Картковий будинок-2, Війна з Росією та Історія успіху Дональда Трампа. 12 довгоочікуваних книжкових новинок

19 травня, 2017 п'ятниця
11:54

"Війна з Росією" Річарда Ширреффа, "Хід королем" Майкла Доббса та "Ніколи не здавайся! Або історія успіху від Дональда Трампа" на Книжковому Арсеналі 2017

Щорічно одна з головних книжкових подій в Україні дивує масштабними обсягами різноманітної літератури від українських видавництв. Видавці стараються йти в ногу зі світовим книжковим ринком, тому оперативно презентують світові бестселери в українському перекладі, культові романи та роботи українських авторів.

А ми пропонуємо ознайомитися з добіркою книг «Видавничої групи КМ-Букс», які можна буде знайти на «Книжковому Арсеналі». 


Міжнародний фестиваль "Книжковий Арсенал" пройде з 17 по 23 травня у Мистецькому Арсеналі. Гостями фестивалю будуть понад 70 відомих письменників з 23 країн. Більше 150 видавництв представить свої новинки на Арсеналі. Всю інформація про фестиваль на сайті Мистецького арсеналу.


СУЧАСНА УКРАЇНСЬКА ЛІТЕРАТУРА

Моя бабуся спала з Саган. Міла Іванцова

Дія роману, виданого вперше у 2010 році під назвою «Вітражі», відбувається в сучасному Києві періоду до Майдану. Перекладачка з французької Поліна має купу особистих проблем і замовлення на переклад українською роману Франсуази Саган.

Проблеми героїнь відомої письменниці видаються Поліні надто малозначущими порівняно із власними. Робота не йде. Але в життя дівчини вривається програміст Богдан, який, ремонтуючи її комп’ютер, ламає паролі дівчини і дізнається про неї надто багато.

Але йому вдається «поремонтувати» також і життя цієї дивної перекладачки, вихованої бабусею-француженкою, повернути в її сьогодення втрачену десять років тому подругу-антипода Стефку, дізнатися, ким направду була бабуся Ніколь, і через які випробування їй довелося пройти.

Роман Міли Іванцової динамічний, напружений, але при цьому добрий і людяний. Для широкого кола читачів.

Цитата:

«Усе закладається в дитинстві. Все. І куди тебе занесе вітер життєвих пригод, певною мірою залежить від того, де, коли та в кого ти народився. Оце «у кого» спочатку видається дивним і дещо прагматичним, бо в гороскопах не пишуть: «На осіб, що народилися під знаком Близнюків у рік Свині в сім’ї французького буржуа, чекає великий успіх в їхній творчій реалізації та бурхливе публічне життя», так само, мені не доводилося бачити гороскопу на кшталт такого: «На осіб, котрі з’явилися на цей світ під знаком Діви у рік Дракона в сім’ї французьких селян, чекає багато життєвих випробувань»…

Місячне насіння. Дара Корній

«Місячне насіння» – це перша окрема збірка оповідань сучасної української письменниці Дари Корній, котра є автором десяти романів та двох книжок для дітей. Раніше деякі її оповідання виходили друком лише у збірках поруч із творами інших авторів, але при цьому дуже полюбилися читачам.

Попри те, що авторку цієї збірки читачі вже давно і небезпідставно вважають метром українського сучасного фентезі, її оповідання теж мають багато прихильників. Адже вони про нас із вами, про життя, про любов і зраду, мудрість і марнославство, про високе і нице, тобто – про важливе у будь-які часи… А ще вони про Майдан, про мир та війну, про кохання, яке інколи є довшим за життя. 

Цитата:

«Знаєш, я таки наважилася прийти на це побачення. Ми маємо нарешті порозумітися. Тет-а-тет, без вухатих свідків і без страху, що мене неправильно зрозуміють чи невчасно переб’ють. Довго вибирала день, час, і навіть пору.

Зараз у Львові квітнуть морелі, падає сліпий львівський дощ, умиваючи замурзане сонце своїми смарагдовими руками, на вулицях майже немає людей. Усі поспішають заховатися від зливи під дашками затишних кав’ярень чи гостинних кафешок. Я впевнена, що ти мене не осмикуватимеш та не перебиватимеш, тому я тут і через те така смілива».

