15 ботів, які спростять вам життя: Вистояти чергу, замовити квитки, вивчити мову

Уляна Букатюк
24 липня, 2017 понедiлок
09:30

Вони знайдуть замість вас квитки, підберуть дешевий варіант подорожі та уважно рахуватимуть ваші витрати

Бот - це спеціальна програма, яка виконуватиме певні команди автоматично чи за заданим розкладом. Зараз бум на різноманітні месенджери, де люди спілкуються між собою. Але ці програми можна використовувати й для полегшення життя, адже там живуть сотні ботів.

iGovBot

Безвіз працює, тож спокуса подати нарешті документи на біометричний паспорт- велика. Але думки про черги знищують всі наміри нарешті піти до відділення. Та зараз замість вас за чергою може слідкувати бот в Telegram.

Це розробка киянина Антона Біблі. Бот шукатиме вільне місце в черзі у вказаному вами відділенні та запропонує записатися, якщо воно з’явиться. Наразі бот відслідковує відділення у таких містах: Київ, Харків, Дніпро, Одеса, Львів, Миргород, Тернопіль, Хмельницький, Кам’янське, Кривий Ріг, Марганець, Бердянськ, Запоріжжя та Полтава.

Після вибору міста, потрібно знайти в переліку найзручніше відділення. І все - бот повідомить, коли можна подавати папери.

В майбутньому Антон хоче доробити бота, щоб він одразу ж реєстрував вас.

RailwayBot

Паспорт є, тепер потрібні квитки. Антон Бібля подбав і про це. Він розробив бота для Telegram, який знайде для вас квитки на потяг. Якщо їх не виявиться, бот запропонує вам створити моніторинг та повідомить, як тільки квитки з’являться.

Також за його допомогою можна подивитися  маршрут поїзда за номером. В майбутньому бот обіцяє навчитися шукати квитки на потяги в інших країнах.

WeatherMan

Для того, щоб кудись їхати, потрібно перевірити погоду. Знати проноз погоди корисно й без далеких мандрів. Щоденну перевірку погоди можете довірити цьому боту.

Він запропонує вам вибрати мову спілкування, запитає, який населений пункт вас цікавить та справно буде надсилати вам дані про погоду навіть щогодини. Все залежить від того, що ви виберете.

Vandrouki

Пропонуємо не відходити від теми подорожей. Для того, щоб кудись дешево полетіти чи поїхати можете запустити в месенджері бот від Vandrouki. Він шукатиме найдешевші напрямки чи акційні ціни на квитки, готелі, круїзи та точно зможе запропонувати вам варіант подорожі, від якої ви не зможете втриматися.

MinfinBot

Якщо наважитеся на подорож, не забудьте переглянути курс валют. Наприклад, долар зараз постійно змінюється в ціні. Тож, щоб не шукати найвигідніший курс щодня чи щогодини, просто запитайте цього бота.

Він покаже вам курс валют як за даними НБУ, так і “чорного” ринку, та запропонує список фінансових установ, де валюту можна найдешевше купити чи продати.

ExpenseBot

За кордоном втратити лік грошам дуже легко. А на кінець подорожі можна залишитися без копійки. Саме тому рекомендуємо вам вести фінансовий щоденник. А в цьому вам залюбки допоможе ExpenseBot.

Він не лише запам’ятовуватиме, скільки та на що ви витратили, а й порахує загальну суму за період та розкладе витрати за категоріями. Після запуску бота команди прописуються через слеш. Якщо додаєте щось нове, варто одразу ж вказувати категорію.

Skeddy

Список справ, нагадування - під рукою завжди повинен бути зручний інструмент, щоб допомогти вам все встигнути. Й такого помічника можна знайти в Telegram.

Бот Skeddy нагадає вам про те, що через 10 хвилин потрібно встигнути в музей чи подзвонити в банк, а завтра о 10 у вас запланований круїз. Також бот буде вам нагадувати щомісяця, щоб ви заплатили за комунальні послуги, подивилися новий сезон “Гри престолів” та все, що вам заманеться. А ще він запам’ятає список покупок чи ідеї подарунків.

VisionBot

Якщо втрапите до магазину в іншій країні, не факт, що вдасться одразу розібратися, що є що. Тим паче, якщо не знаєте місцевої мови, а касир не розуміє ваших “вотісіт”. Краще сфотографуйте невідомий вам об’єкт та запитайте, що це таке в бота.

Vision Bot виручить й в Україні, якщо вам треба буде з’ясувати, наприклад, що то за дивні штуки крутять в руках всі навколо, а запитати ви гордий.

