Повернення "Будулая" та план розвитку України від Фірташа

Олександр Ногачевський
3 грудня, 2015 четвер
11:49

Можливо, якщо б 2.12.15 Фірташ в Україні відкрив би ювілейний Х з’їзд ФРУ. І тоді мала б початися активна фаза заміни Яценюка на людину Фірташа

Х з’їзд Федерації роботодавців України урочисто мав відкрити та урочисто закрити Фірташ Д. 02.12.15 року. Принаймі так зазначено у порядку денному ФРУ.

Україна одна з небагатьох країн, куди Фірташу можна виїжджати згідно рішень Віденського суду. А чому? Тому що в України нема договору про екстрадицію даного пана з США.

Приїзд Дмитра Фірташа є частиною домовленостей, що були укладені на зустрічі Порошенка – Льовочкіна – Фірташа у Відні у квітні-травні 2014 року. Спостерігачами виступали Кличко та Каськів. Треба нагадати суспільству, що ця зустріч розділила владу між майбутнім президентом Порошенко і групою Фірташа-Льовочкіна 50/50. Доказів тому в медіа просторі багато. А тільки те, що більшість "клєрків - чиновників", які крали кошти з бюджету за минулої влади зараз тільки покращили своє матеріальне становище та зайняли ще кращі позиції - є беззаперечним проявом "комерційної жилки" сьогоднішнього президента і "людиною слова" перед "партнерами".

Зі слів одного з учасників цієї ключової зустрічі у Відні послідовність була такою (у більшості необхідно зберегти жаргон цих посіпак) :

  1. Домовленості олігархів

В квітні 2014 році (та потім у наступні декілька місяців) у австрійському Відні відбулося декілька зустрічей між Порошенко та Кличко з одного боку та Льовочкіна і Фірташа з іншого. Організовував (адміністрував) зустрічі "патріот" з чорним минулим та, вже на той час бувший Голова держінвестагенства, Каськів Владислав Володимирович.

Зі слів самого Каськіва, що були сказані на закритій нараді одразу ж після повернення в Україну в тому ж таки квітні 2014 року, ( відбувалося це у постійному місці збору "Карібіан клаб"), - на зустрічі у Відні відбулися певні домовленості ("пакту про ненапад") на яких Фірташ з Льовочкіним брали на себе певні зобов’язання:

  • по фінансуванню передвиборчої компанії Порошенка;
  • по допомозі в питаннях стримування агресії та підтримки зі сторони політикуму партії регіонів під час виборів, тим самим даючи можливість стати йому президентом на виборах у травні 2014 року,

Навзаєм Порошенко:

  • включає в свій блок партію Удар Кличка, в яку Льовочкін ставить своїх людей на ключові партійні та господарські позиції;
  •  віддає Кличку Київ;
  • а головне – не зачіпає кримінальними переслідуваннями Льовочкіна;
  • а по Фірташу всіляко намагається допомогти (не видаючи інформацію та "гальмуючичи" передачу документів у ФБР) щодо його екстрадиції в США.

Гарантом домовленостей, тобто людиною, яка повинна реалізувати їх практично та контролювати ситуацію зі сторони Фірташа-Льовочкіна став Валентин Наливайченко. Також, зі слів Каськіва, Наливайченко стає "кришою" та гарантом недоторканності зі сторони активістів і повернення групи Фірташа в Україну. Фактів, які підтверджують ці дані достатньо у відкритих джерелах багато.

  1. Повернення в країну – травень 2014. "Розстановка своїх людей"

Перший етап "договорняка" пройшов вдало. Народ отримав нового Президента. На білому коні група Фірташа-Льовочкіна почала повертатись в Україну.

Адміністратором всіх дій та PR менеджером групи в Україні стає Каськів. Звичайно, що Владиславу таке призначення не просто лестило, це його підняло на вершину влади (пацани у вигнані і тепер від нього тут "усьо залежить"). Каськів постійно звітує Фірташу, про що свідчать його періодичні польоти у Відень.

З того, що він озвучував особисто під час своїх постійних нічних оргій та гулянь, та того, що розповідає його оточення, в функції Владислава входить:

  • формування іміджу для групи, яка відстоює інтереси Фірташа-Льовочкіна;
  • координація провокацій зі сторони журналістів, власних політологів (наприклад Сергія Тарана - по сумісництву зятя Каськіва – на зарплаті у групи);
  • створення бойового підрозділу для вирішення силових питань та захисту активів;
  • Консолідація навколо себе незадоволених діями нового уряду та президента, за допомогою патріотичного гасла типу "у владі всі зрадники";
  • Фінансування всіляких провокацій, виборів, опальних та скандальних журналістів;
  • Безпеку, тобто контроль за кримінальними справами, які так чи інакше виникатимуть по переслідуванням проти групи та оточення організовує Валентин Наливаченко та лояльні люди в ГПУ, МВС та інші;
  • Охорона всіх кандидатівв від партії Ляшка та Опозиційного блоку під час виборів. У телефоні Каськіва Наливайченко записаний як "Валя". Так він його називав і у своєму близькому оточенні.

Після повернення в Україну в травні 2015 року Каськів активно включається в роботу, роздає своїм політологам, журналістам завдання, організовує і фінансує їх виступи у різних ЗМІ. А паралельно, по завданню Льовочкіна, починає створювати свою армію.

