ТОП-10 найпровальніших виступів в історії "Євробачення"

Дар'я Тарасова
6 лютого, 2016 субота
09:00

Пісенний конкурс "Євробачення" – це, передусім, шоу. І намагаючись вразити глядачів, дехто перетинає межу між вражаючим та безглуздим

6 лютого в Києві розпочнеться перший полуфінал національного відбору до участі в пісенному конкурсі. Він стане першим кроком до визначення, хто представлятиме цього року Україну в Стокгольмі. Учасники відбору, яких цього разу 18, різнопланові: рокові The Hardkiss, хіпстерський SunSay, попсові "НеАнгели" і багато інших відомих та нових музикантів. Поява деяких імен у списку учасників відбору визвала здивування, суперечки та навіть побоювання за престиж країни на "Євробаченні".

Еспресо.TV вирішило згадати найпровальніші виступи учасників пісенного конкурсу різних років із надією, що конкурсант від України не доповнить цей список травневим виступом у Стокгольмі.

"Гринджоли" – "Разом нас багато" (Україна)

Аби не здаватися упередженими, спершу згадаємо ганебний виступ "Гринджол" на "Євробаченні-2005", яке тоді приймала Україна. Виконавши неофіційний гімн Помаранчевої революції, господарі конкурсу посіли тоді 19 місце. Українці отримали 30 балів (для порівняння Руслані роком раніше віддали 280). Разом з 19 сходинкою "Гринджоли" завоювали і звання одного з найпровальніших виступів в історії конкурсу. 

Родольфо Чикілікуатре – Baila el Chiki-Chiki (Іспанія)

Наявність цього іспанця у списку провальних не викликає особливих здивувань. Підвело все: і пісня, і образ, і сам виступ у супроводі шоу-балету. На "Євробаченні-2008" Чикілікуатре посів 16 місце. Щоправда, слід зауважити, що Родольфо Чикілікуатре – це вигаданий комедійний персонаж, псевдонім коміка Давіда Фернандеса Ортіса.

Попри те, що фріковість цього персонажа не була схвалена аудиторією та не отримала позитивних оцінок, вона стала ключовою подією в кар'єрі Ортіса. Саме поява з піснею Baila el chiki-chiki на пісенному конкурсі допомогла коміку здобути популярність за межами країни. Цей сингл став платиновим в Іспанії та Греції.

Ping Pong - Happy Song (Ізраїль)

І якщо Родольфо Чикілікуатре в 2008 році спробував пожартувати, то ізраїльський гурт в 2000-му, схоже, робив все свідомо. Навіть вибір "щасливої пісні" не зміг принести успіху виконавцям. Магія назви була безсилою при такій музиці, такому виконанні, хореографії та всьому виступі загалом. Не допомогли навіть хлопчачі поцілунки (кому дуже цікаво, але дивитися все немає сил, на відео це 1:15). І заробивши 7 очок, гурт Ping Pong посів 23-є місце з 24.

Dustin The Turkey - Irelande Douze Pointe (Ірландія)

Невідомо, чим ірландці заслужили, щоб їхню країну на "Євробаченні-2008" представляли саме з цією піснею та таким виступом. Божевільне дійство не справило того ефекту, на який сподівалися музиканти. Dustin The Turkey посіли 15 місце у першому півфіналі та не вийшли в фінал.

Слова пісні Irelande Douze Pointe стосуються процедури голосування на "Євробаченні". Зокрема гурт Dustin The Turkey наголошував на так званому "геополітичному голосуванні", особливо між країнами східної Європи. До речі, команда Dustin The Turkey – не музичний гурт, а комедійний колектив, один з найпопулярніших на ірландському телебаченні.

Daz Sampson - Teenage life (Велика Британія)

У 2006 році, прагнучі вразити глядачів, британець Daz Sampson виконав реп у фіналі "Євробачення". І попри те, що сам виконавець переконаний, що аудиторія конкурсу просто не була готова до репу, є й інші об'єктивні причини провалу виступу. Шоу, яке розгорнули на сцені, було неестетичним, зухвалим та місцями вульгарним. Daz Sampson посів 19-е місце з 24.

Scooch - Flying The Flag (Велика Британія)

Наступного року британці спробували реабілітуватися, але безуспішно. У 2007-му гурт Scooch з композицією Flying The Flag опинився на 23-му місці з 24, і те, завдяки тому, що Мальта поставила їм максимальний бал на знак протесту проти голосування за країни-сусідів. Шалено яскраві костюми, від який сліпнуть очі, відверто-вульгарні декольте, якими намагалися врятувати ситуацію, та голоси, які хотілось би забути. 