Шикарне життя у Вупперталі. Наталка Доляк

null

Молода українка Зоя їде до Німеччини по програмі о-пер (працевлаштування студентів в європейських сім`ях на термін до року). Родина, яка прийняла дівчину, – аристократи з міста Вупперталь. Для Зої таке шикарне життя – це щось не з реальності, а з фільмів. Оселя, де вона тепер житиме, нагадує невеличкий палац. Але… Не все так ідеально і просто…

За першим несподіваним і нерозгаданим убивством хазяйки дому тягнеться ціла вервечка загадкових і незрозумілих душогубств. Над самою Зоєю та її вихованцем Куртом також нависає убивча небезпека, але все обертається врешті-решт на добре.

І всю кримінальну інтригу розкриває не доблесна вуппертальська поліція, а проста студентка з України Зоя Кирпач. Іронічна подача тексту робить його доволі легким, не зважаючи на те, що кілька людей стали жертвами безжалісного маніяка. Для широкого кола читачів.

Цитата:

«Коли я жила вдома, в Україні, до мене майже ніколи не навідувалося відчуття, ніби все окей, ніби все спокійно. Завжди доводилося бути напоготові, чекати проблем та неприємностей з-за кожного рогу. Щоденні новини нагнітали ситуацію як не має бути.

Навчаючись в інституті, я опанувала німецьку, тому мовні бар’єри мене не лякали. Щоправда, те, що ми вчили в Україні, виявилося зовсім не тим, що мало би бути насправді в країні мовного вжитку. Про це я здогадалася, коли перетнула кордон між більш-менш зрозумілою мені Польщею та Німеччиною, країною, при згадуванні якої десь у підсвідомості воленс-ноленс засвічувалась умовна табличка «ахтунг, ворог!»

Стожар. Ярина Каторож

null

Читач цього роману-фентезі потрапить до світу Патрії – держави, якої давно вже не існує. Але на землях якої переплелись давньоукраїнські імена, вишивані сорочки та холодна зброя з прихованими механізмами, що готові от-от показати свою міць. Тут панують нещадні белати, а в далеких лісах Дикого краю сплять скелі з обличчями велетнів.

Це роман про злість, жорстокість і любов. Це книга-клубок з історій, справжній палімпсест з прихованими рядками, в якому однієї миті видається, що знаєш про персонажа або ситуацію геть усе, а в наступну – ставиш собі питання: а чи довго ще до наступного розділу – можливо, там буде трохи більш відхилено завісу сюжету? Для широкого кола читачів.

Цитата:

«Світло сповнювало мене й увесь простір довкола. Я сама була світлом. Я линула в ньому і не бачила його, бо не мала очей. Я відчувала його та водночас була позбавлена відчуттів. Бо я була його іскрою. Клітини мого тіла сяяли, мов зорі. Але їх не було видно — бо зорі видно на темному небі, а не в такому всепоглинаючому сяйві, як те, що оточувало мене.

Це світло стирало спогади і жалі, сподівання і надії, мрії та думки. Воно стирало мене — особистість, людину, мислячу і зрячу істоту, годну мати свою думку та прагнення. І розчиняючись у світлі, позбуваючись свого єства, я не відчувала ні страху, ні болю, ні радості. Нічого. Бо почуттів не лишалось.

А тоді прийшов холод. А тоді прийшов біль.

Світло потемніло і змінилось на темряву із сяючими цяточками далеко вгорі. Зорі… прошелестіло десь тихенько слово у мене в голові. Я заморгала і прошепотіла: «Зорі…»

ХУДОЖНЯ ЛІТЕРАТУРА

Пожежник. Джо Гілл

null

Джо Гілл, дворазовий володар премії Брема Стокера, підготував для читачів моторошну історію про всесвітню пандемію спонтанних самозаймань, здатну винищити цивілізацію до ноги, про гурт несподіваних звитяжців, які борються за порятунок людства, і про загадкового чоловіка на прізвисько Пожежник.

Серед хаосу жахливої пошесті колишня медсестра Гарпер Ґрейсон, підхопивши хворобу, бореться не за власне життя, а за життя своєї майбутньої дитини: відомі випадки, коли хворі матері народжували цілком здорових дітей. От тільки чи встигне Гарпер виносити дитину, ховаючись від кремаційних загонів, які знищують усіх носіїв вірусу самозаймання?

