Антологія героя. Топ-10 резонансних висловлювань Савченко

Владислав Красінський
2 серпня, 2016 вiвторок
18:25

Топ-10 неочікуваних цитат Надії Савченко після звільнення з російського полону

Сьогодні народний депутат Надія Савченко оголосила голодування через бездіяльність влади і світового співтовариства у питанні звільнення українських заручників. Також вона додала, що "голодування триватиме до дня позитивного результату".

"Оскільки сьогодні я вже поснідала, тому почну з завтрашнього дня", – уточнила нардеп.

Після звільнення та початку роботи в українському парламенті Надія Савченко відверто дивує своїх шанувальників та опонентів гучними заявами, тож Еспресо.TV вирішило нагадати про найяскравіші з них у хронологічній послідовності.

27 травня. Враження про Путіна

“Що сказати Путіну? Відчепися від України! Залиш своє царство! Життя одне – здохнеш все одно!

Я можу говорити зараз вільно без поправок як політик. Я не знаю особисто Путіна. Тому не можу сказати, що я особисто про нього думаю. Скажу, яким його бачила по російському ТБ – це дуже негарна людина: ні фізично, ні всередині. Путін х..ло. Є вош, а є гнида. Я Путіна бачу як гниду. Це перше візуальне враження”, - заявила Савченко під час першої після звільнення прес-конференції.

1 червня. "Титанік" і щури

"Ми всі на "Титаніку". Цей парламент – ми всі на "Титаніку". І ніхто з нас не випливе. Ви вже не  випливете зараз, якщо ви проголосуєте проти створення цієї комісії. Якщо ви не створите комісію, народ зрозуміє, які ви, якщо ви створите комісію, і вона нічого не дасть, народ  теж зрозуміє, які ви. В будь-якому випадку, з цього корабля не втечуть навіть криси. Тому радше не викручуватись.

Замоліть свої гріхи перед народом. Почніть з себе, віддайте, що вам зайве, і тоді народ ваш "Титанік" винесе на руках. Якщо ви цього не зробите, то народ вас втопить", - сказала нардеп під час обговорення створення комісії з розслідування офшорів.

2 червня. Проти змін до Конституції

"Хто знає, що таке граната, собі уявить. Решті показую, що таке еспандер. У нас Україна - це зараз граната. У неї є кільце - це Конституція, є чека - це Донбас. І основне тіло гранати - це наша Україна. Ми беремо, зжимаємо чеку з тілом гранати і дьоргаєм Конституцію і кільце викидаємо. А тепер спробуйте... Кулак - це наша влада, а в нас в руках Україна вибухає і розривається…

Якщо влада утримає країну в цілісності, то  ми можемо вносити зараз зміни. Якщо ми не готові, то буде так. Прийде наша чека - Донбас, "ЛНР-ДНР" і скаже, ось ваша Конституція, а ось наша Конституція, написана Росією. Вийде Майдан і нас розірве. Ви розумієте! Тому зважте кожне рішення...Я не готова готова брати на себе таке відповідальне рішення. Я буду голосувати проти змін в Конституцію", - пояснила нардеп під час виступу на парламентській трибуні.  

3 червня. Що депутати роблять з людьми

"Бере, наприклад, одна депутат поправки до пенсійної реформи або в будь-який пенсійний закон. Вона каже гарні слова, я слухаю і розумію, так, правильно. Я натискаю кнопку "за". Потім я розумію, висмикую картку, покажіть мені поправку. Я відкриваю поправку. Я не можу зрозуміти, як так можуть робити депутати. Вона говорила про одне, поправка про інше.

Наступного разу я підійду до неї і скажу: "Якщо ще раз почую таку маячню у Верховній Раді, якщо так працює Рада, то, ми, вибачте мене, найо***ємо людей щодня. Ось я так працювати не хочу", - розповіла Надія Савченко журналістам в кулуарах парламенту.

11 червня. Переговори з бойовиками

“Я готова говорити з тими людьми, з якими я зустрічалася в бою. Якщо я зустрічалася особисто з Ігорем Плотницьким, то я знаю, що з цією людиною можна говорити, тому що, принаймні, він знає, про що говорить, бо він там був. Я чула, що воював Захарченко, особисто я з ним не стикалася, але хлопці розповідали, що так, він дійсно… Тобто я готова говорити про війну і про обмін полонених з людьми, які безпосередньо знають, що таке ціна життя людини.

