14 "незручних" фото світових лідерів, які пояснюють 2014 рік

20 грудня, 2014 субота
11:35

Це був важкий рік для світу. Від серйозних конфліктів у Сирії та Україні до спалаху лихоманки Ебола і очевидної загибелі не одного, а двох пасажирських літаків Malaysia Air, часом виникало враження, що світ рухається від одного жахіття до іншого, не розуміючи насправді жодного із них

Крім того, це був, рік, коли світові лідери часто виявляються в безглуздих, незручних ситуаціях. Ці ситуації часто фотографували. І, дякуючи сучасним медіа, ці фото поширюватися, пише The Washington Post.

Ми гадаємо, що час озирнутися на ці світлини. Перед вами  2014 рік, показаний незручними фотографіями світових лідерів.

1. Путін гладить Обаму по спині 

Листопадова зустріч АТЕС була "незручною" з цілого ряду причин, і це призвело до цілого комплекту незручних фотографій світових лідерів. Можливо, жодна з них не була настільки ж безглуздою, як момент, коли президент Росії Володимир Путін погладив президента Обаму по спині.

Ці двоє були в сварці з приводу ситуації в Україні протягом більшої частини року і санкції США вже почали діяти.

Путін намагався показати, що він був альфа-самецем у цій ситуації? Повне відео моменту малює більш складну картину. Враховуючи збитки, завдані на російській економіці на цьому тижні, можливо, Путін знав, що все йде до ще гіршого.

2. Девід Кемерон на телефоні

Криза в Україні поставила в незручні ситуації багатьох людей. Наприклад, коли прем'єр-міністр Великої Британії Девід Кемерон спробував показати, що він був частиною ситуації розмістивши у "Твіттері" фото, де він "обговорює з Обамою ситуацію в Україні", публіка його висміяла. Мало того, що це була відчайдушна спроба продемонструвати "особливі відносини" зі Сполученими Штатами все виглядало трохи нерозумно, враховуючи, як британський уряд опікувався російськими олігархами.

3. Привітання президента Швейцарії датським прапором в Україні

Коли президент Швейцарії Дідьє Буркхальтер, виконувач обов'язків голови Організації з безпеки і співробітництва в Європі, їздив до Києва на зустріч, його зустріло несподіване видовище: датський прапор. Швейцарська преса була не надто задоволена: газета Aargauer Zeitung написала, що плутанина з прапором була "Peinlich" (дратівливою), у той час як Basler Zeitung пише, що Буркхальтера зустріли з "чужим прапором".

4. "Незручна" мова жестів Джона Керрі та Сергія Лаврова

В першому кварталі цього року російська анексія Криму призвела до безконечних переговорів російських і американських лідерів на вищому рівні в різних місцях. Судячи з фотографії, ці зустрічі швидко стали некомфортними. Міністр закордонних справ Росії Сергій Лавров і держсекретар Джон Ф. Керрі показані в Лондоні ще в березні. Дружнього настрою між ними неспостерігається.

5. Нестримний захват Сіндзо Абе і Сі Цзіньпіна на останній зустрічі

Прем'єр-міністр Японії Сіндзо Абе, ліворуч, та президент Китаю Сі Цзіньпін, праворуч, потискують один одному руки під час їхньої зустрічі в Будинку народних зборів, в кулуарах Азіатсько-Тихоокеанського економічного співробітництва (АТЕС).

Деякі світові лідери в 2014 році стали друзями. Саміт АТЕС став першим заходом, де голова КНР Сі Цзіньпін і прем'єр-міністр Японії Сіндзо Абе офіційно зустрілися. Тим не менше, їх сварливий вид наштовхує на думку, що зустріч вийшла прохолодною.

6. Подорож Олланда до Казахстану

Президент Франції Франсуа Олланд також заводив друзів під час поїздки в Казахстан в грудні. Тим не менше, після того як президент Нурсултан Назарбаєв відправив його фотографію в традиційному казахському одязі на його Instagram, поїздка стала вірусною. Враховуючи, що Олланд, протягом 2014 року, став найменш популярним французьким лідером усіх часів (близько 13 відсотків рейтингу схвалення в листопаді), його вид не тішив.

7. Еббот і Абе демонструють черевики

Прем’єр Японії Абе також знайшов час, щоб піти поблукати з прем'єр-міністром Австралії Тоні Ебботтом в Австралії, де вони відвідали шахту " Rio Tinto's West Angelas". Візит, нібито, мав підкреслити важливість австралійського залізорудної сировини для Японії, але в кінцевому підсумку заголовки були інші: фото в "Твіттері" Ебботта радше демонструвало дизайн виготовлених в Австралії черевиків RM Williams

8. Тепле вітання Моді в Австралії

Індійський прем'єр-міністр був в Австралії в листопаді, починаючи те, що він пізніше описав як нову еру у відносинах між двома країнами після періоду 2009 року, коли на індійських студентів в Австралії був скоєний напад. Для Моді був організований розкішний прийом в Австралії, в тому числі перформенс автентичних танцюристів, який він пізніше описав як "дивовижний".

