4 найпотужніших смартфони. Хто ще крім Apple та Samsung

5 жовтня, 2017 четвер
16:11

Чотири найпотужніших смартфони від популярних брендів

Згідно з даними аналітичної компанії TrendForce за третій квартал 2016 року, ринок смартфонів поділили між собою такі компанії як: Samsung (22,3%); Apple (12,9%); Huawei (9,1%), OPPO (6,1%), LG (5,7%). Незважаючи на «вибухові» невдачі, Samsung продовжує лідирувати на світовому ринку смартфонів, конкуруючи з Apple.

Редакція Еспресо.TV вирішила розібратися, які моделі смартфонів найпопулярніших брендів є кращими на даний момент.

iPhone 7 Plus 32 Gb

Вартість: від 32 000 гривень

Виробники iPhone ось уже третій рік не замислюються над дизайном своїх смартфонів і роблять його однаковим для всіх моделей. Однак відсутність кнопки внизу екрану допоможе вам відрізнити новинку від минулої моделі iPhone 6s. Кнопку замінили на сенсор. Так вдалося вплинути на міцність телефону – у попередніх моделях кнопка часто виходила з ладу.

Ще одним нововведенням вважається стійкість IPhone 7 Plus до води. Любителям приймати ванни, не розлучаючись з телефоном, тепер нестрашно ненадовго впустити iPhone в воду. Але не варто забувати, що навіть при легкому ударі телефон може втратити свою герметизацію, а гарантійне обслуговування не поширюється на «потопельників».

Серед інших особливостей нової моделі слід відзначити відсутність звичного роз'єму під навушники. Виробники вірять в майбутнє без проводів і радять купити Bluetooth навушники. Щоб перехід до нововведення не здавався різким, виробник включив в комплект навушники, які підключаються через роз'єм живлення. Також в комплекті можна знайти перехідник для звичайних навушників, що трохи дивує – зазвичай корпорація Apple продає такі аксесуари за додаткові гроші.

Для кращої якості фотографій iPhone 7 Plus тепер оснащений фронтальною 7 мегапіксельною і двома 12 мегапіксельними основними камерами. За допомогою основних камер можна робити оптичне наближення. Різниця оптичного від цифрового наближення в тому, що з оптичним зумом наближення об'єкта для фотографії відбувається без втрати якості.

Процесор А10 Fusion має 4 ядра. Також у iPhone 7 Plus 3 гігабайтами оперативної пам'яті. Особливо добре працює графічна підсистема: за показниками тестів, по продуктивності iPhone 7 Plus сильніше за топові смартфони на Android. Тест AnTuTu дає 180 640 очок, в той час як Galaxy Note 7 отримав лише 134 879 очок.

Внутрішня пам'ять смартфона варіюється від 32 гігабайтів, до рекордних 256. Однак слід точно визначити необхідну кількість місця перед покупкою смартфона, так як розширити пам'ять за допомогою додатково купленої карти пам'яті не вдасться – iPhone не підтримують дану опцію.

Сам смартфон навряд чи поміститься в жіночу ручку: розмір екрану становить 5'5 дюймів. Роздільна здатність і якість екрану зводяться до 1920 × 1080 пікселів. Ємність батареї залишає бажати кращого – лише 2900 міліампер на годину.

Кому пасуватиме

iPhone 7 Plus пасуватиме любителям фотографувати без проблем з настройками камери – смартфон виконає більшу частину редагування кадру самостійно. Ну а також сподобається людям, які користуються продукцією Apple.

Програмне забезпечення даного бренду з закритою екосистемою не допускає сторонніх програм. Відповідно, за більшість програм доведеться платити гроші, так як продукція Apple не терпить піратський софт.

Samsung Galaxy S7 Edge

Вартість: від 23 000 гривень

Ще один величезний телефон з 5'5 дюймовим заокругленим екраном. Після вибухонебезпечного провалу з Galaxy Note, компанія Samsung зупинила виробництво лінійки і сконцентрувалася на Galaxy Edge.

