ТОП-10 актрис, які не бояться бути негарними

22 жовтня, 2014 середа
12:43

Ці жінки Голівуду довели, що ефектна зовнішність далеко не завжди є запорукою вдалої акторської кар’єри, важливішими стають сміливість, талант та працелюбство

ELLE зібрав найяскравіші приклади актрис, що довели: краса буває багатогранною.

Шарліз Терон 

Фото: www.elle.ru

Ім'я Шарліз Терон з року в рік опиняється в списках найбільш привабливих і сексуальних актрис сучасності, а модні Будинки із задоволенням запрошують її бути обличчям своїх рекламних кампаній. Однак бездоганна зовнішність довгий час заважала Терон заявити про себе як про дійсно серйозну актрису: режисери і продюсери частіше бачили її в образах романтичних героїнь або ж спокусниць. Все змінилося в 2003 році: заради ролі маніячки Ейлін Ворнос в драмі «Монстр» красуня Шарліз набрала тринадцять кілограмів, висвітлила брови і поміняла наряди від-кутюр на засмальцьовані огрядні джинси і майки. І саме це сміливе перевтілення змусило всіх змінити свою думку про акторський талант Терон - вона стала володаркою премії «Оскар». А кількість рекламних контрактів після отримання нагороди тільки збільшилася.

Гіларі Свонк

Ще одна актриса, що не боїться експериментів із зовнішністю, - Гіларі Свонк. Більш того, саме роль в картині «Хлопці не плачуть» 2000 року, де вона блискуче зіграла роль транссексуала, стала для неї проривом і принесла приз Американської кіноакадемії. Гіларі жартує, що успіх їй приносять ролі, в яких вона найменше схожа на представницю слабкої статі. І правда, другу статуетку «Оскар» вона отримала вже за фільм «Крихітка на мільйон», де постала в образі жінки-боксера. Зате на червоних доріжках Свонк - незмінне втілення елегантності і грації.

Енн Хетевей

Підкорення Голлівуду  Енн Хетевей почала з ролі непримітної дівчинки, що перетворюється на красуню в сучасній інтерпретації казки про Попелюшку - підлітковій комедії «Як стати принцесою» (також відомої як «Щоденники принцеси»). Цей же трюк вона проробила і працюючи над фільмом «Диявол носить Prada», а інше перетворення чекало актрису під час роботи над екранізацією мюзиклу «Знедолені», де їй дісталася роль Фантіни, заради якої вона розлучилася зі своїм розкішним волоссям. Цей, вже перевірений її колегами, трюк в поєднанні з чудовою акторською грою приніс їй всі головні кінонагороди 2013 року. При цьому сама Хетевей не раз зізнавалася в інтерв'ю, що зовсім не вважає себе привабливою: «В Голлівуді багато жінок набагато красивіші за мене. Зате у мене багато чудових ролей!»

Ліна Данем

Режисер, сценарист і виконавиця однієї з головних ролей в американському серіалі «Дівчатка», Ліна Данем - яскравий доказ тези про те, що неперевершена зовнішність не є головним в успішній акторській кар’єрі. Далека від ідеальної фігура, дивні татуювання та наряди, які регулярно опиняються в рейтингах найбільш невдалих образів з червоних доріжок - все це про 28-річну Ліну. Секрет успіху цієї дівчини - інтелект, почуття гумору і впевненість у собі. Цей коктейль якостей вже приніс Данем два «Золотих глобуса», а її книга Not That Kind of Girl («Не така дівчина»), що вийшла цього року, має всі шанси стати новим дівочим бестселером.

Тільда Свінтон

Інопланетна, андрогінна і вельми далека від традиційних уявлень про красу зовнішність принесла Тільді Свінтон любов спочатку артхаусних режисерів, а потім і всього світу. Актриса всіляко підкреслює свою незвичайність: то з'явиться на офіційному прийомі без макіяжу, то вибриє волосся на скронях. І все це в поєднанні з аристократичними манерами (Свінтон походить із знатного шотландського роду з тисячолітньою історією) робить її справжньою королевою сучасного кіно, якій зовсім необов'язково мати гарненьке личко.

Барбара Стрейзанд

Вона увірвалася в світ кінематографа з головною роллю в музичній комедії «Смішне дівчисько» і довела, що ні великий ніс, ні маленькі очі не можуть стати перешкодою на шляху до успіху для справжнього таланту. Барбара Стрейзанд любить згадувати, як вперше, в далекій юності, сказала матері, що мріє стати зіркою: «Вона мені відповіла:« Краще підстрижи-но нігті на руках і запишись на курси секретарів-друкарок ». Майбутня володарка «Оскару» і одинадцятикратна лауреатка музичної премії «Греммі» не послухалася, чим дала надію на світле майбутнє мільйонам інших смішних дівчат.