Цитати:

«Навіщо помирати на самоті, якщо можна зробити це гуртом? Ніщо так не говорить «я кохаю тебе», як передача жахливо згубної клятої зарази найближчим і найдорожчим людям…»

Хід королем. Майкл Доббс

null

Пишучи продовження «Карткового будинку», Майкл Доббс вважав, що королівський корабель заходить у бурхливі води, і в романі «Хід королем» не міг уникнути теми зраджених шлюбів, фінансових негараздів, політичних скандалів і публічного приниження.

Новообраний прем’єр-міністр Френсис Уркгарт, який інтригами посів найвищий пост у країні, не дасть спокою і самому королю: якщо новий король-ідеаліст перешкоджає його планам, Уркгарт завдасть удару у відповідь — розголосить таємниці королівської родини. Хто ж переможе в цьому двобої?

Цитата:

«Запах перемоги засліплює багатьох чоловіків. Але гру не завершено, доки багнет не встромили й не провернули».

X. Сью Ґрафтон

Безжальний серійний убивця не залишає слідів своїх злочинів. Авторка порушує правила й прокладає нові шляхи: визначенню, хто саме є цим соціопатом, вона відводить зовсім мало часу. Питання полягає лиш у тому, чи встигне героїня довести свої звинувачення проти вбивці, перш ніж стане його наступною жертвою.

Цитата:

«Самозайнятість має два боки медалі. Позитивом є свобода. Коли хочеш, ідеш на роботу, коли хочеш, повертаєшся додому, й одягаєшся в те, що тобі до вподоби.

Пропозицію стосовно нової роботи (навіть за наявності неоплачених рахунків) ти можеш прийняти або відхилити на власний розсуд. Зворотній бік — непевність і звичка мислити в категоріях «пан чи пропав», що не кожен здатен витримати».

Та, що була раніше. Дж.П. Делані

Джейн оселяється в будинку, що вражає своїм екстравагантним дизайном, мінімалістичним інтер’єром і … дивними правилами проживання. Незабаром вона дізнається про загадкову смерть попередньої мешканки — молодої жінки, схожої на неї саму як за віком, так і за зовнішністю.

Намагаючись з’ясувати, що стало причиною загибелі бідолашної, Джейн раптом усвідомлює, що певною мірою повторює її життя. Про що цей захоплюючий психологічний трилер? Про життя у різних його виявах, а саме про кохання, пристрасть, «ідеальні» стосунки, а також про те, що рано чи пізно кожна людина має визначитися з власними пріоритетами.

Парк Юрського періоду. Майкл Крайтон

null

Вчені винайшли унікальну технологію відновлення та клонування ДНК динозаврів. Нарешті здійснилися найбентежніші фантазії людства. Чудові й таємничі створіння, вимерлі вічність тому, знов заселили Парк Юрського періоду, і тепер подивитися на них має змогу будь-хто на світі — не безоплатно, звісно.

Аж тут відбувається неочікуваний збій... У романі «Парк Юрського періоду» Майкл Крайтон поєднує свій заворожливий талант і науковий підхід, щоб створити один з найцікавіших технотрилерів.

NON-FICTION ЛІТЕРАТУРА

Війна з Росією. Річард Ширрефф

null

Автор книги - досвідчений британський генерал, який протягом семи років займав вищі командні посади в НАТО, тож не без підстав може стверджувати, що російський президент швидше за все не зупиниться на анексії Криму та війні на Сході України, а піде далі, зокрема у країни Балтії. Саме на цьому побудовано сюжет: недооцінивши ризики і припустившись низки політичних промахів, НАТО і Захід наражаються на катастрофічну війну з Росією.

Загалом сюжет книги розгортається переважно на території Латвії, де місцеве населення і відважні «лісові брати» мужньо протистоять набагато сильнішому за себе ворогу, проте читач має змогу перенестись і у штаб-квартиру НАТО в Брюсселі, Білий дім та Пентагон, де високопосадовці вирішують, як діяти далі, аби уникнути ядерної війни з Кремлем.

Сюжет і більшість персонажів цього захопливого трилера вигадані, проте деякі герої є прототипами реальних осіб. Описані в трилері події розгортаються весною та влітку 2017 року.

Презентація книги з автограф-сесією відбудеться 18 травня в рамках щорічного міжнародного книжкового ярмарку «Книжковий арсенал».

