Як росіяни скаженіють через поразку свого найкращого боксера

Дмитро Марценишин
19 червня, 2017 понедiлок
16:05

Найсильніший російський боксер Сергій Ковальов вдруге поспіль поступився американцю Андре Ворду, але знову не визнав, що був слабкішим

За що Ковальов та Ворд зненавиділи один одного

Бій між американцем Андре Вордом та росіянином Сергієм Ковальовим був одним із найочікуваніших боксерських поєдинків цього року. Зустрічалися суперники, які перебувають у топ-10 рейтингу найсильніших боксерів світу, незалежно від вагової категорії за версією журналу The Ring. Власне 33-річний Ворд цей престижний список очолює, а на рік за нього старший Ковальов йде сьомим.

До того ж американець та росіянин у ніч з суботи на неділю за київським часом проводили бій-реванш. У листопаді минулого року Ворд переміг Ковальова дуже близьким суддівським рішенням, вигравши за записками з розривом усього в одне очко – усі три рефері зафіксували рахунок 114:113.

Росіяни назвали такий результат несправедливим, особливо підкресливши, що Ковальов домінував на початку поєдинку та навіть відправив Ворда у другому раунді у нокдаун.

Додавало інтриги й те, що поза рингом суперники не приховують, що ненавидять один одного та не підбирають виразів у словесних баталіях. Ковальов обізвав Ворда та усю його команду покидьками та звинуватив американця, що той уникав зустрічі з ним, хоча у контракті на перший поєдинок був прописаний пункт про реванш.

"Коли я бачу його обличчя, то хочу вдарити його. Я буду дуже щасливий отримати можливість розбити його обличчя. Мені не подобається цей хлопець і його команда", - сказав Ковальов. Не залишився у боргу й Ворд, який заявив, що вважає росіянина звичайнісіньким бидлом. Тож напруга перед поєдинком у Лас-Вегасі зашкалювала.

Як розгортався поєдинок

Початок бою за титули чемпіона світу за версіями WBA (Всесвітньої боксерської асоціації), IBF (Міжнародної боксерської федерації) та WBO (Всесвітньої боксерської асоціації) у напівважкій вазі (до 79,4 кг) виявився рівним.

Росіянин очікувано робив ставку на свою потужність, американець намагався багато маневрувати по рингу та виснажувати суперника. Завдяки гарному руху Ворду вдалося нівелювати один з найсильніших козирів Ковальова – джеб.

Сам американець діяв різноманітно та працював, як на дальній так і на ближній дистанції. Він вдало контратакував на відходах та влучав боковими ударами. Добре виглядав Ворд і у ближньому бою, пірнаючи під руку супернику і обробляючи його ударами по корпусу.

При цьому боксер зі США був і достатньо агресивним та, коли потрібно, ризикував, кілька разів вв’язуючись з Ковальовим у ефектні розміни ударами. Для Ворда безслідно вони також не минали. Так він пропустив потужний удар у третьому раунді, який залишився повністю за росіянином. Проте уже у наступній трихвилинці активізувався й господар рингу, знову перехопивши ініціативу.

Чому Ковальов не визнав поразку

Загалом, перша половина бою минула з перемінним успіхом. Але у другій половні поєдинку стало помітно, що Сергій Ковальов втомився, на чому наголосили й у куті Ворда. Американець додав у швидкості і почав домінувати.

Вирішальним у поєдинку став восьмий раунд, коли Ворд відмінно влучив правим боковим у голову, після чого росіянина помітно захитало. Американець миттєво кинувся добивати суперника та затис його біля канатів, у підсумку примусивши рефері у ринзі Тоні Вікса зупинити бій та зафіксувати перемогу технічним нокаутом.

Слід відзначити, що під час своєї вирішальної атаки Андре Ворд завдав кількох ударів в пояс. Подібним чином він тричі пробивав і у попередніх раундах, після чого росіянин присідав від болю та жалівся судді. Проте Вікс перебував поруч з боксерами і ударів нижче пояса не зафіксував. А Ковальов, який до бою обіцяв відповідати взаємністю на брудні прийоми американця, зробити цього чомусь не наважився.

Так чи інакше у Росії це стало приводом, щоб знову заявити, що Сергія Ковальова обікрали та не визнати поразку від Ворда, яка стала для росіянина другою в кар’єрі. Тим більше, що не все так однозначно на момент зупинки бою було й у суддівських записках – на двох кратках з мінімальною перевагою вигравав Ворд – 67:66, 67:66, а на тертій попереду був Ковальов – 68:65.