Andyrobot

Якщо до відпустки залишилися лічені дні, а ваш рівень англійської змушує вас уникати іноземців - можете підтягнути її за допомогою боту Andyrobot. Він залюбки з вами попереписується. Можете не комплексувати, якщо допустите помилку.

Unexploredcity

Якщо цього літа, відпустка за кордоном вам не світить - не журіться. Наша країна теж прекрасна. Можете додати в месенджері цього бота та досліджувати столицю (поки що в арсеналі лише Київ, але розробники обіцяють незабаром додати більше українських цікавих місць).

Unexplored City обіцяє показати вам Київ, яким ви його не бачили, навіть якщо народилися в столиці. Для цього треба обрати маршрут, “зачекінитись” на місці, де ви є та зачекати, поки бот надішле вам цікавий опис об’єкту. Якщо здолаєте маршрут - ще й бонуси отримаєте. Чим не привід ближче познайомитися з Києвом?

LeoBot

Здійснити грошовий переказ з використанням бота можна навіть не тримаючи платіжну картку в руках. Для цього необхідно лише один раз ввести дані банківської картки чи авторизувати раніше створений гаманець Masterpas.

LeoBot створює шаблони на основі попередніх транзакцій, тож здійснити грошовий переказ можна лише раз торкнувшись екрану. Гарантом безпеки переказів з Masterpass є Mastercard.

Умови здійснення переказів: розмір комісії - 0,8% від суми переказу + 2,5 грн; сума переказу - від 1 до 14999 грн. Бот збереже звіти про всі операції.

ПриватБанк

Для розрахукнків за допомогою Facebook Messenger також можна користуватися ботом від ПриватБанку. Працює він за таким алгоритмом: ви ставите запитання, бот шукає відповідь з тих, що закладені в базі.

Слід зазначити, що побалакати з ботом про життя чи поставити філософські питання не вийде - холодний розум робота одразу запропонує вибрати запит зі сфери фінансів.

Skyscanner

Бот Skyscanner шукатиме для вас авіаквитки, допоможе спланувати подорож, запропонує кілька варіантів, як провести дешево вихідні,  та поділиться лайфхаками від мандрівників. Він також порівнює ціни й вибирає найкращий час для подорожі.

Alterra

Привітний бот, який допоможе вам забронювати готель, авіаквитки, “підкине” кілька ідей для подорожі та навіть підкаже, що подивитися на місці.

Qwazou

Бот всіх ботів. Цей робот містить своєрідну базу ботів та готовий підказати вам, яким з них користуватися. Також він пропонує топ-підбірки різноманітних ботів залежно від призначення. Щоправда, за назвою він не знаходить.

Суттєвим недоліком підбірок є те, що боти там в кращому випадку будуть англомовними. Але тут ви зможете підібрати собі помічника, якщо вам мало нашого переліку.

 
 
