Чим здивували розробники Apple: Нова операційка, людяна Siri і супердорогий iMac

Анастасія Пашинська
8 червня, 2017 четвер
11:07

У Каліфорнії пройшла конференція розробників Apple. І хоча новий Iphone не анонсовано, "ботаніки" змогли здивувати цікавими розробками

Двічі на рік компанія Apple проводить конференцію. Влітку проводиться WWDC, розрахована на розробників, восени ж компанія анонсує вихід нових смартфонів. Звісно, що поява нових iPhone куди цікавіша для покупців.

Але в цьому році WWDC була не такою вже і нудною, конференція навіть почалася з кумедного ролика, в якому невдаха-працівник Apple випадково відключає дроти в серверній, і додатки Apple починають зникати.

Ми розкажемо про 4 головні розробки компанії.

Нова операційка iOS 11

Дата виходу: осінь 2017 року

null

Siri зроблять людянішою. Голосовий помічник Siri використовується щомісяця на 375 мільйонах пристроях. В iOS 11 розробники попрацювали над нею, і тепер Siri вміє розрізняти інтонації голосу і контекст, а також перекладати з однієї мови на іншу.

Незалежно від формулювання запиту, Siri зрозуміє його зміст. А якщо ви раптом не знаєте, що замовити в китайському ресторані, персонал якого розмовляє лише китайською, Siri одразу ж перекладе ваше запитання офіціантові.

Також штучний інтелект навчається, запам'ятовує звички та уподобання господаря. Читаєте статтю про Трампа в Safari? Siri підбере схожий матеріал в Apple News. Деякі функції Siri виконає без підключення до інтернету.

Пам'ятаєте додаток Apple Pay, за допомогою якого можна розраховуватися навіть у продуктових магазинах, підвівши iPhone або Apple Watch до платіжного термінала? Тепер ви зможете переводити гроші іншим користувачам Apple Pay.

iMessage синхронізується з хмарним сервісом iCloud, а значить, і з усіма вашими пристроями. До речі, в iMessage можна використовувати Apple Pay і посилати гроші співрозмовнику просто через повідомлення.

null

iOS 11 тепер може "розвантажувати" гаджети від непотрібних додатків. Як тільки на пристрої закінчується місце, система видаляє додатки, якими ви не користуєтеся. Однак документи та інші дані цих програм залишаються на пристрої. На робочому столі можна побачити сіру іконку видаленої програми, клацнувши на яку ви повернете програму назад.

Додаток камери тепер підтримує формат HEVC (або як його називають h.265). Це означає, що фотографії будуть займати вдвічі менше місця, але при цьому якість не погіршиться. У редакторі фотографій Live Photo з'явилися нові інструменти і фільтри.

У розділах карт з'явилися карти всіх найбільших торгових центрів і аеропортів. Скріншоти тепер можна редагувати, а також робити відеозапис робочого столу. Apple Music перетворився на подобу соціальної мережі, де можна дивитися музичну добірку друзів.

Куди ж без доповненої реальності (AR). Apple поки не зважилася виготовляти окуляри AR, як Google або Microsoft. Але платформа AR тепер буде вбудована в систему. Це означає, що тепер можна робити фотографії реальних речей, доповнюючи їх віртуальними об'єктами.

null

В системі з'явився новий режим "Не турбувати, поки я за кермом". На всі дзвінки система буде відсилати автоматичне повідомлення: "Я за кермом і не можу відповісти". Замість всіх сповіщень, екран телефону вимикається.

В iOS 11 на iPad з'явиться панель додатків Dock, та сама інтерактивна панель, яка є внизу кожного робочого столу MacBook. І взагалі функції iPad тепер більше нагадують функції ноутбуків. Можна буде одночасно відкрити кілька додатків і "перетягувати" документи між ними.

