7 українських зірок, які вирішили підкорити кіно. Що з цього вийшло

13 вересня, 2017 середа
12:26

Чому персонажів українського шоу-бізнесу запрошують зніматися у кіно

Зірки - головний біль українського кінопродюсера. Звісно, мова йде про людей, які займаються масовими стрічками і сподіваються заманити у кінозали якнайбільше глядачів. Для останніх часто має значення відоме обличчя на афішах.

Хтось ходить в кіно на Метта Деймона, хтось на Скарлетт Йоханссон, а на кого підуть українські глядачі, не зовсім зрозуміло.

"Інститут кінозірок" - ось як ця штука називається у професійних колах. І на його відсутність у нас нарікають вже не перший рік. Звісно, в Україні є певна кількість не лише хороших, але і розкручених акторів, але цього дуже мало. Відтак, доводиться шукати медійні, впізнавані обличчя деінде.

Я спробувала зібрати випадки, коли зіграти у кіно пропонували не кінематографічній знаменитості. Деякі з них вдалі, деякі - не дуже, але тенденцію ми точно маємо.

Отже, Даша Астаф'єва. Здається, вона у кіноробів найпопулярніша. За спиною співачки вже кілька ролей, хай і не дуже великих. Почалося все 6 років тому, коли вона зіграла таку собі фам фаталь в альманасі "Закохані у Київ". А потім понеслося.

Образ звабливої красуні Астаф'єва отримала і у романтичній комедії "Ніч святого Валентина". Епізоди з нею мені видалися найвдалішими і найцікавішими. І хоч критики стрічку розсварили, але ідея запросити співачку до зйомок була непоганою.

Принаймні, вона виявилася такою собі приманкою для глядачів, яка, в принципі, не розчарувала. Точніше, правильно сказати так: Даша, звісно, не хапала зірок з неба, але і соромно за неї не було. Бувало, знаєте, і гірше.

У «Ночі святого Валентина» можна побачити і Олега Собчука. Він отримав доволі велику роль, до якої, звісно, треба було серйозно підготуватися. Але фронтмен гурту «С.К.А.Й» колись мені в інтерв’ю сказав, що якось цим не надто парився. Це і стало помилкою. Я впевнена, що музикант не отримав би стільки нарікань, якби поставився до зйомок трішки серйозніше.    

Також Астаф’єва засвітилася в абсолютно трешевій картині «Конкурсант. Смертоносне шоу». Там же на кілька хвилин з’явився Олександр Пономарьов. Обидва у ролі самих себе. Фільм не отримав належної уваги, бо запрошуй знаменитостей хоч пачками, але без реклами то будуть гроші на вітер.

Те ж саме з «Окупацією», у якої чотири рази змінювався режисер, переписувався сценарій і в результаті вийшло те, що і мало вийти з такого каламутного виробництва. Не врятувала навіть еротична сцена, якої від Даші Астаф’євої таки дочекалися.

Попри слова скептиків, я усе ж зробила б ставку на цю співачку. Вона дійсно може пристойно грати, просто треба потрапити на хорошого режисера. І тут ще одне. Астаф’єва, попри свої однотипні ролі красунечок, здатна піти на експеримент. І ця сміливість для актора дуже важлива – гляньте на Деніела Редкліффа, який навіть труп згодився грати.

Наша ж героїня зв’язалася з нікому тоді не відомими, фрікуватими хлопцями з гурту «Курган&Agregat» і знялася у їхньому кліпі «Вчителька». Усю красу цього вчинку мені не описати, тому просто подивіться відео.

Ще один наш потенційний кінодіамант – Павло Зібров. Він далеко не нудний дядько, який носить олдскульні вуса, співає радянську українську естраду і переймається своєю духовністю. Ні, панове, Павло Зібров – крутий. Принаймні, він готовий на щось несподіване, може сміятися із себе і робити це доволі органічно.

У стрічці «Інфоголік» у нього було камео (поява у фільмі знаменитості) і цей образ вийшов одним з найяскравіших. Фільм виявився успішним, бо продюсери підійшли до його створення досить серйозно, що поки у нас буває не так часто.

Тобто, усе знімалося для конкретної аудиторії (переважно студенти), продумувалась реклама і, звісно, актори. Павло Зібров виявився цікавим чуваком для молоді, а дай боже кожному колись отримати такий комплімент.

