Динамо-Янг Бойз. Все про стартовий матч киян у Лізі чемпіонів

Дмитро Марценишин
26 липня, 2017 середа
08:00

Київське "Динамо" приймає швейцарський "Янг Бойз" у матчі кваліфікації Ліги чемпіонів

Ліга чемпіонів. 3-й кваліфікаційний раунд. Перший матч

"Динамо" (Україна) – "Янг Бойз" (Швейцарія)

26 липня, Київ, НСК "Олімпійський"

Початок – 19:30

Пряма трансляція на телеканалі "2+2"


З чим "Динамо" підходить до старту в Лізі чемпіонів

Для "Динамо" початок нового сезону виявився доволі обнадійливим. Після поразки у матчі за Суперкубок України від "Шахтаря" - 0:2, кияни здобули дві поспіль перемоги у чемпіонаті України. Спочатку вони виграли вдома у одеського "Чорноморця" -2:1, а минулими вихідними взяли у гостях реванш у "Шахтаря" – 1:0.

22 липня у матчі проти донеччан "Динамо" нарешті змогло продемонструвати гру, яку прагне прищепити киянам новий головний тренер Олександр Хацкевич, який на початку червня замінив на цьому посту Сергія Реброва.

Читайте також: Як "Динамо" помстилося "Шахтарю" за старі образи

Динамівці відійшли від ставки на контроль м'яча та позиційний наступ і тепер грають у більш силовий футбол із застосуванням пресингу та активними флангами. У матчі проти "Шахтаря" це принесло результат і креативні бразильські півзахисники донеччан в умовах обмеженого простору почувалися ніяково.

Хацкевич повернув до складу чимало футболістів, яким не довіряв попередній тренер. У нападі зараз виграє конкуренцію конголезець Дьємерсі Мбокані, який повернувся із оренди у англійському "Халл Сіті". На позиції опорного хавбека впевнено діє 20-річний Володимир Шепелєв. На лівому фланзі півзахисту тиск створює парагваєць Дерліс Гонсалес. В обороні наводить лад центральний захисник Євген Хачеріді. А у воротах переконливіше Артура Рудька виглядає Максим Коваль.


Що відомо про "Янг Бойз"

"Янг Бойз" передовсім запам'ятався українським вболівальникам тим, що минулого року вибив із кваліфікації Ліги чемпіонів "Шахтар". Донеччани перемогли швейцарців вдома з рахунком 2:0, але не змогли втримати перевагу у Берні. "Янг Бойз" також виграв 2:0, а потім точніше пробив післяматчеві пенальті – 4:2.

Проте до групового раунду Ліги чемпіонів швейцарський клуб також не потрапив, зганьбившись у протистоянні з німецькою "Борусією" з Менхенгладбаху – 1:3, 1:6. "Янг Бойз" продовжив виступи у Лізі Європи, але й там зазнав невдачі, не зумівши вийти до плей-офф із зовсім не найсильнішої групи. Швейцарці фінішували третіми позаду кіпрського АПОЕЛ та грецького "Олімпіакоса" та випередили казахстанську "Астану".

У минулому чемпіонаті Швейцарії клуб із Берну посів друге місце, безнадійно відставши від володаря золота – "Базеля", якому він поступився 17 очками. "Янг Бойз" помстився "Базелю" за поразку вже у стартовому турі нового чемпіонату, здолавши минулого вік-енду чинного чемпіона на своєму полі з рахунком 2:0.


Як "Динамо" минулого сезону виступило у єврокубках

"Динамо" минулого сезону напряму вийшло до групового раунду Ліги чемпіонів, як володар національного золота. Кияни потрапили у рівну за складом групу, без суперклубів, у якій їх суперниками були італійський "Наполі", португальська "Бенфіка" та турецький "Бешикташ". Попри це, команда Сергія Реброва достроково припинила боротьбу не лише за вихід до плей-офф ЛЧ, але й за третє місце у групі, яке дозволяло продовжити боротьбу у Лізі Європи.

"Динамо" у підсумку набрало 5 очок, а єдиною світлою плямою у виступі киян став домашній розгром турецького "Бешикташу" – 6:0, який став найбільшим у історії виступів на груповому раунді турніру та загородив стамбульцям шлях до 1/8 фіналу.


Як "Динамо" раніше грало зі швейцарцями

"Динамо" у офіційних матчах раніше із "Янг Бойзом" не зустрічалося. Але клуби зіграли у січні 2012-го року товариський матч на передсезонному турнірі у Іспанії. Тоді основний час закінчився внічию 2:2, а по пенальті сильнішими виявилися кияни – 4:2.