Чи справедливо виграв Ворд

Сам росіянин заявив що у восьмому раунді американець влучив йому нижче пояса, а він був готовий продовжувати поєдинок. "Він не створив мені серйозних неприємностей. Так, я втомився, але міг продовжувати бій. Це ж бокс! Я не можу зрозуміти, що сталося. Чому суддя зупинив бій? Ворд кілька разів по ходу поєдинку потрапив мені нижче пояса. У мене не залізні яйця", - сказав Ковальов.

Сам Ворд підкреслив, що бив у лінію пояса, а не нижче і вважає, що переміг заслужено. "Коли я побачив, як він реагує на удари по корпусу близько лінії поясу, я зрозумів, що він в моїх руках. Я думаю, це просто очевидно, що я зламав його як ментально, так і фізично", - сказав Ворд.

А от український боксер Василь Ломаченко вважає, що американець діяв не за правилами. "Це спорт, і в ньому є правила. Ворд бив нижче поясу протягом всього бою. Я не знаю, чому рефері зупинив бій", - сказав Ломаченко.

Проте від українця чекати чогось іншого було складно, адже його менеджером є Егіс Клімас, який також працює й з Ковальовим.

Ще більш категоричним був відомий російський боксер Дмитро Чудінов, на думку якого рефері зупинив бій, через те, що Ковальов вигравав за очками. "Треба було знімати очко з американця. Я думав, рефері зробить зауваження Ворду, а він після чотирьох ударів нижче пояса зупинив поєдинок. Все в цьому бою було проти промоутерської компанії Ковальова", - сказав Чудінов, вочевидь натякаючи й на гонорари боксерів. Справа у тому, що гарантовані призові у $6,5 млн отримав лише Ворд, у той час, як росіянину дістанеться лише певний відсоток від продажу квитків та платних телетрансляцій.

Чи зустрінуться американець та росіянин втретє

Проте існує й протилежна російській думка. Так чемпіон світу у цій категорії за версією WBC (Всесвітньої боксерської ради) канадець Адоніс Стівенсон, заявив, що Ворд переміг закономірно.

"Ковальов "плив", починаючи з п'ятого раунду, його ноги підкошувалися. Ворд тактично правильно провів поєдинок і заслужено переміг", - сказав Стівенсон.

Тож за такої полярності думок не дивно, що почалися розмови про можливу третю зустріч між американцем та росіянином. Проте, сам Ворд заявив, що ще у одному поєдинку з Ковальовим не бачить сенсу. "Не буде ніякого третього бою. Мені здається, що це не має сенсу. Може це буде цікаво, лише якщо Ковальов вийде на ринг з Стівенсоном і відбере у нього титул", - сказав Ворд.

Цікава ця категорія й українським вболівальникам. Адже саме у напівважкій вазі виступає наш Олександр Гвоздик, який впритул наблизився до титульних боїв і може зустрітися з тим же Вордом. Принаймні в Україні цей бій викликав би набагато більший інтерес, ніж ще одну зустріч американця з росіянином.