На iPad з'явиться розділ "файли", в якому будуть об'єднані всі документи, зокрема хмарні сховища Google Drive, Dropbox і iCloud. Файли можна сортувати за тегами або папками.


iOS 11 запуститься на пристроях 2015-2017 років випуску. Тобто на моделях, старших Iphone 5S, iPad mini 2 операційна система не піде. Це означає, що iPad mini, iPad 4 і iPhone 4S вже не потягнуть оновлень.


Нова операційка вийде восени, але вже зараз можна завантажити beta-версію, що і зробили деякі користувачі. Крім очевидних змін, розробники пообіцяли стабільність системи. iOS повинна бути більш дружелюбна до програм сторонніх розробників.

Журналіст Адам Міллс протестував свій iPhone 6S з новою системою. За три години тесту додатки Slack, Spotify, Chrome і Asana "вилітали" по кілька разів. Однак Міллс пише, що швидкодія системи стала набагато вищою: ваш телефон не тупить. 

Однак система все ще сира: смартфон журналіста перезавантажився самостійно 3 рази, екран блокування "глючить", а Bluetooth не включався.

Тож якщо у вас є зайвий пристрій Apple, то можете протестувати нову iOS 11. Але краще не використовувати "робочий" гаджет під експерименти - система недопрацьована.

Новий iMac Pro

Дата виходу: грудень, вже можна зробити попереднє замовлення

Ціна: від $ 5000 (130 000 грн)

На WWDC-2017 розробники показали нову модель iMac Pro, яка оснащена 27-дюймовим дисплеєм Retina 5K з підтримкою до 1 мільярда кольорів. Такий дисплей на 43% яскравіший, ніж попередні. iMac Pro отримає 8, 10 або 18- ядерний процесор марки Xeon. Так само не забувайте про функцію Turbo Boost, яка розжене ядра комп'ютера до 4,5 ГГц.

У комп'ютері встановлена ​​відеокарта Radeon Pro Vega, втричі потужніша за графічні процесори, встановлені на попередніх моделях iMac. Оперативна пам'ять в iMac Pro розширюється до 128 гігабайт. SSD-накопичувач комп'ютера розширюється до 4 ТБ.

Але така потужна машина буде нагріватися, тому розробники Apple подбали і про охолодження, збільшивши стандартний повітряний потік на 75%.

Звичайно, такий комп'ютер немає сенсу купувати для бухгалтерського офісу або щоб посидіти в соціальних мережах. Зате він не "злякається" таких складних процесів як візуалізація, імітування і рендеринг великих 3D-моделей.

Оновлений Macbook Pro

Дата виходу: грудень, вже можна зробити попереднє замовлення

Ціна від $ 1 300 (34 000 грн) до $ 2 800 (73 000 гривень).

Macbook Pro представлений двома моделями: 13- і 15- дюймовими ноутбуками, базової та покращеної комплектації. Цей супертонкий ноутбук важить до 1,8 кілограма. В оновлену версію ноутбуків поставлені двоядерні процесори Intel Core i5 або ( залежно від комплектації) чотириядерні Intel Core i7, під назвою Kaby Lake.

Режим Turbo Boost розганяє ядра до 4,1 ГГц. Тепер в ноутбуки Macbook Pro в два рази більше оперативної пам'яті - до 64 гігабайт. До них також можна підключити зовнішню відеокарту. У всіх конфігураціях 15-дюймовий MacBook Pro стоїть відеокарта Radeon Pro.

Але, незважаючи на їх мініатюрність, не треба недооцінювати ноутбуки. На них можна робити такі страшні речі, як редагування проектів з декількох камер в Final Cut Pro X, виконувати рендеринг 3D-моделей в Autodesk Maya 2017, або пограти в останні іграшки, наприклад в Grid 2 Reloaded Edition.

MacBook Pro оснащений SSD-накопичувачем з високою швидкістю читання до 3,2 ГБ/с. Що це означає? Процеси на такому пристрої будуть протікати швидше, завантаження самої операційки буде відбуватися за секунду. До речі, на ноутбуці можна зберігати навіть великі проекти - ємність накопичувача до 2 терабайт.