Їдемо далі. Валерій Харчишин. Він зіграв Олексу Довбуша у стрічці «Легенда Карпат». Поки гру фронтмена «Другої ріки» можемо оцінити хіба за трейлером. Не знаю як вам, але мені здається, що героїчний пафос таки має місце. Страшним та грізним голосом Харчишин обіцяє, що настане час і пани вмиються своєю кров'ю.

Сайт НСКУ повідомляє, що дистрибютори обіцяють нам «правдиву історію українського Робіна Гуда, який відбирав у багатих, щоб віддавати бідним». Який з музиканта актор – побачимо у грудні, саме тоді «Легенду Карпат» обіцяють випустити у прокат. Але не Харчишиним єдиним, бо кохану дівчину його героя гратиме співачка Марія Яремчук.

Спортсмен Дмитро Халаджі п'ять років тому зіграв силача Івана Фірцака. Фільм називався «Іван Сила» і сприйнявся доволі неоднозначно. Знаю, що багатьом дітям він припав до смаку, але критики його, звісно, розгромили.

Претензії були зокрема і до акторської гри, особливо дісталося саме Халаджі, якого називали занадто штучним, хоч і доволі вдалим з візуальної точки зору.

Інша справа з Василем Вірастюком. Крім «Івана Сили» він з'явився ще у кількох стрічках і дуже ймовірно, що українські режисери запрошуватимуть його ще частіше. Крім медійності та цікавої зовнішності у нього, як на мене, є і акторські здібності. Принаймні, багатьох випускників професійних факультетів він таки зможе заткнути за пояс.

Ну і, ясна річ, не забудемо про Дзідзьо. За фінансовими показниками фільм за його участю став одним з найуспішніших вітчизняних. «DZIDZIO Контрабас» - це, ясна річ, далеко не шедевр, але він і не мав таких претензій. Автори просто обрали аудиторію і вгадали чого вона хоче.

Читайте також: Чому фільм DZIDZIO.Контрабас збирає великі гроші в прокаті

Не останню роль у цьому відіграв сам Дзідзьо, він же Михайло Хома. Особисто для мене він став взірцем нормальної органічної української мови у кіно, а це у нас поки ледь не диво дивне.

Отже, висновки із цього переліку у мене доволі неоригінальні. Українська практика показує доволі просту річ – запрошувати до зйомок не акторів, а розкручених персонажів з інших сфер – ідея хороша. Особливо за нестачі кінозірок. 

Знайомі обличчя допоможуть звернути увагу на стрічку, але лиш на цьому виїхати не вдастся. Тому старий-добрий стратегічний підхід до справи лишається актуальним.

Автор: Лєна Чиченіна - арт-оглядач телеканалу Еспресо.