Якість екрану у Galaxy S7 Edge трохи краще, ніж у iPhone 7 Plus. Екран смартфона має роздільну здатність Quad HD 2560×1440 пікселів.

За показниками продуктивності сімка Samsung дещо поступається сімці iPhone, хоча у смартфона цілих 4 гігабайти оперативної пам'яті і 8 ядер на процесорі. Тест AnTuTu нагородив смартфон 136 695 очками. Однак це з тих випадків, коли різниця в продуктивності не сильно помітна.

Так само Samsung не залишився байдужим і до водних процедур. Смартфон отримав водозахист на рівень вище, ніж у сьомого iPhone. З Samsung Galaxy S7 Edge можна знімати відео під водою на глибині до метра. Для чого це потрібно - поки незрозуміло, проте впустити смартфон в воду тепер дійсно не страшно.

На перший погляд камера на Galaxy S7 Edge стала гірше, адже зі звичних 16 мегапікселів новий флагман спустився до 12. Однак, якість фотографій на Galaxy S7 Edge трохи краще, ніж на останньому iPhone.

Особливо це помітно під час нічної зйомки. У чому ж секрет? Виробник вирішив вдарити не за кількістю пікселів, а по їх ширині. Піксель на смартфоні став більше і може приймати більше світла, що значно впливає на якість фотографій.

Батарея у Samsung Galaxy S7 Edge має ємність в 3600 міліампер на годину. Враховуючи восьмиядерний процесор і величезний дисплей, це не так вже й багато, проте цей мінус компенсується функцією «швидкий заряд». Батарея заряджається повністю за годину.

Що обрати?

iPhone 7 Plus та Galaxy S7 Edge недарма порівнюються між собою. У Galaxy трохи краще камера, батарея, і екран, а у останньої моделі iPhone краще процесор і графіка. Однак ці відмінності незначні, тому питання, звичайно ж, залишається у виборі операційної системи, зовнішнього вигляду і ціни.

OnePlus 3

Вартість: від 12 000 гривень

Попередню модель серії OnePlus продавали виключно за запрошеннями, що робило її більш ексклюзивною. І хоча ціна смартфона набагато менше, ніж у попередніх смартфонів, його продуктивність навпаки залишається цілком високою.

Смартфон не оснащений незвичайними доповненнями і нововведеннями. Екран з роздільною здатністю в 1920х1080 пікселів надійно захищений склом Corning Gorilla Glass.

Усередині смартфона чотирьохядерний процесор Snapdragon 820, 6 гігабайт оперативної пам'яті і 64 гігабайти постійної (яка не розширюється). AnTuTu тест дає цілих 140 тисяч очок за такі комплектуючі. Таким чином, за продуктивністю OnePlus з легкістю обганяє Galaxy S7 Edge.

Камера в смартфоні, на відміну від попередніх розглянутих смартфонів, не роздвоюється і не розширює свої пікселі, а чесно має свої 16 мегапікселів для основної і 8 мегапікселів для фронтальної камер від Sony. Камера поступається Galaxy Edge 7 тільки під час фотографії рухомих об'єктів.

Батарея в 3000 міліампер має функцію швидкої зарядки, і інших принципових особливостей смартфон немає.

OnePlus 3 - це якісний, виконаний з «авіаційного» алюмінію смартфон, який має потужну начинку і якісну камеру.

Huawei Nexus 6P

Вартість: від 11 000 грн.

Щорічно, Google шукає підрядників для випуску свого гуглфона. У 2016 році цим підрядником став Huawei.

Як процесор в цій моделі використовується восьмиядерний Snapdragon 810. Процесор цієї серії в свої смартфони не пхали хіба що ледачі, і результат виходив невтішним: телефони перегрівалися, батарея не витримувала навантаження.

Але не варто забувати, що Google є власником платформи Android, а значить, може вирішити цю проблему за допомогою програмного забезпечення. У новому Nexus встановлений Android 6.0, що оптимізує роботу процесора. Платформа цього смартфона випущена без будь-яких брендових прив'язок.

