Хто читав декларації, той тепер не сміється

Тетяна Микитенко
4 листопада, 2016 п'ятниця
11:52

Як декларації чиновників і нардепів "накрили" не тільки Добкіна, а й кохану Лещенка та всі українські "сімейні цінності"

Щотижневий рейтинг зради в українському Фейсбуці від Еспресо.TV.

Народ цього тижня дізнався більше про те, що іноді Верховну Раду можна витримувати хіба що під наркотою, бо як інакше жити в цьому світі цинізму і безсоромності. Про те, що часом наші чиновники вміють працювати енергійно і продуктивно, але це тільки коли на себе. Про те, що бабла багато не буває, а завдання жінки - подобатися чоловікові. Хоча деяким жінкам таки краще просто подобатися, а не висловлюватися і про це ви теж дізнаєтесь нижче.

Вічне сяйво чистого розуму

Наші депутати - найталановитіші депутати світу! Вони не дуже вміють писати закони, але зате наскільки ефектно вони б’ються на трибунах, як гарно вдягаються - часом не засідання, а покази мод. Та й театральні покази, до речі, теж, бо добра половина нашої Ради - це актори, у яких поки що немає “Оскара”.

Але все це не так вражає, порівняно з досягненнями Дмитра Добкіна. Він примудряється бути депутатом, незважаючи на те, що знюхав свої мізки трохи більше, ніж повністю, а саме рівно настільки, щоб закидатися додатковим допінгом прямо у сесійній залі.

Хто не в курсі, то кілька днів тому в робочий час пан Дмитро вирішував надзвичайно важливу справу - замовляв туристичний тур на шістьох осіб. За якихось там 135 тисяч євро. До речі, якщо подивитися на доходи пана Дмитра у його декларації за 2015 рік і відняти від них 10 мільйонів гривень, які йому “подарував” тато, то на цей тур йому треба було б збирати 12 років і при цьому нічого не їсти, не пити, ну і не вживати.

Так от, Дмитра, вочевидь, спіткала вдача, він таки замовив тур. Тож на радощах депутат встав, підійшов до найближчої колони, заховався за нею від журналістів і вийшов звідти уже у дещо зміненому стані.

Це, мабуть, просто в Раді таке повітря. Тим більше, що Добкін-молодший ходить туди не перший рік, за цей час міг вже й надихати нову атмосферу. Атмосферу, яка дозволяє йому поєднувати непоєднуване -  бути одночасно у Верховній Раді і в глибинах своєї підсвідомості з маленькими звірятками і великими тарганами.

Скнари-ненажери

Про декларації ми написали достатньо ще минулого тижня. Як виявилося, то був лише початок золотого дощу з церков, мощей, ікон, годинників, хутряних виробів і нескінченного бабла.

Нескінченного настільки, що деякі депутати не соромляться брати від держави додаткову компенсацію на оплату житла, наприклад, незважаючи на те, що самі задекларували грошви на 206 млн (Вадим Нестеренко), 190 млн (Олександр Вілкул), 165 млн (Євгеній Гєллєр), 133 млн (Руслан Демчак). Копієчка до копієчки…

Читайте також: Топ-25 "заощадливих" нардепів

Очевидно, скромність і стриманість - не та валюта, якій надають перевагу наші слуги, тож мусимо вас привітати - тепер ми будемо жити у безкрайній виставці цинізму, безсоромності і потребл...ства, помноженого на примітивні амбіції, убогу фантазію і прямо пропорційний до них невгамовний апетит.

Зневажені та скривджені

Зараз ви здивуєтесь, але після всіх цих декларацій нерви не витримали не скільки у народу (хоча народу довелося нелегко), скільки у самих фігурантів. Наші вельможі раптом зрозуміли, що чернь чомусь не у захваті від того, що у їхньої влади знайшовся хоч якийсь хист і талант, навіть якщо він проявляється тільки в аспекті самозбагачення.

Вельмож це збентежило і приголомшило. Вельмож поплавило. Поплавило настільки, що раптом в усьому винуватими стали люди. Це вони ласі до чужих грошей, це вони заздрісні, тупі і меркантильні.

Тобто якщо, наприклад, на вулиці у вас висмикнуть з рук телефон і ви доженете злодія, то знайте, що ви нанесете йому неабияку травму, бо це ж чиста меркантильність. Хіба вам не хочеться зробити злодієві приємно? Які ж вузькі і тісні ваші душі! Як перехід при виході зі станції метро "Позняків", вщент забудований МАФами усіх розмірів.