Також на клавіатурі ноутбука під самим дисплеєм з'явилася сенсорна панель Touch Bar. Залежності від того, чим ви зайняті, на панелі відображаються інструменти. Наприклад, дивитеся фільм - на панелі з'являться регулятори гучності і перемотування. Виробник обіцяє, що працювати такий ноутбук буде до 10 годин без підзарядки.

null

touchbar

Розумна колонка HomePod

Дата виходу: грудень 2017 року

Ціна від $ 349 (9 000 грн)

На конференції також представили розумну колонку HomePod. По суті, це новий "будиночок" для голосової помічниці Siri. Розробники Apple просто не могли пройти повз, адже у Google вже є колонка Google Home, а у Amazon є Echo.

Бездротова 15-сантиметрова колонка вміє все те саме, що і Siri: відправляти повідомлення замість свого господаря, виконувати пошукові запити, розповідати про погоду. Ще колонка може програвати музику - для цього в ній стоять 7 динаміків і сабвуфер. Можна купити кілька колонок - тоді вони об'єднуватися в мережу.

Homepad також "розуміє", де він знаходиться. Якщо пристрій стоїть біля стіни, то колонка підлаштує роботу своїх динаміків під ці умови. Під час програвання композиції можна ставити Siri каверзні запитання: хто виконав гітарне соло в цій пісні, в якій тональності співає соліст.

Якщо ваш будинок "розумний", у ньому стоїть інтелектуальна проводка і багато процесів автоматизовано, то HomePod також може підключитися до системи. Так ви зможете управляти температурою своїх батарей і світлом за допомогою голосових команд.