«Голий» андроїд прекрасно підійде для тих, хто самостійно звик налаштовувати систему телефону під свої звички, так і для недосвідчених користувачів, що користуються заводськими настройками.

Сам телефон, як і всі Nexus, має досить великі габарити. Розмір екрану 5.7 дюймів. Але при такому розмірі дисплея можна повністю насолодитися глибиною кольорів і контрастністю дисплея, роздільна здатність якого Quad HD 2560x1440 пікселів.

Ємність акумулятора смартфона має 3500 міліампер на годину. Якщо простіше, то це 5 годин безперервних ігор або 11 годин перегляду відео або дослідження стрічки в Facebook на повній яскравості. Завдяки продуманому програмному забезпеченню, на даний момент гуглфон є одним із найвитриваліших.

У смартфоні також є 3 Гб оперативної пам'яті, що підвищує ігровий потенціал смартфона, так як фонові процеси «голого» Android займають не так вже й багато місця.

Окремо варто відзначити камери телефону. Основна камера 12,3 мегапікселів. Такою кількістю пікселів вже нікого не здивуєш, але варто відзначити що виробник вирішив брати не кількістю, а якістю. Там, де більшість камер «замилює» деталі, Huawei Nexus 6P покаже всі до останньої піщинки.

При всіх перерахованих вище плюсах ударостійкість Huawei Nexus 6P залишає бажати кращого. Цьому смартфону точно буде потрібно захисна броня у вигляді бампера і скла. Але нехай наявність чохла не лякає - зовнішній вигляд гуглфона вийшов дуже невиразним.