Бетт Мідлер

Божественна міс, як її називають шанувальники, ще в дитинстві натерпілася чимало знущань з приводу свого зовнішнього вигляду: вона була і занадто біла (вона народилася і виросла на Гавайях), і занадто повна, і негарна. Ймовірно, саме ці насмішки і перетворили Бетт Мідлер на ту, якою вона стала зараз: після трьох місяців навчання в Гавайському університеті на відділенні драматичного мистецтва, вона втекла з островів в Нью-Йорк і почала штурмувати бродвейські кастинги. Під напором Бетт не встояв ані театральний світ, ані кінематограф, ані музична індустрія. А сама вона щиро вірить у власну надзвичайність - і зуміла переконати в цьому, здається, всіх.

Шарлотта Генсбур

Від батьків, Джейн Біркін і Сержа Генсбура, вона успадкувала мамину фігуру і батьків ніс. Шарлотта Генсбур не раз зізнавалася в інтерв'ю, що своєю головною невдачею в житті вважає власну зовнішність, що, втім, не вберегло її від кар'єри актриси, співачки і моделі. Сьогодні її неправильні риси стали уособленням «інтелектуальної краси», а сама вона - музою Ларса фон Трієра і рекламним обличчям Дому Louis Vuitton.

Клер Дейнс

Популярність прийшла до Клер після виходу фільму База Лурмана «Ромео + Джульєтта» - вона буквально підкорила світ своєю юністю, ніжністю та ангельською зовнішністю. Однак її останні появи на екрані не залишають і сліду від колишньої тендітної спокусниці. Перед глядачами Дейнс постає то в ролі зірки Івейн (яка підпорядковується зовсім ні людським законам привабливості) в стрічці «Зоряний пил», то в образі жінки-агента ЦРУ в серіалі «Батьківщина» (до речі, четвертий сезон стартував на початку жовтня), у якої є справи важливіші, ніж турботи про красу нігтів.

Наомі Гроссман

Наомі Гроссман і в реальному житті складно назвати втіленням жіночої привабливості - і саме завдяки нестандартній зовнішності її помітили кінематографісти. Однак те, в якому вигляді вона постала в другому сезоні серіалу «Американська історія жахів», викликало непідробний страх навіть у самих психічно стабільних глядачів. Тим не менш, голена голова з маленьким хвостиком на маківці, товстий шар пластичного гриму і вставна щелепа так полюбилися шанувальникам серіалу, що його творці прийняли рішення повернути персонажа Наомі в четвертому сезоні телесаги (що зовсім недавно стартував на каналі HBO). А процес перевтілення актриси в монстра серіалу задокументували і виклали в Інтернет.

