єфросиніна
"Поставив умову": Єфросиніна пояснила, чому не взяла інтервʼю в Жадана
14:50
Запоріжжя
Наводив російські ракети на Запоріжжя: ексдепутат-комуніст отримав 15 років тюрми
14:49
РФ вдарила по приватному сектору Харкова
14:41
На фото: Маша Єфросиніна
"Я була інструментом русифікації України": Єфросиніна прокоментувала мовну суперечку зі Соловій
14:35
перелив води на дамбі, Київщина
На Київщині стався перелив води через дамбу: залило дорогу
14:26
Нафтогаз
Нафтогаз ще на рік зафіксував ціни на газ на рівні 7,96 грн
14:21
Окупанти активізують будівництво укріплень в Криму на тлі міжнарожної допомоги Україні
Через погодження допомоги Україні росіяни активізували будівництво укріплень в окупованому Криму, - "Атеш"
14:14
Іспанія
В Іспанії помилково звільнили з в'язниці наркобарона, який обіцяв убити принцесу та прем'єра Нідерландів
14:11
Міністерство оборони України
Зброя і техніка: Міноборони уклало контракти на 582 млрд грн, майже 50% - з українськими виробниками
14:06
Інфографіка
долар євро валюта обмін
Курс валют на 23 квітня: скільки коштують долар та євро
14:05
OPINION
Ростислав Демчук
У Пекіні не вірять у перемогу Росії над Україною
13:52
літній дощ
В Україну повертається циклон: Наталка Діденко розповіла, де чекати на дощ 24 квітня
Більше новин