Одним словом, нардепи образилися на те, що їх облаяли настільки, що почали один за одним строчити пости на тему “завидки взяли”. Декому в своїй голові думок з цього приводу знайти не вдалося, тож вони, як Володимир Литвин, цитували інших:

"Властелин должен в тайне держать размеры своего состояния – так, чтобы о нем не знали ни его дети, ни войско, ни чиновники. Ведь если оно небольшое, властелина станут презирать. Если же оно велико, то расходы владыки на них покажутся им небольшими, и они станут добиваться большего, чем он им определил".

Господи, де справжні властителі, а де Литвин - людина, яка в державних справах досягла лише того, що має красиву зачіску?

Та Бог з ним, з Литвином, бо були і справжні сюрпризи. Головний єврооптиміст Мустафа Найєм, наприклад, написав, що як виявилося для багатьох щастя не в грошах, а в чужій декларації. Дивовижні метаморфози відбуваються з людьми всього за два роки після переходу з касти журналістів в касту біля корита. Правий був Добкін, щось не те у Раді з повітрям.

Бетмени проти Суперменів

Але й це ще не все. Слуги народу, які ніколи не вирізнялися ні ідеями, ні активністю, раптом почали фонтанувати і тим, і іншим.

Спочатку МЗС звернулося в Раду Європи з проханням оцінити систему е-декларування на предмет балансу між публічним інтересом і правом на приватне життя, трошки забувши про те, що пиляння бюджетів на користь свого побуту - це аж ніяк не приватне життя.

Потім глава Національної ради реформ Дмитро Шимків пообіцяв, що в Україні будуть впроваджені нульові електронні декларації для всіх громадян. Ну звичайно, НАЗК і НАБУ навіть з поданою сотнею тисяч декларацій не знають, що робити (і поки що обіцяють лише розробити стратегію роботи з цього приводу, рукаліцо), тому давайте насипемо на них ще десятки мільйонів зверху, і тоді справа з перевіркою корупційних дій стане всерйоз і надовго.

А ще народні депутати захотіли, аби члени антикорупційних організацій теж подавали е-декларації.Звернення, заяви, законопроекти дотичні до всього цього з’являються просто блискавично, і аж навіть якось дивно, що вони вміють так швидко, бурхливо і продуктивно працювати. 

Крутяться диски…

null

Давно в українському суспільстві не було мовних баталій, тож всі, хто за ними скучив, отримали цього тижня задоволення. Задоволення, прямо скажемо, сумнівне, тому що коли вата горить, вона не гріє все навколо, а просто дуже помітно воняє.

Почалося все з найвідомішого діджея України Насті Б’юті. Раптом вона вирішила, що раз її бойфренд депутат (Лещенко), то тепер вона непогано розуміється на українському законодавстві і викотила українським законотворцям (серед яких, до речі, був і сам бойфренд) неабияку претензію.

"Господа, с ноября вступает в действие норма закона о квотах на украиноязычную музыку. Чтоб не вдаваться во все детали и подробности, конечный результат для нас таков - мы обязаны в каждом часе играть 30 процентов треков с украинским вокалом”. “Это провал”. “Будьте вы прокляты идиоты несчастные. Со всеми вашими семейными ценностями и украинскими квотами”.

“Будьтє прокляти, - сказала Настя, - тепер у мене не буде програмки". І тут стає дійсно сумно, тому що по-перше, свої інтереси Настя поставила вище, ніж інтереси всієї україномовної музики, видно, не дуже адекватно співоцінюючи величини.

По-друге, зробила вона це навіть не читаючи закон, бо якби читала, то знала б що вимога ставити українську музику саме її аж ніяк не зачіпає - закон поширюється на музично-текстовий матеріал. Хоча може Настя не в курсі, що інструментальна музика такою не є.

По-третє, якщо сама Настя не слухає українську музику, то це не значить, що хорошої української музики не існує.

І взагалі, щоб закрити тему, якою так активно маніпулюють усякі необізнані дами, хочемо пояснити - вищезгаданий закон не спрямований ні на які утиски, він спрямований на захист українського продукту.

Невже вимога про те, щоб в певний проміжок часу відсоток україномовноого продукту складав 35 відсотків, така вже надзвичайна? Та ви що, україномовний продукт! В Україні! 35%! Це  нелюдське поводження, як яке можна порівняти з катуваннями Інквізиції!