Теги:
Читайте також:
Київ
+9°C
  • Київ
  • Львів
  • Вінниця
  • Дніпро
  • Донецьк
  • Житомир
  • Запоріжжя
  • Івано-Франківськ
  • Кропивницкий
  • Луганськ
  • Луцьк
  • Миколаїв
  • Одеса
  • Полтава
  • Рівне
  • Суми
  • Сімферополь
  • Тернопіль
  • Ужгород
  • Харків
  • Херсон
  • Хмельницький
  • Черкаси
  • Чернівці
  • Чернигів
  • USD 39.55
    Купівля 39.55
    Продаж 40.08
  • EUR
    Купівля 42.24
    Продаж 43.03
  • Актуальне
  • Важливе
2024, п'ятниця
19 квітня
20:25
Оновлено
РФ атакувала Україну: у Дніпрі й області є загиблі та поранені, в тому числі діти
20:18
зниклі безвісти
Україна розслідує 3,8 тис. злочинів російських військових проти дітей, - Лубінець
20:04
Пресреліз
"Голка" та Еспресо розпочали партнерство заради боротьби із корупцією
20:04
OPINION
Тетяна Вергелес
Карл Маркс підтримав би російський Telegram
20:00
Огляд
переможні новини
Переможні новини 786-го дня війни: Повітряні Сили вперше збили носій крилатих ракет Ту-22М3, німецький виробник дронів відкрив завод Україні
19:57
Іран
Країни G7 застерегли Іран від відправки балістичних ракет Росії
19:44
Чорнобильська зона
"Україна йде до нового Чорнобиля": росіяни запустили нову ІПСО
19:42
на фото: ЗСУ
Росіяни за добу 7 разів безуспішно атакували Сили оборони поблизу Кринків на Херсонщині, - Генштаб
19:37
Нідерланди
Нідерланди оголосили про виділення €200 млн на ППО і снаряди для України
19:15
Джамал Мусіала, Баварія, Бундесліга
"Ман Сіті" вирішив підірвати трансферний ринок і купити одного з найдорожчих футболістів світу
19:10
США Україна
Палата представників США підтримала винесення на розгляд законопроєкту про допомогу Україні
19:05
Оновлено
РФ атакувала ракетами порт "Південний" на Одещині: є постраждалий, пошкоджено інфраструктуру
18:56
Ексклюзив
F-16
Експерт з авіації Романенко розповів, які параметри мають бути у F-16 для ефективної боротьби з ворогом
18:49
Ентоні Блінкен
Блінкен назвав Китай найбільшим постачальником компонентів для ОПК Росії
18:47
Оновлено
На фото: система ППО
Країни НАТО та Великої сімки пообіцяли посилити українську ППО
18:47
Огляд
"Земля короля"
Увійти в "Наш живий світ": що подивитися на вихідних
18:41
Ексклюзив
Костянтин Жеваго
Хтось отримав хабаря, і ракету "Нептун" перестали ставити на КрАЗ: Жеваго про закупівлі Міноборони
18:37
Україна - НАТО
"Путіна треба спустити на землю, а наше небо зробити безпечним": Зеленський звернувся до учасників термінового засідання Ради Україна - НАТО
18:24
Мі-8 ВКС РФ
У Росії затримали школярів, яких підозрюють у підпалі гелікоптера Мі-8
18:11
Президентка Єврокомісії Урсула фон дер Ляєн
У відповідь на підтримку України, - фон дер Ляєн заявила, що РФ провокує міграційну кризу у Фінляндії
18:10
Оновлено
Прапор Словаччини
Словаки зібрали на снаряди для України майже €2 млн після відмови уряду підтримати ініціативу Чехії
18:10
Ален Делон
Зеленський нагородив Алена Делона орденом "За заслуги перед Україною"
18:02
OPINION
Віктор Круглов
Підручники — у сміття?
17:55
На фото: Мальме - місто-господар Євробачення-2024
Готуються до застосування дронів: на період Євробачення Швеція закриє повітряний простір над Мальме
17:42
На фото: чин похорону Павла Петриченка у Михайлівському соборі
Світло пам’яті: Михайлівський собор об’єднав серця у прощанні з Павлом Петриченком. Фоторепортаж
17:40
на фото: Майк Джонсон
"Розраховуємо, що конгрес ухвалить правильне рішення": країни Балтії звернулися до Джонсона напередодні голосування щодо України
17:40
Оновлено
ЗСУ збили у РФ літак Ту-22М3, що запускав по Україні ракети Х-22/Х-32
17:38
скандальний мурал з дівчиною, на яку "падають ракети НАТО"
Росіяни в Маріуполі прибирають пропагандистський мурал із дівчиною, на яку падають "ракети НАТО"
17:35
Марія Захарова
Росія взялася "захищати" права українців під час мобілізації. ЦПД пояснив мотиви
17:13
принц Гаррі
Принц Гаррі офіційно змінив місце проживання з Великої Британії на США
17:00
Вдів російських військових возять на ТОТ агітувати місцевих воювати проти України, - Спротив
16:59
Андрій Лунін та Бернарду Сілва (ліворуч)
Суперкомп'ютер Opta спрогнозував переможця Ліги чемпіонів
16:58
Ексклюзив
"Це зовсім нова унікальна розробка": у Defense Express припустили, чим могли збити російський Ту-22М3
16:43
Сатурн
Учені з NASA виявили передумови для формування життя на одному зі супутників Сатурна
16:41
АрселорМіттал Кривий ріг
Найбільше металургійне підприємство України збільшує виробництво: вийде на 50% довоєнної потужності
16:38
На фото: "Різдвяна свинка"
Дитячу книжку-бестселер Джоан Роулінг "Різдвяна свинка" планують екранізувати
16:29
чорне море, ракетоносій рф
У ВМС пояснили, чому росіяни майже не використовують "Калібри"
16:29
Cybertruck
Tesla відкликала 3,8 тис. авто Cybertruck через несправність
16:28
Миколаївщина обстріл
РФ вдарила артилерією по Миколаївщині: загинула літня жінка, поранено дитину
16:14
Газовики прифронтових областей отримали від чеських колег 20 тонн обладнання
Більше новин