9. Любов Путіна з Сіссі

Путін, не зважаючи на ізоляцію на Заході, теж здобув кілька нових друзів. Наприклад, коли новий президент Єгипту Абдель Фатах аль-Сісі в серпні приїхав, щоб відвідати Сочі, вони носили майже одинакові окуляри і краватки.

10. ...і Ердоганом...

На початку грудня, коли справи пішли зовсім зле, він вирішив покрасуватися з турецьким президентом Ердоганом – людиною, яка, здається, нерідко грає за путінськими планами.

11. ... і Моді.

Процвітання стосунків Путіна з індійським прем'єр-міністром може бути, найбільш яскравим з зовнішньополітичних романів російського прем'єр-міністра: Як зазначає журналіст WP Енні Гвенн, Моді цілком може бути лідером в цих стосунках.

12. Меркель сміється.

Один з небагатьох світових лідерів, яким добре велося в 2014 році, була німецький канцлер Ангела Меркель, яка стала найбільшим довгожителем серед глав урядів в Європейському Союзі і була названа найвпливовішою жінкою у світі за версією журналу Forbes. Тому в неї, вочевидь, були підстави сміятись.

13. Тріумфальне повернення Кім Йонг Уна.

Впродовж першої частини року, північнокорейський лідер вдавався до своїх звичайних трюків: відвідування заводів, що випускають мастила, та поїздки і антикварних підводних човнах. Проте в кінці літа сталося щось дивне. Кім зник з поля зору громадськості. Почали виникати дикі теорії, зокрема, про якийсь переворот. Це була міжнародна загадка.

Незабаром, однак, він з'явився, краще. Після пропагандистського візиту до притулку, все пішло, як завжди.

14. Папа Франциск і його пелерина

Меркель, можливо, мала хороший рік, але, ймовірно, не було світового лідера, якого б любили більше, ніж папу Франциска. Він навіть зіграв ключову роль в переговорах про нормалізацію відносин між Сполученими Штатами і Кубою. Проте була одна річ, над якою Папа не зміг здобути перемогу в 2014 році. Це була його пелерина, яка неодноразово відмовлялася залишатися на своєму місці.

 