Теги:
Читайте також:
Київ
+18°C
  • Київ
  • Львів
  • Вінниця
  • Дніпро
  • Донецьк
  • Житомир
  • Запоріжжя
  • Івано-Франківськ
  • Кропивницкий
  • Луганськ
  • Луцьк
  • Миколаїв
  • Одеса
  • Полтава
  • Рівне
  • Суми
  • Сімферополь
  • Тернопіль
  • Ужгород
  • Харків
  • Херсон
  • Хмельницький
  • Черкаси
  • Чернівці
  • Чернигів
  • USD 39.42
    Купівля 39.42
    Продаж 39.9
  • EUR
    Купівля 42.16
    Продаж 42.92
  • Актуальне
  • Важливе
2024, четвер
25 квітня
17:39
Ексклюзив
Віктор Медведчук
Європарламент закликає запровадити санкції проти Медведчука, - кореспондентка Висоцька 
17:36
Польща
У Польщі до 2,5 року засудили російського шпигуна, який збирав інформацію про військові частини країни
17:32
Ілюстративне фото
РФ атакувала Харківщину: внаслідок влучання біля залізничного вокзалу Балаклії постраждали 7 людей
17:27
На фото: Співачка KOLA
KOLA випустила іронічну пісню-рефлексію на стосунки з татом, якого не було в її житті
17:24
ДСНС
Виїхали ліквідувати пожежу: в передмісті Херсона рятувальники потрапили під повторний обстріл РФ
17:22
Ексклюзив
Олег Синютка
Дуже дивним способом це збіглося з перевіркою використання грошей Єдиним телемарафоном: нардеп Синютка про відставку 7 членів Рахункової палати
17:06
в'язниця
В Україні до 15 років засудили російського агента, який на Харківщині збирав розвіддані для окупантів
17:00
PR
Комфорт та максимальна свобода разом з NarsCars: як орендувати авто для поїздок в Україні
16:52
Ексклюзив
ЗСУ
Захопити Часів Яр практично неможливо: офіцер НГУ Матвійчук про проблеми армії РФ на Бахмутському напрямку
16:35
ЗСУ. Війна з Росією. Військові новини
В ОСУВ "Хортиця" розповіли, якими є втрати РФ у живій силі й техніці на Східному напрямку
16:20
Ексклюзив
Дніпро, ракетний удар, воєнні злочини Росії
Це свідчить про перехід Росії до стратегії "Алеппо": президент Центру глобалістики "Стратегія ХХІ" про ракетні удари РФ по містах України
16:17
Європарламент
Європарламент закликав не визнавати легітимними "вибори" Путіна
16:16
Оновлено
Телемарафон внесли у звіт держдепу США про порушення прав людини в Україні. Нардеп Юрчишин прокоментував
16:07
OPINION
Олексій Голобуцький
Дуже дорогий для кожного з нас "Єдиний телемарафон"
16:05
літній дощ
І не холодно, і не спекотно: Наталка Діденко розповіла, якою буде погода до кінця тижня
15:53
Ексклюзив
Снаряди 155-мм США
Артилерійські боєприпаси зі США можуть надійти до лінії фронту за кілька днів, -  полковник ЗСУ Черник
15:38
На фото: Юрій Феліпенко
Актор театру на Подолі Юрій Феліпенко став до лав ЗСУ
15:38
дрони для військових
РФ планує залучити дітей у школах ТОТ до курсів з управління дронами, - Спротив
15:26
кадр з фільму "Ти мене любиш?"
Вийшов трейлер українського фільму "Ти мене любиш?" режисерки Тоні Ноябрьової
15:23
Оновлено
Богдан Львов
Апеляційний суд розглядає оскарження ВСУ про поновлення судді Львова на посаді
15:16
Вибух
Росіяни вдарили КАБами по інфраструктурі Сум
15:12
Шахтарська каска
Окупанти взялися за "ревізію" останніх 33 шахт Донбасу, - Спротив
15:09
На фото: "Портрет фройляйн Лізер" Густава Клімта
Незавершену картину Клімта, яку 100 років вважали втраченою, продали на аукціоні за 30 млн євро
14:56
Верховна Рада
Рада не підтримала законопроєкт про накопичувальну пенсію: документ відправили на доопрацювання
14:45
Венеція, Італія
Щоб зменшити шкоду від туристів: Венеція вводить податок на одноденне відвідування міста
14:42
СБУ затримала "крота" ФСБ, який коригував ракетні удари по Харківщині та хотів втекти на позиції окупантів
Коригував ракетні удари по Харківщині та хотів втекти на позиції окупантів: СБУ затримала агента ФСБ
14:37
НБУ
Правління НБУ ухвалило рішення знизити облікову ставку до 13,5%
14:35
Інфографіка
Ціни на пальне, АЗС
Ціни на пальне сьогодні: скільки коштують бензин, газ і дизель
14:28
у Парижі обвалилися лопаті вітряка кабаре "Мулен Руж"
Вперше з 1889 року: у Парижі обвалилися лопаті вітряка кабаре "Мулен Руж"
14:18
на фото затримання 9 пособників окупантів на Херсонщині
Входили до "виборчкому" РФ на Херсонщині: СБУ затримала 9 пособників окупантів
14:14
OPINION
Ксенія Семенова
Яким стане реорганізований НАУ
14:03
Алек Болдвін
Болдвін втрапив у скандал із блогеркою, яка вимагала від нього сказати "Свободу Палестині"
14:00
OPINION
Ольга Лень
Дипломати vs ухилянти: Паспорт для багатьох — інструмент для шари
13:57
Лаурінас Кащюнас
Литва може допомогти Україні повернути чоловіків призовного віку, - міністр оборони Кащюнас
13:57
Оновлено
Загинули двоє військових: ДБР розслідує вибух у Миколаєві
13:37
Рада ухвалила законопроєкт про регулювання зайнятості домашніх працівників
13:34
Оновлено
у Омську горять нафтопродукти
У російському Омську горіли три ємності з нафтопродуктами
13:25
посол Королівства Данії в Україні Оле Егберг Міккельсен
"Не лише літаки й пілоти": посол Данії про обіцяний пакет із F-16, який Україна має отримати влітку
13:19
Ексклюзив
Мобілізація людей з інвалідністю
Правозахисниця роз'яснила процедуру отримання статусу особи з інвалідністю внаслідок бойових дій
13:16
Олександр Лукашенко
Лукашенко назвав основним реальним ризиком для Білорусі "гарячу точку в Україні"
Більше новин