"Нічні вовки", кухар Путіна та рекрутери терористів. Кого покарали нові санкції США проти Росії

Дмитро Гомон
21 червня, 2017 середа
16:07

У день візиту президента Порошенка до США там опублікували розширений список санкцій, до якого включені росіяни, кримські й донецькі сепаратисти та їхні компанії

До оновленого санкційного списку США потрапили 38 осіб та господарюючих суб'єктів, які знаходяться під українською юрисдикцією. Окрім того, в список додали двох російських урядовців та двох осіб, які діють від імені російських урядовців.

Ще 11 осіб та господарюючих суб'єктів проводять діяльність в окупованому Криму.

Росіяни

Заступник міністра регіонального розвитку РФ Сергій Назаров.

Мінфін США зазначає, що він причетний до фінансування та надання матеріальної і технологічної допомоги "ДНР" і "ЛНР". Назаров - секретар російської міжвідомчої комісії з "надання допомоги постраждалим територіям південно-східних районів Донецької та Луганської областей".

Фактично цей орган наглядає за проектами в галузі транспортування, торгівлі, енергетики, оподаткування та фінансової діяльності.


Тобто російський уряд через Назарова і комісію здійснює безпосереднє економічне керівництво окупованими районами Донецької та Луганської областей. До того ж Назаров плідно працює над інвестиційними проектами в окупованому Криму.


Приватна військова компанія "Вагнер" та її керівник Дмитро Уткін.

Ця контора відома тим, що наймає колишніх російських військових та людей з бойовим досвідом, а потім відправляє їх на війну на Донбас та Сирію. Прикметно, що її найманці, які гинуть на війні, не проходять як офіційно загиблі через Міноборони РФ.

Члени байкерського клубу "Нічні вовки" Геннадій Нікулов та Денис Ряузов.

В списку також опинився байк-центр, розташований у Нижніх Мнєвніках (Москва) та Холдинг охоронних структур ВОВК. Останній, як зазначає Мінфін США, проводить навчальні військові курси для закордонних бойовиків та російськомовних співвітчизників з країн Азії та Європи.

Нікулов очолює згаданий холдинг ВОВК. За даними сайту "Миротворець", у нього також є філіал приватного охоронного підприємства "Волк-50" у Севастополі, Ялті та Бахчисараї. До нього Нікулов набирає колишніх міліціонерів - зрадників України.

Денис Ряузов - колишній російський десантник, а зараз головний тренер з бойових мистецтв холдингу "вовків".

Член Ради федерації Федеральних зборів та спецпредставник російського президента по взаємодії з організаціями співвітчизників закордоном Олександр Бабаков.

З 2014 року він знаходиться під санкціями Євросоюзу, бо голосував за анексію Криму.

Цей чоловік є також співвласником компанії VS Energy, яка, за даними ЗМІ, через офшорну компанію "ВС Енерджi Iнтернейшнл Україна" є акціонером цілої низки українських обленерго, готелю "Прем'єр палас" та інших підприємств.

До санкційного списку включені також двоє підлеглих Бабакова - Олександр Воробйов та Михайло Плисюк.

Компанія ТОВ "Молот-оружие"

Вона виробляє та продає різноманітну вогнепальну зброю. До санкційного списку компанію включили за те, що її використали для обходу американських та європейських санкцій. Концерн "Калашников", який потрапив під санкції раніше, в 2016 році порадив закордонним компаніям використовувати "Молот-оружие" для фальсифікування інвойсів (міжнародний комерційний документ, який продавець надає покупцеві).

Низка дочірніх компаній ПАТ "Транснефть".

Це монополіст, що керує всіма магістральними нафтопроводами Росії. Головна компанія потрапила під санкції ще у 2014 році. Їй, а тепер і її "дочкам", заборонено надавати фінансування на строк, що перевищує 90 днів.