Теги:
Читайте також:
Київ
+6°C
  • Київ
  • Львів
  • Вінниця
  • Дніпро
  • Донецьк
  • Житомир
  • Запоріжжя
  • Івано-Франківськ
  • Кропивницкий
  • Луганськ
  • Луцьк
  • Миколаїв
  • Одеса
  • Полтава
  • Рівне
  • Суми
  • Сімферополь
  • Тернопіль
  • Ужгород
  • Харків
  • Херсон
  • Хмельницький
  • Черкаси
  • Чернівці
  • Чернигів
  • USD 39.41
    Купівля 39.41
    Продаж 39.92
  • EUR
    Купівля 42.16
    Продаж 42.89
  • Актуальне
  • Важливе
2024, п'ятниця
19 квітня
05:28
Оновлено
збитий "Шахед"
Росія атакувала Україну "шахедами" і ракетами. Ситуація під ранок 19 квітня
05:05
Мохамед Салах (в центрі), Ліверпуль - Аталанта
Ліга Європи: визначились півфіналісти турніру, результати матчів чвертьфіналу
04:27
Дмитро Пєсков
"Київ продовжує анонсувати теракти по території РФ": російські фейки і маніпуляції за 18 квітня
02:20
Марта Костюк
Костюк перемогла імениту суперницю і вийшла у чвертьфінал турніру WTA у Німеччині
01:45
окупант
У Криму росіяни влаштували облаву та мобілізували мусульман під час Ураза-байрам
01:00
фото Юлія Кочетова
Українська фотожурналістка Юлія Кочетова – серед переможців глобального етапу премії World Press Photo-2024
00:56
Анатолій Трубін, Бенфіка
Трубін не врятував "Бенфіку" від вильоту з Ліги Європи: по пенальті виграв "Марсель"
00:38
Баєр, Байєр, Ліга Європи
"Баєр" пройшов "Вест Гем" в ЛЄ і встановив історичний рекорд у європейському футболі
00:28
ЦРУ
Є ризик програшу України до кінця року, якщо не буде схвалено допомогу США, – директор ЦРУ Бернс
00:13
Оновлено
Харківщина газопровід пожежа
На Харківщині пошкоджено газопровід: виникла пожежа, постраждалих немає
00:01
Ентоні Блінкен та Дмитро Кулеба
"У нас немає плану Б": Кулеба прокоментував очікування від голосування в конгресі США
2024, четвер
18 квітня
23:56
Венеційська бієнале: українці поширили по всьому місту мапи бомбосховищ
23:44
Генасамблея ООН
США обмежили пересування очільника МЗС Ірану, який прибув на заходи ООН
23:13
В Україну після року роботи в Антарктиці повернулася 28-ма експедиція
23:03
Окупанти на ЗАЕС
У МАГАТЕ повідомили про вибухи на території ЗАЕС. Окупанти заявили, нібито "нейтралізували" дрон
23:01
Дмитро Кулеба
"Навіть більше є батарей, ніж 100": Кулеба про ППО, які можуть бути надані Україні
22:50
Meta представила прототип нової моделі ШІ LLaMA 3
22:27
конгрес США
Демократи у конгресі пообіцяли підтримати законопроєкт про допомогу Україні
22:18
Валдіс Домбровскіс
У G7 розглядають використання $300 млрд заморожених активів РФ як заставу для кредитів України, - віцепрезидент Єврокомісії Домбровскіс
22:14
Аналітика
Сергій Згурець, український журналіст, військовий експерт
Залежність України від допомоги США. Технологічні рішення та ситуація на полі бою. Колонка Сергія Згурця
21:51
Оновлено
Віцеканцлер Німеччини Габек
Віцеканцлер Німеччини Габек у Києві зустрівся з Зеленським
21:46
Ексклюзив
Військові
За умови нормальної ротації 70-80% військових повернулися б на фронт після відпочинку, - нардеп Костенко
21:40
"Схеми": Портнов, який перебуває в Іспанії, переоформив на дітей маєток під Києвом
21:36
Зеленський напередодні свята Песах зустрівся з єврейською громадою в укритті школи
21:30
Чехія допомога Україні
Україна та Чехія розпочали підготовку двосторонньої безпекової угоди
21:04
Google
Google звільнила 28 працівників, які протестували проти контракту компанії з Ізраїлем
20:57
Дмитро Сус
Касаційна палата Верховного Суду підтвердила вирок експосадовцю Генпрокуратури Сусу
20:27
Швейцарія
Уряд Швейцарії затвердив виділення Україні понад 5 млрд євро на відновлення
20:05
OPINION
Ігор Гулик
На повільному вогні. Як Україну підштовхують до "миру"
20:03
ЗСУ генштаб війна з Росією
Впродовж доби на фронті зафіксовано 71 бойове зіткнення, найбільше в районі Бахмута, - Генштаб
20:00
Огляд
переможні новини
Переможні новини 785-го дня війни: Україна має супердрони, що можуть вражати цілі в Сибіру, Німеччина передасть нам ще одну систему ППО
19:56
OPINION
Віталій Портников
Новий закон про допомогу Україні від США: деталі
19:52
Будинок футболу УАФ
Аудит в УАФ виявив відтік активів у 1,3 млрд грн за президентства Павелка
19:51
ЗРК Patriot
Україна може отримати від Німеччини і партнерів ще сім систем Patriot, - Шольц
19:44
Ексклюзив
Ми побачили тривожні тенденції: Фонд "Демократичні ініціативи" про джерела, з яких українці отримують інформацію
19:42
Україна Британія
Британія надала Україні обладнання для покращення роботи ТЦК
19:29
Ексклюзив
військовий квиток, мобілізація
Захист прав людини в ЄС: кореспондентка Висоцька розповіла, що військовозобов'язаних силоміць повертати в Україну не будуть
19:20
аргентина нато
Аргентина попросила надати їй статус глобального партнера НАТО
19:13
безпілотник
Україна розробила дрони, які долають 3 тис. км і здатні долітати до Сибіру, - The Economist
19:10
Інтерв’ю
Володимир Нікулін
Поліцейський Володимир Нікулін з фільму "20 днів у Маріуполі": такої війни не було на нашому континенті
Більше новин