Цитата:

«Колективна оборона потребує значно більшого, ніж прості слова. Самі по собі слова нічого не значать для наших ворогів, якщо вони не підкріплені потужною системою оборони.»

Ніколи не здавайся! Або історія успіху від Дональда Трампа

За час багаторічної підприємницької кар’єри Дональд Трамп пізнав як карколомний успіх, так і нищівні невдачі. У цій книзі найвідоміший бізнесмен світу щиро розповідає про найсуворіші виклики долі, найбільші програші і тернистий шлях до мети.

Увесь цей досвід американський мільярдер використав на свою користь, свідченням тому є обрання його на найвищу посаду США.

Цитата:

«Я вірю, що все неможливе — цілком реальне, якщо бути готовим до тяжкої праці й усвідомлювати, що будь-яка перешкода може відкрити новий горизонт можливостей».

Брати Райти. Девід Маккалоу

null

«Брати Райти» Девіда Маккалоу — видатна сага про двох чоловіків, життя яких, ставши славетною миттю в історії Америки, продовжує впливати на сьогодення. До того ж це історія, що знаходить відгук у серці кожного, хто щиро вірить у здатність технологій змінювати світ попри той опір, що його нерідко доводиться долати під час запровадження інновацій.

Цитата:

Вважається, що молодь все знає краще, ніж люди старшого покоління. Може, це й так, але старші люди можуть так само розбиратися в чомусь новому, як і молодь у старожитностях. Спершу справи, потім розваги, і аж ніяк не навпаки. Людині потрібно стільки грошей, щоб вона не була тягарем для інших, ні більше, ні менше.

ПІДЛІТКОВА ЛІТЕРАТУРА

Айван, один, єдиний, неповторний. Кетрін Еплґейт

Айван, горила-вожак, живе в неволі у Великому шапіто ось уже 9 855 днів. Мешкає в окремому вольєрі, дивиться телевізор, їсть банани і малює картини, які продає власник. Разом із ним, у шапіто живе бездомний пес Боб і слониха Стелла.

Все змінюється, коли до шапіто привозять слоненя Рубі. Айванові не подобається, як ставляться до Рубі, і придумує, як їй допомогти. Однак все не так просто, тож доведеться Айванові доводити, що він справжній вожак.