Ресторани "кухаря Путіна"

Під санкції також потрапили компанії "Конкорд менеджмент і консалтинг" і "Конкорд кейтерінг" ресторатора Євгена Пригожина. Його називають "кухарем Путіна". Сам Пригожин перебуває під санкціями з грудня 2016 року.

Кримські сепаратисти

До санкційного списку включені чотири особи, які представляють або представляли раніше окупаційну владу в Криму та Севастополі.

Голова Федеральної пенітенціарної служби в окупованому Криму Вадим Булгаков. Схожу посаду він займав і до анексії - був начальником Управління Держдепартаменту України з питань виконання покарань в АРК.

Колишній голова Управління Федеральної міграційної служби в окупованому Криму Петро Ярош. Раніше його вніс у санкційний список Євросоюз. Минулого року в Росії Федеральна міграційна служба була ліквідована, а її функції передали до МВС.

Петро Ярош відомий заявою про те, що мешканці Криму, які не отримали російський паспорт, прирівнюються до іноземців, з відповідним утиском в правах.

Міністр економічного розвитку в окупованому Криму Андрій Мельников. Раніше він 12 років поспіль очолював російську державну корпорацію "Агентство страхування вкладів". Він цілком серйозно переконує, що півострів привабливий для інвестицій, а китайці готові вкласти гроші і прорити під Керченською протокою тунель.

Прокурор окупованого Криму Олег Камшилов. Його прислали на заміну фанатці російського імператора Миколи ІІ Наталі Поклонської. Раніше цей чоловік працював першим заступником прокурора Москви.

Окрім того, в список потрапили російські банки, які працюють в Криму: "Индустриальный сберегательный банк", "Черноморский банк развития и реконструкции", "Северный кредит", "Ярославич", "Центр международных расчетов" и "Таатта".

До санкційного списку внесено російський холдинг "ИФД КапиталЪ" та його голову Ольгу Плаксіну. Ця компанія інвестує в різні сфери російської економіки, низка з них була проведена в Криму. Зокрема, холдинг володіє готельним комплексом Riviera Sunrise Resort & SPA в Алушті. Він також включений до санкційного списку.

Мінфін США зазначає, що "ИФД КапиталЪ" заволодів комплексом після того, як попереднє керівництво припинило операції в Криму через введені США санкції.

Опинилася в списку і ТОВ "Крымская первая страховая компания". Вона виступає страхувальником будівництва ТЕС у Сімферополі та Севастополі, а також сумнозвісного Керченського мосту, яким планується поєднати Крим з Росією.

Нарешті, введено санкції щодо ТОВ "Оборонлогістика" - підприємства, що входить до структури російського Міноборони. Вона відповідає за постачання товарів і послуг для російських військових, які знаходяться в окупованому Криму.

Сепаратисти з ОРДЛО

"Міністр внутрішніх справ" так званої "ЛНР" Ігор Корнет. Мінфін США зазначає, що він оголошував про випуск великої партії "паспортів громадян ЛНР".

"Міністр державної безпеки ЛНР" Леонід Пасєчнік. Мінфін США відзначає, що він залучений до низки корупційних схем, зокрема контрабанди з "ЛНР" до Росії зброї, вугілля, пального. Що цікаво, в минулому цей чоловік очолював підрозділ по боротьбі з контрабандою управління СБУ в Луганській області.

"В.о. міністра Ради міністрів ЛНР" Наталя Хоршева. Вона є також співмешканкою командира угрупування бойовиків "Заря" Андрія Патрушева. Хоршева, пише Мінфін США, ухвалила резолюцію про введення російського рубля як основної валюти "ЛНР".

"Міністр з надзвичайних ситуацій ДНР Олексій Кострубицький". Як писав сайт "Остров", цей чоловік є уродженцем міста Васильків Київської області, а в Донецьку він "вдало одружився" і став близьким до керівництва.