На нашу думку, законопроект - не дикість, дикість сама необхідність так радикально захищати україномовний продукт в державі, де ця мова є державною.

Сімейні цінності

null

Ну і на завершення ще одна дикість. Ми завжди здогадувалися, що в Міносвіти сидять людя, які роблять все, щоб українська освіта була максимально притрушеною і мінімально адекватною. Тож коли ми дізналися про те, що МОН рекомендує школам впроваджувати факультативний курс із формування сімейних цінностей, це нас не здивувало. Здивував наш масштаб потоку свідомості рекомендований до прочитання дітям 8-9-х класів.

"Сьогодні у нас суспільство "мужніх жінок" і"жіночних чоловіків”. І, як результат такого жахливого стану речей – зниження статусу інституту сім'ї, все більшого розвитку гомосексуальних відносин, збільшення захворюваності та злочинності".

"Завдання жінки полягає в тому, щоб подобатися чоловікові, і саме тому вона повинна намагатися бути привабливою для нього". 

"Справжня жінка ніколи не сперечається, не доводить, не намагається керувати ситуацією, оскільки знає, що все в світі створено для неї, для реалізації її бажань і мрій".

Ми нічого не будемо казати про те, що ці репліки суперечать цінностям закріпленим в Конституції України і здоровому глузду (який, вочевидь, ніколи не був в гостях у голові автора).

Тут хочеться сказати лише одне, не знаємо як там гомосексуальні відносини, злочинність і захворювання, але таких масштабів біди, які несе в собі тупість, не несе в цьому світі більше взагалі нічого.

І тут звичайно не без перемоги, ліцензію на підручник вже скасували і рекомендації відкликали. Перемога, друзі, перемога.

Попередні рейтинги зради тижня від Еспресо:

1. Азаров, Каськів та картопля. Топ-5 зрад українського Facebook

2. Аеропорт за $800, безвіз та Ділан. Які теми "зраджували" українців у Facebook

3. Зрадливий Facebook. Чому Моторолі вже не до декларацій і зарплат нардепів

4. Фейсбукозрада. Яка треба квартира, щоб тримати вдома $1,5 млн

Точка зору редакції Еспресо.TV може не збігатися з точкою зору автора колонки. Еспресо не впливає на зміст авторських колонок і не несе відповідальність за думку, яку автори висловлюють в них.