Такі, як Пушилін, – це, напевне, ті, хто хоче бачити себе політиками так званої «ЛНР», «ДНР». Я не хочу розмовляти з Пушиліним. Я не хочу розмовляти на «мінській площадці». Я хочу розмовляти напряму з людьми буквально з поля бою”, - заявила Савченко в інтерв’ю “Радіо Свобода”.

20 червня. Чоловік з іншої планети

"Сильніший за мене! А такий є? Я собі рівного по силі ще не зустріла... Можливо, не на цій планеті, можливо не в цьому житті", - пояснила вона, яким бачить свого чоловіка, в інтерв’ю “1+1”.

21 липня. Вибачитися за смерті на Донбасі

"Треба почати говорити один з одним. Треба почати чути один одного. Нам доведеться прощати багато. І нам також доведеться, можливо, просити вибачення. Не можливо, а точно. Треба навчитися просити вибачення і прощати. Інакше миру не буде ... У тієї матері, яка втратила останнього сина. Не важливо, з якого боку ", - сказала депутат  в ефірі “5 каналу”.

23 липня. “Президент-диктатор” Савченко

"Щоб змінити повноваження президента, структуру країни, закони перезапустити, щоб вони діяли для людей, побороти корупцію - треба стати таким диктатором, який має все в своїх руках. Для того, щоб повернути цю владу народу і зробити так, щоб більше ніколи владу в народу не забрали", - зазначила нардеп в інтерв’ю “Deutsche Welle”.

Коментуючи свої президентські амбіції, Савченко додала, що вважає такий розвиток подій радше необхідністю:

"Я відповідала, що не хочу, але я відповідала, що можу. А тепер я, напевно, відповім, що, швидше за все, вже мушу", - сказала вона.

2 серпня. Майдан і Антимайдан стояли за одні цінності

"Нам ділити нічого. У нас одні ідеали. І Майдан, і Антимайдан, - якщо ви колись ходили не тільки на Майдан, але і на Антимайдан, і говорили з людьми ще в той час, коли це все починалося і слухали людей, - то вони стояли за одні цінності. Просто вони не могли зрозуміти, що вони в них одні.

Вони стояли за ті цінності, щоб було більше влади на місцях, щоб не все узурпувалося в руках одного президента. Вони не стояли там за Януковича, а ми за Порошенка. Ми стояли там просто за одні цінності, які нас об’єднували. Єдине тільки, що ми не могли порозумітися", - заявила Савченко на прес-конференції.

2 серпня. Влада спаскудила ім’я народу

"Корупція в армії квітне, кому війна, а кому мати рідна! За військові злочини і розвал армії повинні відповідати генерали, а не лише солдати… Ви казали, що ніяких котлів не було. Так знайте, суки, народ вам цього не подарує. Я бачила матеріали секретних розслідувань. Вони знають, що котли були. Виродки, ви не вічні.

За цю найбільш політизовану війну, так само як і за Майдан, доведеться відповідати. І за те, що жоден шоколадний завод не був перероблений на завод патронів. За те, що нам допоміг весь світ, а українська влада спаскудила ім’я народу", - сказала нардеп на підсумковій прес-конференції щодо своєї роботи у Верховній Раді.