"Міністр внутрішніх справ ДНР" Олексій Дикий. Навесні 2014 року він був призначений керівником УБОП в Донецькій області, але дуже скоро перейшов на бік терористів і згодом був призначений "міністром". У 2015 році його арештовували, але згодом він знову виринув на поверхню та зберіг свою посаду. В Україні Дикий заочно засуджений на 12 років ув'язнення. Є дані, що він отримав громадянство Росії.

"Голова Центрального національного банку ДНР" Ірина Нікітіна. Мінфін США зазначає, що раніше вона анонсувала тестовий запуск системи, яка дозволить здійснювати трансфер коштів з "ДНР" до "ЛНР".

"Представник ДНР в Росії" Олексій Муратов. У минулому він допомагав розкручувати фінансову піраміду "МММ". У 2013 році він робив це в Індії, за що й був заарештований тамтешньою поліцією, але згодом йому вдалося нелегально вибратися з країни та перебратися на окупований Донбас.

Також до списку внесені три фінансові структури, які проводять діяльність на території ОРДЛО. Це "Державний банк ЛНР", Центральний республіканський банк "ДНР" (відповідає за виплату пенсій) та російський "Банк Центр международных расчетов".

Теги:
Читайте також:
Київ
+6°C
  • Київ
  • Львів
  • Вінниця
  • Дніпро
  • Донецьк
  • Житомир
  • Запоріжжя
  • Івано-Франківськ
  • Кропивницкий
  • Луганськ
  • Луцьк
  • Миколаїв
  • Одеса
  • Полтава
  • Рівне
  • Суми
  • Сімферополь
  • Тернопіль
  • Ужгород
  • Харків
  • Херсон
  • Хмельницький
  • Черкаси
  • Чернівці
  • Чернигів
  • USD 38.82
    Купівля 38.82
    Продаж 39.36
  • EUR
    Купівля 42.18
    Продаж 42.95
  • Актуальне
  • Важливе
2024, вiвторок
19 березня
13:50
опалення
Опалювальний сезон в Україні завершать достроково, – Нафтогаз
13:47
дощь, гроза, парасоля, негода
Синоптикиня Наталка Діденко попередила про дощ 20 березня
13:38
СБУ затримала поплічника рашистів, який стежив за бійцями ЗСУ
Передавав інформацію про розташування ЗСУ та чергував на російських блокпостах: СБУ затримала жителя Харківщини
13:37
трактор, поле, фермер
Кабмін збільшив бюджетні дотації фермерам: хто і скільки отримає
13:28
На фото: "Вірші з бійниці" Максима Кривцова
Видавництво "Наш Формат" попередило про незаконність використання віршів полеглого на війні Максима Кривцова без дозволу
13:22
«Рамштайн», 20-та зустріч Контактної групи з питань оборони України
ППО, снаряди та далекобійні ракети: у Німеччині почалась 20-та зустріч у форматі "Рамштайн"
13:12
Сергій Шойгу
Розвідка Британії розповіла, навіщо Шойгу відвідав командний пункт Чорноморського флоту РФ у Криму
13:12
забрудненість повітря в Делі
У 10 разів перевищують ліміти ВООЗ: екологи назвали 100 міст із найбруднішим повітрям
13:08
Володимир Зеленський
Зеленський обговорив із президентом Євроради Мішелем, як збільшити постачання Україні артснарядів
12:56
Молдова
Молдова оголосила дипломата РФ персоною нон ґрата за організацію "виборів президента" у Придністров'ї
12:44
телевізор телебачення
Discovery Channel, CNN, Eurosport: Кремінь попросив Warner Bros. перекласти українською програми, які транслюють російською
12:44
Єнс Столтенберг НАТО Вірменія світ
Столтенберг після Азербайджану та Грузії завітав у Вірменію
12:18
OPINION
Костянтин Жеваго
Потрібно скорочення функцій, а не міністерств
12:16