Теги:
Читайте також:
Київ
+9°C
  • Київ
  • Львів
  • Вінниця
  • Дніпро
  • Донецьк
  • Житомир
  • Запоріжжя
  • Івано-Франківськ
  • Кропивницкий
  • Луганськ
  • Луцьк
  • Миколаїв
  • Одеса
  • Полтава
  • Рівне
  • Суми
  • Сімферополь
  • Тернопіль
  • Ужгород
  • Харків
  • Херсон
  • Хмельницький
  • Черкаси
  • Чернівці
  • Чернигів
  • USD 39.06
    Купівля 39.06
    Продаж 39.53
  • EUR
    Купівля 42.22
    Продаж 42.96
  • Актуальне
  • Важливе
2024, п'ятниця
29 березня
02:17
Оновлено
шахед
Росія атакує "шахедами" в ніч на 29 березня: на Дніпропетровщині поранено людину, на Київщині працює ППО
01:59
Михайло Мудрик, збірна України, Євро-2024
Євро-2024: скарги тренерів змусили УЄФА змінити правила турніру
01:39
Олександр Сирський
Обговорили захист від російських ракет: Сирський поспілкувався з головою Об’єднаного комітету начальників штабів США
00:56
Марта Костюк
"Ледь не загинула на Мальдівах": тенісистка Костюк розповіла шалену історію з медового місяця
00:32
Жерсон Динамо
Футболіста "Динамо" засудили на 18 місяців умовного ув'язнення
00:17
Якщо Росія вторгнеться в Естонію, вирішальна перемога має бути дуже швидкою, – командувач сил оборони Мартін Герем
00:06
Російський літак "загубив" чергову авіабомбу над Білгородщиною, 9-ту за тиждень, – росЗМІ
2024, четвер
28 березня
23:03
Уражені "Росатомом"
У РФ заарештували топменеджера Росатому Сахарова
22:53
Оновлено
Росіяни вивели в Чорне море підводний ракетоносій після тижневої паузи
22:48
ДТП
У ПАР упав з мосту й загорівся автобус, загинули щонайменше 45 людей
22:30
Оновлено
Прем'єр міністр України Денис Шмигаль та прем'єр-міністр Польщі Дональд Туск
Україна запропонувала 5 кроків для розблокування кордону, - Шмигаль після зустрічі з Туском
22:21
Окупанти, кримінал, росіяни
На ТОТ Запорізької області росіяни повноцінно розпочали мобілізаційний облік, - Федоров
22:19
"Новий український правопис мають використовувати всі держструктури": нардеп нагадав про закінчення перехідного періоду
21:58
Telegram логотип
Дуров анонсував нову функцію для користувачів Telegram з України, Білорусі й Росії
21:44
Ексклюзив
Мусієнко
Росія намагається створити пастку, розігруючи карту виборів в Україні та легітимності Зеленського, - політолог Мусієнко
21:44
Снаряди 155-мм
Учасники чеської ініціативи уклали угоду, за якою Україна отримає 1 млн снарядів, - ЗМІ
21:38
G7
У G7 закликали Київ до прозорого відбору нового керівництва ВККС
21:28
ЄС
Деякі євродепутати отримували гроші за поширення російської пропаганди, - прем'єр Бельгії Де Кроо
21:26
Ексклюзив
Ігор Лапін
В Україні за свободою слова заховалася свобода пропаганди та брехні, - офіцер ЗСУ Лапін
20:57
Путін та Кім Чен Ин
Підривають критично важливі санкції: США засудили вето РФ в ООН щодо КНДР
20:29
Москва, теракт у ТРЦ "Крокус"
Путін використовує теракт у Москві, щоб мобілізувати суспільство проти України, - Зеленський
20:22
Оновлено
Стрілянина в Житомирі: поліція затримала підозрюваного в убивстві
20:06
Санкції на алмази
Через санкції продаж алмазів з Росії впав на понад 60%, - Reuters
20:02
OPINION
Ігор Гулик
Чи є різниця між ІДІЛ та "русскім міром"?
20:00
Огляд
переможні новини
Переможні новини 764-го дня війни: збитий російський винищувач упав у море, у Росії один з НПЗ повністю зупинився через атаку дрона
19:58
Дмитро Кулеба
"Москва більше не приховує військової співпраці з КНДР": Кулеба про вето РФ на проєкт резолюції Радбезу ООН
19:48
На фото: Люк Бессон
Люк Бессон повідомив, що вже почав зйомки власної версії "Дракули"
19:41
Ексклюзив
Карта. Красногорівка-Вугледар_2603
Ворог застосовує все - КАБи, отруйні скиди гранат, фосфор: офіцер "Легіону Свободи" Воронов про Новопавлівський напрямок
19:38
Москва, теракт у ТРЦ "Крокус"
Слідком РФ заявив, що знайшов "докази" причетності України до теракту в Москві
19:29
ЗСУ
За добу на фронті відбулось 48 боєзіткнень, Сили оборони відбили 11 російських атак на Бахмутському напрямку
19:21
Інфографіка
Ціни на пальне, АЗС
Ціни на пальне сьогодні: скільки коштують бензин, газ і дизель
19:06
шпигун
У Польщі  провели спецоперацію проти російської шпигунської мережі
19:02
Оновлено
Україна-НАТО
Відбулося позачергове засідання Ради Україна - НАТО
18:44
Президент Зеленський з головою Національних зборів Франції Яель Брон-Піве
Голова нижньої палати парламенту Франції прибула до України та зустрілася з Зеленським
18:36
Зеленський Джонсон
"Ухвалення допомоги для України критично важливе": Зеленський поговорив зі спікером палати представників Джонсоном
18:28
соцмережа Х (Твіттер)
Маск розповів, які користувачі отримають доступ до преміум-функцій соцмережі X безкоштовно
18:19
Ексклюзив
Атака Харкова
У Defence Express розповіли про бомбу УМПБ Д-30СН, якою РФ вдарила по Харкову 27 березня
18:07
Денис Пушилін
Організували "вибори" Путіна на ТОТ Донеччини: СБУ оголосила підозру Пушиліну та двом його поплічникам
18:06
На фото: "Київська пектораль – 2023"
Театральна премія "Київська пектораль – 2023" оголосила переможців
18:05
війна з росією нафта безпілотник
Куйбишевський НПЗ в Росії після удару БПЛА повністю зупинив роботу, - ЗМІ
Більше новин