Раніше "Динамо " чотири рази перетиналося у єврокубках зі швейцарськими клубами, які зажили слави незручних для киян суперників. У 1996 році динамівці із нинішнім головним тренером Олександром Хацкевичем у складі поступилися у 1/32 фіналу Кубку УЄФА "Ксамаксу" – 0:0, 1:2. У 2005 році на їх шляху у кваліфікації Ліги чемпіонів став "Тун" – 2:2, 0:1, якому українці помстилися у 2013 році на груповому раунді Ліги Європи – 3:0, 2:0. Крім цього, "Динамо" у 1982 році перемагало у 1/16 фіналу Ліги чемпіонів швейцарський "Грассхопер" – 1:0, 3:0.


Чи є у Хацкевича кадрові проблеми

Олександр Хацкевич на посту головного тренера "Динамо" провів лише три матчі та поки перебуває у пошуку оптимального складу. Найбільш проблемною у команді зараз виглядає позиція лівого захисника. На ній невдало діяв португалець Віторіну Антунеш, якого після проваленого матчу за Суперкубок проти "Шахтаря" кияни відправили у оренду до іспанського "Хетафе".

"Динамо" зараз веде переговори, щодо купівлі лівого захисника бухарестського "Динамо" Стіліано Філіпа. Поки вони тривали, на фланзі по черзі грали номінальні центрбеки – хорват Домагой Віда та угорець Тамаш Кадар, який досить пристойно впорався зі своїми функціями у переможній зустрічі чемпіонату України проти "Шахтаря".

Може зменшитися вибір Хацкевича і зліва у півзахисті, якщо "Динамо" вирішить продати до американського "Сіетлу" парагвайського вінгера Дерліса Гонсалеса. У разі цього трансферу тренер зможе розраховувати на цій позиції лише на Віктора Циганкова та Олега Гусєва, який повернувся до "Динамо" після піврічної перерви і поки незрозуміло у якій перебуває формі. Хоча, у першому матчі проти "Янг Бойз" Гонсалес точно зіграє, тому поки це питання не на часі.

Якщо на флангах у Хацкевича є труднощі, то у атаці вибір тренера навпаки надзвичайний. У основі стабільно грає Дьємерсі Мбокані, який поступово набирає форму і приніс "Динамо" перемогу над "Шахтарем". Будь-якої миті момент конголезця готові замінити Артем Бесєдіна та Артем Кравець. А у Лізі чемпіонів до них додався бразилець Жуніор Мораес, який не потрапляв до заявки в українських змагання через чотириматчеву дискваліфікацію, яку заробив ще минулого сезону.


Хто буде фаворитом

Букмекери вважають фаворитом гри у Києві та двоматчевого протистояння загалом "Динамо". На перемогу киян на "Олімпійському" вони пропонують коефіцієнт 1.5, на нічию дають 4.00, виграш "Янг Бойз" – 6.50. Вихід динамівців до наступного раунду оцінюється у 1.40, потрапляння туди швейцарців – у 2.70.

Щоб опинитися на груповому етапі Ліги чемпіонів переможцю матчу "Динамо" – "Янг Бойз" буде потрібно ще здолати раунд-плей-офф. Нагадаємо, що напряму до групового раунду потрапив один представник України – "Шахтар".