Але самі музиканти, схоже, були задоволені виступом. До пісні вони випустили відео, ідентичне тому, що відбувалося на сцені. Або ж просто вирішили особливо не заморочуватися.

Teapacks - Push the Button (Ізраїль)

2007 рік для "Євробачення" запам'ятався і скандальним виступом представників Ізраїлю. Дивакуваті музиканти у недолугих костюмах, божевільні танці, частушки упереміш з роком - їхній виступ у балаганній манері міг би стати просто одним з багатьох невдалих.

Однак Teapacks представили доволі політизовану пісню. Музиканти заспівали, що "світ переповнений страху", викликаного "деякими божевільними керманичами", які збираються "натиснути кнопку". Пісня спричинила скандал. Багато хто розгледів у композиції натяк на ядерну загрозу з боку Ірану. Teapacks навіть не потрапили до фіналу "Євробачення". 

"Музичний колектив Петра Наліча" - Lost and Forgotten (Росія)

Номер російського виконавця на пісенному конкурсі 2010 року вийшов доволі гармонічним: нудна пісня та такий самий нецікавий виступ. Виконання Петра Наліча, як і композиція, яку він представив у Норвегії, було сумним та могло б ввести у депресію, якби тривало довше. Брокери пророкували росіянину останнє місце, однак, він опинився на 11 сходинці.

Критики Європи назвали цей виступ одним з найгірших у 2010-му. Можна було б зробити знижку на те, що Наліч позиціонує себе як жартівливий і пародійний персонаж. Утім, комічний виступ передбачає, що буде смішно. А слухати виконання Петра Наліча було просто нецікаво.

Kreisiraadio – Leto svet (Естонія)

У 2008 році естонське гумористичне тріо Kreisiraadio не змогло вразити Європу. Навіть те, що пісня була виконана переважно сербською мовою (конкурс тоді проводився в Сербії) не врятувало учасників. Вони посіли передостаннє місце в півфіналі. Те, що відбувалося тоді на сцені, було доволі дивним, навіть якщо брати до уваги, що акцент робився на гуморі. Жарти Kreisiraadio не стали зрозумілими для Європи, що не дивно, адже гумор Kreisiraadio не завжди розуміють і в самій Естонії.

Donatan & Cleo - We Are Slavic (Польща)

Виступ полячок у 2014 році став тоді одним з найбільш обговорюваних. "Донатан та Клео" вирішили поєднати фолькові костюми, майже реп-виконання та "брудні" рухи. Деякі критики назвали їхній зухвалий виступ "напівпорнографічним", що іншим, утім, здалося плюсом. 