Теги:
Читайте також:
Київ
+4°C
  • Київ
  • Львів
  • Вінниця
  • Дніпро
  • Донецьк
  • Житомир
  • Запоріжжя
  • Івано-Франківськ
  • Кропивницкий
  • Луганськ
  • Луцьк
  • Миколаїв
  • Одеса
  • Полтава
  • Рівне
  • Суми
  • Сімферополь
  • Тернопіль
  • Ужгород
  • Харків
  • Херсон
  • Хмельницький
  • Черкаси
  • Чернівці
  • Чернигів
  • USD 39.55
    Купівля 39.55
    Продаж 40.08
  • EUR
    Купівля 42.27
    Продаж 43.03
  • Актуальне
  • Важливе
2024, п'ятниця
19 квітня
22:48
обстріл, ППО
Росія атакує Сумщину ввечері 19 квітня
22:41
Начо, Реал, Ла Ліга
Капітан "Реала" прийняв доленосне рішення стосовно свого майбутнього
22:40
Поліція США - ілюстрація
У Нью-Йорку чоловік підпалив себе біля будівлі суду, де проходив розгляд справи Трампа
22:31
Оновлено
РФ атакувала Україну: у Дніпрі й області є загиблі та поранені, в тому числі діти
22:09
Вірменія
Вірменія та Азербайджан почали демілітацію кордону: Єреван віддав кілька сел
22:06
Оновлено
РФ атакувала ракетами порт "Південний" на Одещині: знищено продукцію для країн Азії та Африки
21:56
Ексклюзив
Віктор Шлінчак
"Ми вже почали чути про перемогу України", - голова правління Інституту світової політики Шлінчак про переломний етап війни
21:50
Аналітика
Сергій Згурець, Василь Зима, телеведучі
Намагання ворога просунутися на Донеччині та в Запорізькій області. Воєнні підсумки тижня
21:49
Сенат США
Частина сенаторів закликає республіканців у Палаті представників відхилити стратегію Джонсона щодо України
21:26
Протест в Тбілісі
У Тбілісі поновились акції протестів проти закону про "іноагентів"
21:25
Еммануель Макрон
Ресурси Європи обмежені: Макрон заявив про неможливість побудувати в Україні систему ППО, як в Ізраїлі
21:03
Заблоковано дві сотні YouTube-каналів ворога: у ЦПД розповіли про боротьбу з пропагандою РФ у мережі
20:59
Ексклюзив
військовий квиток, мобілізація
Питання демобілізації потрібно вирішити терміново, - військовослужбовець ЗСУ Фірсов
20:56
Михайло Федоров
Мінцифра відзвітувала про роботу над еАкцизом. Деталі
20:18
зниклі безвісти
Україна розслідує 3,8 тис. злочинів російських військових проти дітей, - Лубінець
20:04
OPINION
Тетяна Вергелес
Карл Маркс підтримав би російський Telegram
20:04
Пресреліз
"Голка" та Еспресо розпочали партнерство заради боротьби з корупцією
20:00
Огляд
переможні новини
Переможні новини 786-го дня війни: Повітряні сили вперше збили носій крилатих ракет Ту-22М3, німецький виробник дронів відкрив завод в Україні
19:57
Іран
Країни G7 застерегли Іран від відправки балістичних ракет Росії
19:44
Чорнобильська зона
"Україна йде до нового Чорнобиля": росіяни запустили нову ІПСО
19:42
на фото: ЗСУ
Росіяни за добу 7 разів безуспішно атакували Сили оборони поблизу Кринків на Херсонщині, - Генштаб
19:37
Нідерланди
Нідерланди оголосили про виділення €200 млн на ППО і снаряди для України
19:15
Джамал Мусіала, Баварія, Бундесліга
"Ман Сіті" вирішив підірвати трансферний ринок і купити одного з найдорожчих футболістів світу
19:10
США Україна
Палата представників США підтримала винесення на розгляд законопроєкту про допомогу Україні
18:56
Ексклюзив
F-16
Експерт з авіації Романенко розповів, які параметри мають бути у F-16 для ефективної боротьби з ворогом
18:49
Ентоні Блінкен
Блінкен назвав Китай найбільшим постачальником компонентів для ОПК Росії
18:47
Огляд
"Земля короля"
Увійти в "Наш живий світ": що подивитися на вихідних
18:47
Оновлено
На фото: система ППО
Країни НАТО та Великої сімки пообіцяли посилити українську ППО
18:41
Ексклюзив
Костянтин Жеваго
Хтось отримав хабаря, і ракету "Нептун" перестали ставити на КрАЗ: Жеваго про закупівлі Міноборони
18:37
Україна - НАТО
"Путіна треба спустити на землю, а наше небо зробити безпечним": Зеленський звернувся до учасників термінового засідання Ради Україна - НАТО
18:24
Мі-8 ВКС РФ
У Росії затримали школярів, яких підозрюють у підпалі гелікоптера Мі-8
18:11
Президентка Єврокомісії Урсула фон дер Ляєн
У відповідь на підтримку України, - фон дер Ляєн заявила, що РФ провокує міграційну кризу у Фінляндії
18:10
Оновлено
Прапор Словаччини
Словаки зібрали на снаряди для України майже €2 млн після відмови уряду підтримати ініціативу Чехії
18:10
Ален Делон
Зеленський нагородив Алена Делона орденом "За заслуги перед Україною"
18:02
OPINION
Віктор Круглов
Підручники — у сміття?
17:55
На фото: Мальме - місто-господар Євробачення-2024
Готуються до застосування дронів: на період Євробачення Швеція закриє повітряний простір над Мальме
17:42
На фото: чин похорону Павла Петриченка у Михайлівському соборі
Світло пам’яті: Михайлівський собор об’єднав серця у прощанні з Павлом Петриченком. Фоторепортаж
17:40
на фото: Майк Джонсон
"Розраховуємо, що конгрес ухвалить правильне рішення": країни Балтії звернулися до Джонсона напередодні голосування щодо України
17:40
Оновлено
ЗСУ збили у РФ літак Ту-22М3, що запускав по Україні ракети Х-22/Х-32
17:38
скандальний мурал з дівчиною, на яку "падають ракети НАТО"
Росіяни в Маріуполі прибирають пропагандистський мурал із дівчиною, на яку падають "ракети НАТО"
Більше новин