США Японія
США та Японія підготували проєкт резолюції Радбезу ООН щодо заборони на розміщення ядерної зброї у космосі
12:14
фейкові новини, fake news
Зеленський критикує "президентські вибори" в РФ, але "скасував" українські: добірка фейків та маніпуляцій світових ЗМІ за 19 березня
12:08
Бюро економбезпеки пропонує запровадити санкції проти 23 юросіб, пов'язаних з РФ і Білоруссю
У результаті протестів фермерів ЄС вводить мито на зерно з РФ та Білорусі, - FT
12:02
OPINION
Володимир В'ятрович
Що відбувається з військовим рекрутингом
11:54
Кирило Буданов
Буданов назвав переломний момент в обороні Києва навесні 2022 року
11:38
Путін планує відвідати Китай у травні для переговорів з Сі Цзіньпіном, - Reuters
11:35
Стежив за ЗСУ за допомогою дронів: на Миколаївщині затримали інформатора РФ
11:29
Оновлено
Міністр оборони Польщі Владислав Косіняк-Каміш і його колега з Німеччини Борис Пісторіус, Польща, 18 березня 2024 р.
Польща та Німеччина створять бронетанкову коаліцію для підтримки України
11:12
Поранено чотирьох цивільних: РФ уночі обстріляла ракетами С-300 Селидове на Донеччині
11:02
На Вінниччині знайшли "шахед", який не вибухнув
На Вінниччині знайшли "шахед", який не вибухнув
11:02
Гаїті
На Гаїті банди вчинили напад на елітні райони столиці: загинуло щонайменше 12 людей
10:59
Огляд
міжнародний огляд
Що означає для українців перемога Путіна на президентських виборах, приєднання України до ЄС та підтримка російським народом війни. Акценти світових ЗМІ 19 березня
10:54
відключення електроенергії
Через обстріли РФ є знеструмлення у 7 областях України: ситуація в енергосистемі станом на 19 березня
10:47
Україна ЄС
ЄС відкидає публічні обговорення перспектив членства України з двох причин, – Politico
10:41
WSIS Prizes 2024
Дія.Engine номінували на міжнародну нагороду WSIS Prizes 2024
10:33
На війні загинув майстер спорту з кікбоксингу, ультрас київського "Динамо" Іван Фесенюк
На війні загинув майстер спорту з кікбоксингу, ультрас київського "Динамо" Іван Фесенюк
10:22
Американські зоологи модифікували ДНК корови, аби у молоці продукувалися білки людського інсуліну
10:18
Володимир Зеленський та Хакан Фідан
У МЗС Туреччини висловили надію, що 2025 рік стане мирним для України
10:01
OPINION
Орест Сохар
Німецький канцлер піддався на тролінг Макрона
10:00
Ентоні Блінкен
Блінкен заявив, що дії Китаю у Південнокитайському морі є провокаційними та порушують права Філіппін
09:50
Ексклюзив
Парад ганьби. Путін
Путін боїться оголошувати широкомасштабну мобілізацію, - Згурець
09:48
Інфографіка
долар євро валюта обмін
Курс валют на 19 березня: гривня послабшала щодо євро та долара
09:40
Президента США Джо Байдена та прем’єр-міністр Ізраїлю Біньямін Нетаньяху
"Є кращий спосіб": Байден застеріг Нетаньягу від наступу на Рафах
09:38
Огляд
вбивство Маргарити Разаз
Що відомо про вбивство українки в Німеччині: підозрювана з Росії та інші деталі справи
09:30
крилата ракета X-32
Партизани "Атеш" з'ясували, скільки ракет X-32 РФ планує виготовити цьогоріч
09:18
Дмитро Кулеба
В Індії анонсували візит Кулеби: названо дати
09:11
Ексклюзив
Карта бойових дій: Бахмут
Оперативна ситуація на Бахмутському напрямку стабілізовується, - командир екіпажу БПЛА "Кара Небесна" Отченаш
Більше новин