Теги:
Читайте також:
Київ
+14°C
  • Київ
  • Львів
  • Вінниця
  • Дніпро
  • Донецьк
  • Житомир
  • Запоріжжя
  • Івано-Франківськ
  • Кропивницкий
  • Луганськ
  • Луцьк
  • Миколаїв
  • Одеса
  • Полтава
  • Рівне
  • Суми
  • Сімферополь
  • Тернопіль
  • Ужгород
  • Харків
  • Херсон
  • Хмельницький
  • Черкаси
  • Чернівці
  • Чернигів
  • USD 39.44
    Купівля 39.44
    Продаж 39.91
  • EUR
    Купівля 42.1
    Продаж 42.83
  • Актуальне
  • Важливе
2024, вiвторок
23 квітня
16:19
Херсонська область
Унаслідок російського обстрілу загинула 82-річна жителька Херсонщини
16:18
Сергій Шойгу
Шойгу пообіцяв, що цьогоріч російська армія отримає перші зразки ЗРК С-500
16:07
Снаряди 155 мм калібру
У межах військової допомоги США Україна насамперед отримає артилерійські снаряди, - СNN
16:03
OPINION
Віталій Гайдукевич
Зникнення Червінського: це Росія в Україні
16:02
Інфографіка
Ціни на пальне, АЗС
Ціни на пальне сьогодні: скільки коштують бензин, газ і дизель
15:55
Роберта Мецола
Мецола попередила про загрозу дезінформації з боку РФ, Китаю й Ірану на виборах до Європарламенту
15:50
Ексклюзив
Карта бойових дій: Авдіївка
"Росіяни намагаються зайти на наші позиції": офіцер 59-ї Окремої мотопіхотної бригади про ситуацію на напрямку Красногорівка - Нетайлове
15:46
школа в окупації
Росіяни призначають "директорами" навчальних закладів на ТОТ лаборантів і двірників, - Спротив
15:33
Оновлено
У Латвії ухвалили рішення поступово відмовлятися від вивчення російської мови в школах як другої іноземної
15:31
Віктор Янукович
Литва висилає екссоратника Януковича з сім'єю
15:30
На фото: Селін Діон
"Морально важко жити": Селін Діон розповіла, як бореться з невиліковною хворобою
15:28
Нацгвардійця, який застрелив 5 людей на Південмаші, засудили до довічного
15:28
Аналітика
кіно, кінотеатр
Культура на часі: що з доходами українських театрів на другий рік війни. Дослідження YouControl
15:10
Ілюстративне фото
Росіяни атакували ракетами Дніпропетровщину: 4 постраждалих
15:05
Ексклюзив
російські танки, окупанти, оркі
"Намагатиметься перетворити переваги на здобутки": полковник ЗСУ Селезньов припустив, де ворог активізується найближчим часом
14:59
Українське зерно, яке висипали у Польщі
Європарламент на рік продовжив період пільгової торгівлі з Україною
14:57
На фото: Маша Єфросиніна
"Поставив умову": Єфросиніна пояснила, чому не взяла інтервʼю в Жадана
14:50
Запоріжжя
Наводив російські ракети на Запоріжжя: ексдепутат-комуніст отримав 15 років тюрми
14:49
РФ вдарила по приватному сектору Харкова
14:41
На фото: Маша Єфросиніна
"Я була інструментом русифікації України": Єфросиніна прокоментувала мовну суперечку зі Соловій
14:35
перелив води на дамбі, Київщина
На Київщині стався перелив води через дамбу: залило дорогу
14:26
Нафтогаз
Нафтогаз ще на рік зафіксував ціни на газ на рівні 7,96 грн
14:21
Окупанти активізують будівництво укріплень в Криму на тлі міжнарожної допомоги Україні
Через погодження допомоги Україні росіяни активізували будівництво укріплень в окупованому Криму, - "Атеш"
14:14
Іспанія
В Іспанії помилково звільнили з в'язниці наркобарона, який обіцяв убити принцесу та прем'єра Нідерландів
14:11
Міністерство оборони України
Зброя і техніка: Міноборони уклало контракти на 582 млрд грн, майже 50% - з українськими виробниками
14:06
Інфографіка
долар євро валюта обмін
Курс валют на 23 квітня: скільки коштують долар та євро
14:05
OPINION
Ростислав Демчук
У Пекіні не вірять у перемогу Росії над Україною
13:52
літній дощ
В Україну повертається циклон: Наталка Діденко розповіла, де чекати на дощ 24 квітня
13:35
Литва допомога Україні зброя для України
Литва передала Україні нову партію командно-штабних бронемашин M577
13:28
На фото: PEN America
PEN America скасував вручення літературної премії через нібито ігнорування письменників Гази
13:17
Литва зброя
У Литві одночасно тривають чотири міжнародні військові навчання: почалося спільне з ФРН
13:15
Військовий квиток
Крім дітей до 12 років: українцям за кордоном припинили видачу документів, Кулеба прокоментував
13:14
Росіяни вранці скинули авіабомбу на Костянтинівку: поранено 5 людей
12:50
Швейцарія
У Швейцарії назвали обсяг заморожених активів РФ: їхня вартість падає
12:43
росія - китай
Китай закликав США не сприймати співпрацю з РФ як підтримку війни проти України
12:41
Зеленський у Мюнхені (17.02.2023)
"Зеленський – шахрай, за яким стоїть гангстер-олігарх": добірка фейків у світі за 23 квітня
12:39
Володимир Зеленський і Ріші Сунак
Найбільша військова допомога, активи РФ і саміт миру: Зеленський поговорив із прем'єром Британії Сунаком
12:32
Від'єднання ЗАЕС від енергосистеми України: "заступнику директора" станції та його підлеглому оголосили підозру
12:23
Оксана Маркарова
Посол Маркарова: перший пакет зброї від США Україна може отримати вже у квітні
12:12
Рафаель Маріано Гроссі
Іран близький до накопичення урану для створення атомної бомби, - МАГАТЕ
Більше новин