Теги:
Читайте також:
Київ
+14°C
  • Київ
  • Львів
  • Вінниця
  • Дніпро
  • Донецьк
  • Житомир
  • Запоріжжя
  • Івано-Франківськ
  • Кропивницкий
  • Луганськ
  • Луцьк
  • Миколаїв
  • Одеса
  • Полтава
  • Рівне
  • Суми
  • Сімферополь
  • Тернопіль
  • Ужгород
  • Харків
  • Херсон
  • Хмельницький
  • Черкаси
  • Чернівці
  • Чернигів
  • USD 39.05
    Купівля 39.05
    Продаж 39.52
  • EUR
    Купівля 42.21
    Продаж 42.93
  • Актуальне
  • Важливе
2024, четвер
28 березня
13:31
Естонія
Посол України: росіяни в Естонії мають більше прав, ніж у Росії
13:27
Президент України Володимир Зеленський
"Призначив бойового генерала": Зеленський сказав, чого чекає від СЗР під керівництвом Іващенка
13:10
телемарафон
Маніпуляції за бюджетні кошти: уряд просять віддати гроші з телемарафону та Freedom на ЗСУ, створено петицію
13:09
акторка Іванна Сахно
"Винна їм половину зарплати": українка в Голлівуді Іванна Сахно розірвала контракт з Netflix, щоб не грати росіянку
13:09
відключення електроенергії
На Харківщині діють графіки відключень електроенергії: ситуація в енергосистемі станом на 28 березня
13:02
"У Росії немає ресурсів": ЦПД спростував фейк щодо підготовки росіян до наступу на Харків
12:59
Оновлено
річниця деокупації Ірпеня
Друга річниця деокупації Ірпеня: у місті вшанували пам'ять полеглих військових і цивільних
12:55
окупанти, орки
Росіяни не відпускають із фронту своїх військових, які укладали контракти на пів року, - Спротив
12:47
Ексклюзив
прикордонники
"Надзвичайно серйозно": у Раді резервістів ЗСУ назвали ймовірні завдання російських ДРГ у разі появи на Київщині
12:45
Росія ДНР ЛНР окуповані території
Британська розвідка розповіла про заходи русифікації на ТОТ України
12:24
США перекинули у Червоне море понад 3 тис. військових
Єменські хусити атакували військовий корабель США дронами
12:16
Чорне море, Крим
Росіяни готуються відбивати атаки українських ДРГ у Севастополі, - "Атеш"
12:14
Росія щодня продукує нові фейки
"У відповідь на теракт в Москві РФ знищила штаб-квартиру СБУ": добірка фейків і маніпуляцій світових ЗМІ за 28 березня
12:01
OPINION
Юрій Ніколов
Чим не догодив "слугам" "Уклон"
11:55
україна українці
Населення України може скоротитися до 25,2 млн у найближчі 26 років: Мінсоцполітики пропонує рішення
11:37
Оновлено
Стрілянина в Житомирі: поранений на вулиці чоловік помер у лікарні
11:28
Прем'єр міністр України Денис Шмигаль та прем'єр-міністр Польщі Дональд Туск
Зброя для України, ситуація на кордоні, розвиток торгівлі: українська делегація прибула до Польщі
11:20
За матеріалами ДБР судитимуть працівника військкомату та правоохоронця, які на Одещині торгували "білими квитками"
На Одещині судитимуть працівника ТЦК та правоохоронця, які торгували "білими квитками"
11:05
тарифи на електроенергію, лічильник
Атаки РФ на енергосистему: в Міненерго розповіли, чи підвищать тарифи на світло
10:50
Ексклюзив
"Через Курахове на Вугледар": військовослужбовець ЗСУ "Магнат" про спроби просування росіян
10:37
Намагався скоригувати удар по ТЕС та військовому шпиталю у Дніпрі: СБУ затримала підозрюваного
10:35
Огляд
світ, міжнародний огляд
Сіярто заявив про загрозливий ризик третьої світової війни, а українська армія окопується, щоб стримати атаки Росії. Акценти світових ЗМІ 28 березня
10:30
Наслідки руйнування житлового будинку після ракетного удару в Дніпрі
ООН: щонайменше 14 085 цивільних загинуло внаслідок російського вторгнення
10:15
Ексклюзив
гроші
З 29 березня збільшиться коло осіб, які мають право на допомогу в разі загибелі військового, - правозахисниця Денісова
10:10
ДБР викрило злочинну групу посадовців, яка зрубала 100-річні дуби на 60 млн грн у Чорнобильському заповіднику
Зрубали 100-річні дуби у Чорнобильському заповіднику на 60 млн грн: ДБР викрило посадовців держпідприємства
10:02
OPINION
Олексій Голобуцький
"Гаряча картоплина" мобілізації: з ким грають у пінг-понг?
09:56
Дмитро Пєсков
"Використовується терористами": у Кремлі закликали Дурова уважніше стежити за Telegram
09:36
Київ літо спека
КМВА не виключає загрозу проникнення російських ДРГ у Київ
09:24
Саміт ЄС, Олаф Шольц
Низка країн, включно з Україною, обговорюють можливу мирну домовленість з Росією, - Шольц
09:02
Оновлено
Удар балістикою по Миколаєву 27 березня: 12 людей поранені
08:59
ЄС - Китай
Сі Цзіньпін заявив прем'єру Нідерландів, що Китай готовий поглиблювати взаємодію з Європою
08:48
діти війна
Через російську агресію в Україні загинули 537 дітей
08:40
Оновлено
Еммануель Макрон
Bloomberg припустив, що заява Макрона щодо іноземних військ в Україні могла розлютити чиновників у США. У Держдепі відреагували
08:36
Оновлено
Обстріл Запоріжжя
Росія вночі запустила ракети Х-22 та "шахеди": Повітряні сили знищили 26 БПЛА
08:25
Партизани зафіксували прибуття нової партії військової техніки РФ в окупований Крим
08:16
росія дипломат
"Бачимо, куди західні цінності котяться": на Далекому Сході РФ в одному з міст скасували вибори мера
08:00
OPINION
Орест Сохар
Китай зазіхає на Європу
07:53
На фото діти з України
Канада не планує продовжувати програму зі спрощеного прийому українських біженців
07:39
ЗСУ. Війна з Росією. Військові новини
Сили оборони за добу ліквідували 780 окупантів, 10 танків та 32 артсистеми
07:30
Telegram
"Законопроєкт "про заборону телеграм" ніякої заборони Telegram або анонімних каналів, не передбачає": Микола Княжицький відповідає на поширені питання про законопроєкт
Більше новин