Читайте також: Топ-5 смартфонів, які варті витрачених коштів

Теги:
Читайте також:
Київ
+8°C
  • Київ
  • Львів
  • Вінниця
  • Дніпро
  • Донецьк
  • Житомир
  • Запоріжжя
  • Івано-Франківськ
  • Кропивницкий
  • Луганськ
  • Луцьк
  • Миколаїв
  • Одеса
  • Полтава
  • Рівне
  • Суми
  • Сімферополь
  • Тернопіль
  • Ужгород
  • Харків
  • Херсон
  • Хмельницький
  • Черкаси
  • Чернівці
  • Чернигів
  • USD 38.95
    Купівля 38.95
    Продаж 39.47
  • EUR
    Купівля 42.08
    Продаж 42.85
  • Актуальне
  • Важливе
2024, п'ятниця
29 березня
12:59
На фото: Софія Морозюк
Скандальна художниця Морозюк виставила на продаж свої картини по $5 тис.
12:59
У Києві до 15 червня обмежать рух транспорту Північним мостом. Причина
12:51
Бузок
Синоптикиня Наталка Діденко анонсувала на вихідних сонячну погоду
12:49
Ексклюзив
На фото: поранений в стабпункті
Студент КПІ розповів про гусеничні евакуаційні ноші, які допомагають рятувати бійців з поля бою
12:47
Президент України Володимир Зеленський
Зеленський провів засідання РНБО в оновленому складі: окреслив для органу 5 завдань
12:36
Загибель помічника Залужного Частякова: завершено розслідування щодо офіцера, який подарував гранати
12:12
Оновлено
Атака на Україну 29 березня 2024
РФ атакувала Україну "шахедами" та ракетами: поранено 6 людей, пошкоджено ТЕС і ГЕС
12:11
Постачали в РФ граніт для виготовлення пам’ятників загиблим окупантам: СБУ затримала підозрюваних
12:08
OPINION
Юрій Богданов
"Синіми светрами" у "Крокус-Сіті" закривають провал ФСБ
12:04
електроенергія
Україна експортуватиме електроенергію попри атаки РФ: ситуація в енергосистемі станом на 29 березня
11:52
Україна повернула тіла 121 полеглого захисника
11:50
На фото: 50 Cent
Колишня дівчина репера 50 Cent звинуватила його в зґвалтуванні та фізичному насильстві
11:49
польща україна , біженці
Польща планує надати біженцям з України право змінити статус перебування: подробиці
11:37
ППО збила 3 російських безпілотники на Херсонщині
У Румунії біля українського кордону знайшли фрагменти безпілотника
11:24
На Дніпропетровщині РФ атакувала дроном автівку: загинув чоловік
11:20
На фото: Алессандро Мікеле
Колишній креативний директор Gucci Алессандро Мікеле очолив Valentino
11:20
діти, війна
З окупованих територій Херсонщини вдалося повернути родини з трьома дітьми
11:13
Зроблено в Україні
"Зроблено в Україні": у Сумах відкрили перший офіс підтримки мікро- та малого бізнесу
11:09
Бундестаг
У бундестазі вважають, що розгортання сухопутних військ країни НАТО в Україні не означає автоматичного вступу в конфлікт інших членів Альянсу, - ЗМІ
10:58
Ексклюзив
Сергій Згурець, український журналіст, військовий експерт
Боєприпаси в Україну почнуть надходити з квітня, і це суттєво змінить динаміку на полі бою, - Згурець
10:57
годинник, зміна часу
Україна 31 березня переходить на літній час: у Мінекономіки нагадали причини
10:55
ракета Х-101
У Молдові не підтвердили інформацію про проліт російської ракети над своєю територією
10:54
На фото: пропалестинська акція у Cтокгольмі з вимогою виключити Ізраїль з Євробачення-2024
Ізраїль закликав своїх громадян не ходити з національною символікою під час Євробачення у Мальме
10:49
Володимир Соловйов
У Вірменії заблокували трансляцію програм російського пропагандиста Соловйова
10:27
Валерій Залужний та Олександр Сирський
Сирський прокоментував звільнення Залужного
10:25
Анонс
Фільм Одеса: змінюючи код
Віднайти код Одеси у її героях: в п'ятничному ефірі Еспресо новий документальний фільм
10:22
Інфографіка
долар євро валюта обмін
Курс валют на 29 березня: скільки коштує долар, євро та злотий
10:20
Фортифікації, зуби дракона
Військові та цивільні інженери об’єдналися для зведення фортифікацій на Запорізькому напрямку
10:16
Авдіївка
Сирський розповів, скільки українських військових потрапили у полон до РФ під час виходу з Авдіївки
10:14
Наводила авіабомби на Сумщину: СБУ затримала пособницю окупантів
10:07
Олександр Сирський, Рустем Умєров
У ЗСУ переглянули потребу в мобілізації 500 тис. людей, - Сирський
10:00
OPINION
Сергій Фурса
Чому поляки не вважають себе "боягузами"?
09:58
На фото: Антон Птушкін
"Смертю людини вже нікого на Заході не здивувати": Птушкін презентував документалку про тварин і війну
09:57
Patriot
Улітку Нідерланди розгорнуть системи Patriot у Литві
09:43
Олександр Сирський
Атаки дронами по кораблях РФ виявилися такими ефективними, що може йтися про зміну стратегії війни на морі, - Сирський
09:41
Ексклюзив
окупанти в Криму
Ворог перекинув резерви з Куп'янського напрямку, щоб просунутися на Лиман, - командир взводу 95-ї ОДШБр Краснов
09:34
Огляд
світ, міжнародний огляд
Чи зможе Зеленський переграти Трампа, а Росія заблокувала спостережну місію ООН щодо санкцій проти Північної Кореї. Акценти світових ЗМІ 29 березня
09:13
На фото: Ксенія Мішина
Ведуча телешоу "Я люблю Україну" Мішина записала на Балі російськомовний подкаст зі своїм фітнес-тренером
09:09
Україна і США домовились про відтермінування виплат за державним боргом
08:55
Ексклюзив
Російські окупанти без опізнавальних знаків у Криму у 2014 році. Фото надано автором
Росіяни запустять залізницю від Маріуполя до Іловайська у квітні-травні та мріють про ще одну вздовж азовського узбережжя, - Андрющенко
Більше новин