Теги:
Читайте також:
Київ
+11°C
  • Київ
  • Львів
  • Вінниця
  • Дніпро
  • Донецьк
  • Житомир
  • Запоріжжя
  • Івано-Франківськ
  • Кропивницкий
  • Луганськ
  • Луцьк
  • Миколаїв
  • Одеса
  • Полтава
  • Рівне
  • Суми
  • Сімферополь
  • Тернопіль
  • Ужгород
  • Харків
  • Херсон
  • Хмельницький
  • Черкаси
  • Чернівці
  • Чернигів
  • USD 39.44
    Купівля 39.44
    Продаж 39.91
  • EUR
    Купівля 42.1
    Продаж 42.83
  • Актуальне
  • Важливе
2024, вiвторок
23 квітня
22:50
навчання ЗСУ
Для активних дій цього недостатньо, - політолог Магда про допомогу Україні від партнерів
22:47
Оновлено
Сенат США
Сенат США схвалив розгляд законопроєкту про пакет допомоги Україні за скороченою процедурою
22:44
Тимур Іванов, Володимир Путін та Сергій Шойгу (зліва - направо)
У Росії за підозрою у хабарництві затримали заступника міністра оборони, який курував "відновлення" Маріуполя
22:20
Володимир Зеленський
Зеленський обговорив із Сирським посилення ЗСУ на ключових ділянках фронту
22:00
Ексклюзив
Глава Офісу президента України Андрій Єрмак
Поки міністри виконують вказівки Єрмака, їхні перестановки не будуть ефективними: Луценко про підозру Сольському
21:43
Микола Княжицький
Припинення вчинення консульських дій щодо українських чоловіків, які перебувають за кордоном - пряме порушення Конституції, - Княжицький
21:28
Ексклюзив
злочини росії
"Щоб жінки й в Європі, і в Балтійських країнах усвідомили, що з ними також може статися": у Польщі опублікували звіт про звірства росіян проти українок
21:13
Оновлено
Військовий квиток
Крім дітей до 12 років: українцям за кордоном припинили видачу документів. У МЗС дали роз'яснення
20:34
Київські митники вилучили з посилки три археологічні артефакти з 6 тисячоліття до н.е.
Артефакти з 6 тисячоліття до н.е.: київські митники вилучили цінну знахідку
20:06
OPINION
Ігор Гулик
Андрій Єрмак. З топу Time – у прем’єри?
20:02
ЗСУ. кулемет
Сили оборони відбили 59 ворожих атак за добу: найактивніше росіяни наступали на Новопавлівському, Бахмутському й Авдіївському напрямках
20:00
Огляд
переможні новини
Переможні новини 790-го дня війни: три "урали" мертвих окупантів у Маріуполі і найбільший пакет військової допомоги від Британії
20:00
Єнс Столтенберг
"Створюємо довгострокові плани фінансових зобов'язань": Столтенберг про допомогу НАТО Україні
19:34
Ексклюзив
Карта бойових дій Бахмут 23.04.24
Противник стягнув до Часового Яру велику кількість техніки й особового складу, - майор НГУ Кожубенко
19:29
Україна США
США готують для України пакет допомоги на $1 млрд, - Reuters
19:24
Митрополит Епіфаній і Гундяєв
У ВСУ прокоментували перше в Україні рішення про законність переходу громади з УПЦ МП до ПЦУ
19:14
Україна_Словаччина
Українці подякували словацькому народу за підтримку збору на боєприпаси після відмови уряду долучитися до чеської ініціативи
19:02
На фото: "Дедпул і Росомаха"
Вийшов новий трейлер фільму "Дедпул і Росомаха", який побив рекорд всесвіту Marvel
19:01
Ріші Сунак
Британія переведе оборонну промисловість на військову основу
18:23
Данія
Данія надасть Україні €380 млн для критичної інфраструктури, яка використовує відновлювальну енергетику
18:21
На фото: Том Йорк з Radiohead
Фронтмен Radiohead Том Йорк випустив дві пісні, які стали саундтреками до фільму Confidenza
18:18
Ексклюзив
Джо Байден
У Defense Express пояснили, що таке президентське вилучення, яке має пройти законопроєкт про допомогу від США
18:18
фортифікація, обладнання рубежів оборони, ЗСУ
Кабмін виділив ще 8 млрд грн на будівництво фортифікацій
18:09
OPINION
Богдан Логвиненко
Про типаж Вікторії Спартц
18:01
Новини компаній
Переваги металопластикових вікон
18:00
Литва прапор
Литва планує закупити для України радари ППО
17:52
Дамба ДніпроГЕС, Запоріжжя
На Дніпрогес триває розбір завалів і демонтаж, про відновлення енергетичної складової наразі не йдеться, - голова Запорізької ОВА
17:49
Ошукали мешканців Чехії на 5,5 млн грн: в Одесі викрили шахрайський колцентр
17:29
На фото: Лана Дель Рей на фестивалі Coachella
Фестивалю Coachella загрожує $28 тис. штрафу за те, що виступ Лани Дель Рей завершився на 13 хвилин пізніше
17:19
окупанти
Штурмували позиції ЗСУ в Мар'їнці та Вугледарі: СБУ повідомила про підозру 5 бойовикам
17:14
Росія Ленін Фінляндія культура
У Фінляндії закривають музей Леніна, який працював з 1946 року
17:03
військові облігації, Дія
Українці придбали за добу через Дію облігацій на понад 30 млн грн, - Федоров
17:03
Електроенергія
Україна другу добу поспіль залучає аварійну допомогу з Європи: ситуація в енергосистемі станом на 23 квітня
16:51
Велика Британія ДСНС допомога Україні
Британія надіслала в Україну найбільшу від 2022 року партію пожежної техніки й обладнання
16:49
Власні програми ЗВО, бакалаврат за 3 роки: Рада підтримала євроінтеграційний законопроєкт щодо вищої освіти
16:48
Посадовця Нацполіції з Дніпропетровщини підозрюють у незаконному збагаченні на понад 14 млн грн
16:38
Ексклюзив
Роман Червінський, суд
"Прокуратура робить усе, щоб дискредитувати власне кримінальне провадження": адвокат Титич про справу Червінського
16:19
Херсонська область
Унаслідок російського обстрілу загинула 82-річна жителька Херсонщини
16:18
ЗРК РФ - С-500 "Прометей"
Шойгу пообіцяв, що цьогоріч російська армія отримає перші зразки ЗРК С-500
16:07
Снаряди 155 мм калібру
У межах військової допомоги США Україна насамперед отримає артилерійські снаряди, - СNN
Більше новин