Теги:
Читайте також:
Київ
+11°C
  • Київ
  • Львів
  • Вінниця
  • Дніпро
  • Донецьк
  • Житомир
  • Запоріжжя
  • Івано-Франківськ
  • Кропивницкий
  • Луганськ
  • Луцьк
  • Миколаїв
  • Одеса
  • Полтава
  • Рівне
  • Суми
  • Сімферополь
  • Тернопіль
  • Ужгород
  • Харків
  • Херсон
  • Хмельницький
  • Черкаси
  • Чернівці
  • Чернигів
  • USD 39.06
    Купівля 39.06
    Продаж 39.53
  • EUR
    Купівля 42.22
    Продаж 42.96
  • Актуальне
  • Важливе
2024, четвер
28 березня
22:13
Оновлено
шахед
Росія атакує "шахедами" зі сходу та півдня. Ситуація увечері 28 березня
21:58
Telegram логотип
Дуров анонсував нову функцію для користувачів Telegram з України, Білорусі й Росії
21:44
Снаряди 155-мм
Учасники чеської ініціативи уклали угоду, за якою Україна отримає 1 млн снарядів, - ЗМІ
21:44
Ексклюзив
Мусієнко
Росія намагається створити пастку, розігруючи карту виборів в Україні та легітимності Зеленського, - політолог Мусієнко
21:38
G7
У G7 закликали Київ до прозорого відбору нового керівництва ВККС
21:28
ЄС
Деякі євродепутати отримували гроші за поширення російської пропаганди, - прем'єр Бельгії Де Кроо
21:26
Ексклюзив
Ігор Лапін
В Україні за свободою слова заховалася свобода пропаганди та брехні, - офіцер ЗСУ Лапін
20:57
Путін та Кім Чен Ин
Підривають критично важливі санкції: США засудили вето РФ в ООН щодо КНДР
20:29
Москва, теракт у ТРЦ "Крокус"
Путін використовує теракт у Москві, щоб мобілізувати суспільство проти України, - Зеленський
20:22
Оновлено
Стрілянина в Житомирі: поліція затримала підозрюваного в убивстві
20:06
Санкції на алмази
Через санкції продаж алмазів з Росії впав на понад 60%, - Reuters
20:02
OPINION
Ігор Гулик
Чи є різниця між ІДІЛ та "русскім міром"?
20:00
Огляд
переможні новини
Переможні новини 764-го дня війни: збитий російський винищувач упав у море, у Росії один з НПЗ повністю зупинився через атаку дрона
19:58
Дмитро Кулеба
"Москва більше не приховує військової співпраці з КНДР": Кулеба про вето РФ на проєкт резолюції Радбезу ООН
19:48
На фото: Люк Бессон
Люк Бессон повідомив, що вже почав зйомки власної версії "Дракули"
19:41
Ексклюзив
Карта. Красногорівка-Вугледар_2603
Ворог застосовує все - КАБи, отруйні скиди гранат, фосфор: офіцер "Легіону Свободи" Воронов про Новопавлівський напрямок
19:38
Москва, теракт у ТРЦ "Крокус"
Слідком РФ заявив, що знайшов "докази" причетності України до теракту в Москві
19:29
ЗСУ
За добу на фронті відбулось 48 боєзіткнень, Сили оборони відбили 11 російських атак на Бахмутському напрямку
19:21
Інфографіка
Ціни на пальне, АЗС
Ціни на пальне сьогодні: скільки коштують бензин, газ і дизель
19:06
шпигун
У Польщі  провели спецоперацію проти російської шпигунської мережі
19:02
Оновлено
Україна-НАТО
Відбулося позачергове засідання Ради Україна - НАТО
18:44
Президент Зеленський з головою Національних зборів Франції Яель Брон-Піве
Голова нижньої палати парламенту Франції прибула до України та зустрілася з Зеленським
18:36
Зеленський Джонсон
"Ухвалення допомоги для України критично важливе": Зеленський поговорив зі спікером палати представників Джонсоном
18:28
соцмережа Х (Твіттер)
Маск розповів, які користувачі отримають доступ до преміум-функцій соцмережі X безкоштовно
18:19
Ексклюзив
Атака Харкова
У Defence Express розповіли про бомбу УМПБ Д-30СН, якою РФ вдарила по Харкову 27 березня
18:07
Денис Пушилін
Організували "вибори" Путіна на ТОТ Донеччини: СБУ оголосила підозру Пушиліну та двом його поплічникам
18:06
На фото: "Київська пектораль – 2023"
Театральна премія "Київська пектораль – 2023" оголосила переможців
18:05
війна з росією нафта безпілотник
Куйбишевський НПЗ в Росії після удару БПЛА повністю зупинив роботу, - ЗМІ
18:02
OPINION
Олексій Панич
Америка завжди буде проти ударів углиб Росії
17:56
зниклі безвісти
За час повномасштабної війни кількість зниклих безвісти сягнула 50,1 тис. осіб, - Нацполіція
17:55
Оновлено
Прем'єр міністр України Денис Шмигаль та прем'єр-міністр Польщі Дональд Туск
Україна запропонувала 5 кроків для розблокування кордону, - Шмигаль після зустрічі з Туском
17:41
Марʼяна Безугла
"Питання суто політичне": у Раді припустили, чому Безуглу не виключають із фракції "Слуги Народу"
17:32
Володимир Зеленський
"Наприкінці травня або в червні": Зеленський розповів, коли Росія може розпочати новий великий наступ в Україні
17:32
Росіяни відкрили вогонь по таксі у Херсоні
Росіяни відкрили вогонь по таксі у Херсоні: водій загинув, пасажирів поранено
17:28
книжка - російська пропаганда і продається в Португалії
У Португалії видали книжку про війну в Україні з російською пропагандою, українці відреагували
17:22
СУ-35 збитий
У море біля Севастополя впав військовий літак: пілот катапультувався
17:20
путін
Путін мріє про відновлення радянської імперії в кордонах СРСР, – Зеленський
17:10
Ексклюзив
Саміт ЄС, Віктор Орбан
Орбан буде вимушений змінити тактику: Тібор Томпа про нові протести в Угорщині
17:03
Верховна Рада
"Нічого не проголосували": Верховна Рада провела півторагодинне засідання
17:01
Аерофлот
Росія в обхід санкцій ввозить запчастини для авіації через Габон: обсяг експорту $1,5 млрд
Більше новин