Теги:
Читайте також:
Київ
+11°C
  • Київ
  • Львів
  • Вінниця
  • Дніпро
  • Донецьк
  • Житомир
  • Запоріжжя
  • Івано-Франківськ
  • Кропивницкий
  • Луганськ
  • Луцьк
  • Миколаїв
  • Одеса
  • Полтава
  • Рівне
  • Суми
  • Сімферополь
  • Тернопіль
  • Ужгород
  • Харків
  • Херсон
  • Хмельницький
  • Черкаси
  • Чернівці
  • Чернигів
  • USD 39.44
    Купівля 39.44
    Продаж 39.91
  • EUR
    Купівля 42.1
    Продаж 42.83
  • Актуальне
  • Важливе
2024, вiвторок
23 квітня
21:45
Мітч МакКоннелл
Лідер республіканців у сенаті Макконнелл закликав підтримати допомогу Україні
21:43
Микола Княжицький
Припинення вчинення консульських дій щодо українських чоловіків, які перебувають за кордоном - пряме порушення Конституції, - Княжицький
21:28
Ексклюзив
злочини росії
"Щоб жінки й в Європі, і в Балтійських країнах усвідомили, що з ними також може статися": у Польщі опублікували звіт про звірства росіян проти українок
21:13
Оновлено
Військовий квиток
Крім дітей до 12 років: українцям за кордоном припинили видачу документів. У МЗС дали роз'яснення
20:34
Київські митники вилучили з посилки три археологічні артефакти з 6 тисячоліття до н.е.
Артефакти з 6 тисячоліття до н.е.: київські митники вилучили цінну знахідку
20:06
OPINION
Ігор Гулик
Андрій Єрмак. З топу Time – у прем’єри?
20:02
ЗСУ. кулемет
Сили оборони відбили 59 ворожих атак за добу: найактивніше росіяни наступали на Новопавлівському, Бахмутському й Авдіївському напрямках
20:00
Єнс Столтенберг
"Створюємо довгострокові плани фінансових зобов'язань": Столтенберг про допомогу НАТО Україні
20:00
Огляд
переможні новини
Переможні новини 790-го дня війни: три "урали" мертвих окупантів у Маріуполі і найбільший пакет військової допомоги від Британії
19:34
Ексклюзив
Карта бойових дій Бахмут 23.04.24
Противник стягнув до Часового Яру велику кількість техніки й особового складу, - майор НГУ Кожубенко
19:29
Україна США
США готують для України пакет допомоги на $1 млрд, - Reuters
19:24
Митрополит Епіфаній і Гундяєв
У ВСУ прокоментували перше в Україні рішення про законність переходу громади з УПЦ МП до ПЦУ
19:14
Україна_Словаччина
Українці подякували словацькому народу за підтримку збору на боєприпаси після відмови уряду долучитися до чеської ініціативи
19:02
На фото: "Дедпул і Росомаха"
Вийшов новий трейлер фільму "Дедпул і Росомаха", який побив рекорд всесвіту Marvel
19:01
Ріші Сунак
Британія переведе оборонну промисловість на військову основу
18:23
Данія
Данія надасть Україні €380 млн для критичної інфраструктури, яка використовує відновлювальну енергетику
18:21
На фото: Том Йорк з Radiohead
Фронтмен Radiohead Том Йорк випустив дві пісні, які стали саундтреками до фільму Confidenza
18:18
Ексклюзив
Джо Байден
У Defense Express пояснили, що таке президентське вилучення, яке має пройти законопроєкт про допомогу від США
18:18
фортифікація, обладнання рубежів оборони, ЗСУ
Кабмін виділив ще 8 млрд грн на будівництво фортифікацій
18:09
OPINION
Богдан Логвиненко
Про типаж Вікторії Спартц
18:01
Новини компаній
Переваги металопластикових вікон
18:00
Литва прапор
Литва планує закупити для України радари ППО
17:52
Дамба ДніпроГЕС, Запоріжжя
На Дніпрогес триває розбір завалів і демонтаж, про відновлення енергетичної складової наразі не йдеться, - голова Запорізької ОВА
17:49
Ошукали мешканців Чехії на 5,5 млн грн: в Одесі викрили шахрайський колцентр
17:29
На фото: Лана Дель Рей на фестивалі Coachella
Фестивалю Coachella загрожує $28 тис. штрафу за те, що виступ Лани Дель Рей завершився на 13 хвилин пізніше
17:19
окупанти
Штурмували позиції ЗСУ в Мар'їнці та Вугледарі: СБУ повідомила про підозру 5 бойовикам
17:14
Росія Ленін Фінляндія культура
У Фінляндії закривають музей Леніна, який працював з 1946 року
17:03
Електроенергія
Україна другу добу поспіль залучає аварійну допомогу з Європи: ситуація в енергосистемі станом на 23 квітня
17:03
військові облігації, Дія
Українці придбали за добу через Дію облігацій на понад 30 млн грн, - Федоров
16:51
Велика Британія ДСНС допомога Україні
Британія надіслала в Україну найбільшу від 2022 року партію пожежної техніки й обладнання
16:49
Власні програми ЗВО, бакалаврат за 3 роки: Рада підтримала євроінтеграційний законопроєкт щодо вищої освіти
16:48
Посадовця Нацполіції з Дніпропетровщини підозрюють у незаконному збагаченні на понад 14 млн грн
16:38
Ексклюзив
Роман Червінський, суд
"Прокуратура робить усе, щоб дискредитувати власне кримінальне провадження": адвокат Титич про справу Червінського
16:19
Херсонська область
Унаслідок російського обстрілу загинула 82-річна жителька Херсонщини
16:18
ЗРК РФ - С-500 "Прометей"
Шойгу пообіцяв, що цьогоріч російська армія отримає перші зразки ЗРК С-500
16:07
Снаряди 155 мм калібру
У межах військової допомоги США Україна насамперед отримає артилерійські снаряди, - СNN
16:03
OPINION
Віталій Гайдукевич
Зникнення Червінського: це Росія в Україні
16:02
Інфографіка
Ціни на пальне, АЗС
Ціни на пальне сьогодні: скільки коштують бензин, газ і дизель
15:55
Роберта Мецола
Мецола попередила про загрозу дезінформації з боку РФ, Китаю й Ірану на виборах до Європарламенту
15:50
Ексклюзив
Карта бойових дій: Авдіївка
"Росіяни намагаються зайти на наші позиції": офіцер 59-ї Окремої мотопіхотної бригади про ситуацію на напрямку Красногорівка - Нетайлове
Більше новин