Теги:
Читайте також:
Київ
+13°C
  • Київ
  • Львів
  • Вінниця
  • Дніпро
  • Донецьк
  • Житомир
  • Запоріжжя
  • Івано-Франківськ
  • Кропивницкий
  • Луганськ
  • Луцьк
  • Миколаїв
  • Одеса
  • Полтава
  • Рівне
  • Суми
  • Сімферополь
  • Тернопіль
  • Ужгород
  • Харків
  • Херсон
  • Хмельницький
  • Черкаси
  • Чернівці
  • Чернигів
  • USD 39.55
    Купівля 39.55
    Продаж 40.08
  • EUR
    Купівля 42.28
    Продаж 43.04
  • Актуальне
  • Важливе
2024, субота
20 квітня
15:22
Дмитро Лубінець
Лубінець невдоволений реакцією міжнародних організацій на удар РФ по Дніпру 19 квітня
15:20
Ексклюзив
Наступ, який росіяни планували на травень-червень, вже розпочався, - майор запасу НГУ Гетьман
15:00
Оновлено
ППО
Росіяни з самого ранку атакують Україну: у Харкові є приліт
14:52
Оновлено
Вбивство поліцейського на Вінниччині людьми в камуфляжі: є фото підозрюваних та відео з бодікамери
14:27
Challenger 3
У Британії стартувало виробництво танків Challenger 3
14:15
Оновлено
Вовчанськ обстріл
Росія зранку вдарила авіабомбою по 9-поверхівці у Вовчанську: зруйновано цілий під'їзд, є загиблі та поранені
14:12
хакери
У ФБР заявили, що китайські хакери готують атаку на критичну інфраструктуру США
14:05
OPINION
Богдан Данилишин
Дев'ять тисяч українців взяли кредити на придбання житла за програмою єОселя
13:32
Михайло Подоляк
"Прийдуть із погрозами й танками": Подоляк про запрошення Росії на річницю висадки в Нормандії
13:24
фейк
Росіяни намагаються використати інцидент з розстрілом патрульних для підриву довіри до поліції та ЗСУ в Україні
13:21
співачка та володарка Греммі Мандіса
Американська співачка та володарка Греммі Мандіса померла у віці 47 років
13:20
Ексклюзив
Об’єднати ветеранів та їхні родини: Жолоб про роботу Львівського центру надання послуг учасникам бойових дій
13:14
Завдяки протестам українців у Нью-Йорку скасували участь артистів балету російського Маріїнського театру в гала-концерті
13:14
Інтерсіті
Укрзалізниця в тестовому режимі повертає швидкісний потяг Київ - Одеса
13:05
Буданов обговорив з митрополитом Епіфанієм розвиток капеланського служіння
12:53
Оновлено
чоловік, який підпалив себе під час суду над Трампом
У Нью-Йорку чоловік, який підпалив себе під час суду над Трампом, помер у лікарні
12:46
активісти пофарбували Гранд-канал у Венеції
Кліматичні активісти пофарбували Гранд-канал у Венеції в зелений і червоний кольори
12:42
Ексклюзив
переговори України з Росією
Вже проходили таке: політолог Мусієнко оцінив заяви Лаврова про переговори
12:41
ВАКС
Справа "Роттердам+": ВАКС звільнив від відповідальності двох фігурантів через закінчення терміну давності
12:41
цвітіння сакур у Львові, погода
Де 21 квітня можливі дощі, а де - сонячна погода: прогноз від Наталки Діденко
12:07
схема
РФ примусово вивозить українців з узбережжя Дніпра на окупованій Херсонщині: розповідають партизани
12:00
OPINION
Андрій Бондар
"Чорні півні" та "чорні лебеді" Росії
11:53
На Донеччині через російські обстріли за добу постраждали 4 людини
11:43
Оновлено
Українські спецслужби атакували об'єкти у 8 областях РФ: пошкоджено енергетику
11:27
Ту-22М3
Британська розвідка проаналізувала збиття стратегічного бомбардувальника РФ Ту-22М3
11:15
Шахтарі
На Донеччині понад 130 шахтарів були заблоковані під землею через обстріл РФ: ситуація в енергосистемі станом на 20 квітня
11:02
Сергій Курченко
У США бізнесмена засудили на 6 років за порушення санкцій: він визнав, що торгував з українським олігархом Курченком
10:31
Одесит, дружина і син якого загинули через російський удар, зустрівся зі спікером Конгресу США
10:30
Казино
Зеленський увів у дію рішення РНБО щодо обмеження азартних ігор
10:23
Ексклюзив
Боєць ЗСУ Ієвлєв прокоментував заяви про контрнаступ у 2025 році
10:17
Олаф Шольц
Близькі до РФ країни мають сумніви в доцільності війни в Україні, - Шольц
10:12
ДТП у Запоріжжі 20 квітня
У Запоріжжі вночі сталася ДТП: загинули 2 людей, є постраждалі
10:08
OPINION
Михайло Гончар
Найправильнішою політикою санкцій є нищення російських НПЗ
10:02
Олександр Сирський та Майкл Віггерс Хільдгаард
Сирський зустрівся в Києві з новопризначеним командувачем оборони Данії
09:54
Ексклюзив
керівниця пресцентру ОК "Південь" Наталія Гуменюк
Журналістам заборонено було знімати Херсон та область, - медійник Нікітенко про відсторонення Гуменюк
09:48
Херсонщина
РФ увечері 19 квітня обстріляла селище Антонівка на Херсонщині: загинула жінка
09:39
Оновлено
обстріл, ППО
Українська ППО знищила дві ракети Х-59/Х-69 та чотири розвідувальні БПЛА
09:32
окупанти Маріуполь
Партизани переслідують та ліквідовують військових 568-го зенітного ракетного полку РФ, який обстрілює житлові райони Харкова
09:30
Діти, евакуація
Через російську агресію в Україні загинули щонайменше 545 дітей, 1298 отримали поранення
09:14
фейк, розсилка
"У Слов'янську ліквідовано французьких найманців": черговий фейк РФ
Більше новин