Також важливим питанням у Каськіва стоїть закриття всіх свої гріхів по відмиванню державних коштів під час перебування ним на посаді голови Нацагентства з інвестицій. Загальна сума, яка пройшла та відмита через Каськіва, з його слів, складала близько 2 млрд. Для цього лобіюється на посаду своя людина – Сергій Євтушенко, який має подати в суди на всі компанії, яким виданалися державні кошти і успішно програти їх. Що і було зроблено. Всі компанії, що отримували кошти від Нацагентства Каськіва, були у власності Каськіва і створювались Шутом Олександром. Також, Євтушенко мав не проводити аудити у ДІК (державна інвестиційна компанія) і зачистити всю компроментуючу документацію. За це Євтушенко отримує доплати від Каськіва.

Для створення своєї армії запроваджується проект "Айдар". Координатором та комунікатором в цій справі виступає  Мірошніченко Дмитро. Командиром Айдару стає нікому до цих пір невідомий Мельничук Сергій, який вже встиг наслідити по кримінальних справах. Дмитро Мірошніченко по дорученню Каськіва збирає в управління Айдару всіх, хто раніше працював на нього в Укроборонбуді - організації яка керувалася колишнім міністром оборони Лебєдєвим та Юрієм Іванющенко (Єнакієвським). Посаду головного фінансиста та рейдера "Айдару" отримує Сергій Граб.

Маючи значний досвід у влаштуванню провокацій, побитті людей, їх зникненню, поставках кримінальним елементам зброї Дмитро Мірошніченко швидко справляється з поставленими завданнями.

За допомогою Айдара починають паралельно віджиматись підприємства та братись під контроль родовища бурштину, води, нафтопереробки. За декілька місяців віджато більше 50!!! підприємств. Всі підприємства охороняються озброєними бійцями з емблемами Айдар.

Всі кримінальні справи, які велись проти Каськіва "підвисають", будь які спроби відповідальних працівників УБОЗ, МВС, ГПУ просунути їх, потихенько спускаються "на гальма".

Одночасно група через Каськіва розставляє свої людей через партію Удар на багатьох ключових місцях:

  • Юрій Гусєв - заступник Міністра Оборони;
  • Народний депутат від Удару Карпунцов В. – ГПУ ( Ярема як міг "допоміг");
  • Народний депутат Романюк Р.С. від Удару – має закривати питання з суддями;
  • Серпокрилов В – радник Нардепа від БПП;
  • Сергій Таран – активний патріотичний політолог та зять;
  • С. Євтушенко, О. Мєдвєдєв  – Нацагенство;
  • МВС – керівник ГСУ Сакал та його підлеглий Любєзніков;
  • Шут Сергій стає радником Голови Укралізниці;
  • Керівником Нацпроекту "Повітряний експрес" призначений Андрій Галущак  - радник керівника Укравтодору;
  • У своєму крузі Каськів також вихваляється тісною дружбою з Лубківським  - радником Наливайченка.

 

  1. Вибори в парламент восени 2014 року

Напередодні парламентських виборів Фірташ-Льовочкін призначають Каськіва начальником штабу по низці проектів: партія Ляшка, Опозиційний блок. На це виділяється 300 млн дол. США. 30 млн дол. США Каськів успішно краде, про що одразу ж його оточення розказує всім.

На їхню думку – вибори проходять вдало, за що всі учасники отримують подяки від "Віденського клубу" Фірташа та Льовочкіна.

  1. Фінансування сепаратистів та підрив боєздатності МО

Якимось дивним чином, частина оточення Каськіва родом з Луганська або останні роки вела там бізнесову та політичну діяльність. Є свідчення, що всі обстріли на передовій припинялись у той час, коли "бойовий командир" Мельничук С. приїжджав на передову. Є свідчення, що сам Мельничук та людина Каськіва  десь двічі на місяць бували у окупованому Луганську на таємних зустрічах.

Паралельно Мельничук та Граб з Мірошниченко налагоджують бізнес по збуту вкраденого ГСМ та "віджатого" на сході майна, зброї, як у Києві так і на заході країни. Так у Закарпатті через свої заправки, які куплені на гроші Каськіва, Мірошніченко налагоджує збут нелегально добутого палива (Воловецький, Міжгірський райони). Тільки "соляри" через них пройшло більше 500 тон. Не зважаючи на те, що податкова двічі "накривала" ці заправки, вони відкупалися за допомогою хабарів.

Створюються бази підготовки "айдарвців" – Воловець, Рівненщина, склади у Києві. Зникнення та нестача зброї в Айдарі тільки зі складів Лутугіно по оцінкам ревізії МО складала 2500 одиниць.

Зі слів чеченського угрупування, яке користується офісом у центрі Київа (не відомо яку сторону вони представляють), Сергієм Граб та Мірошніченко намагалися збути їм 420 стволів вогнепальної зброї, яку вони вивезли з зони АТО.

Всіх, хто якось починає заважати, люди Каськіва починають або душити силовим методом (погрози, переслідування, шантаж), підключають через Карпунцова В. і МВС, ГПУ, а на передовій – просто убивають.

Доказами даної інформації може бути те, що всі захвати підприємств та підприємців відбувались  під керівництвом працівників ГПУ, МВС (Богомольця 10, так звана група підполковника Любєзнікова, керував і давав вказівки - слідчий Громадський О.) або безпосередньо людей Каськіва і так званого "Айдар 02".

Наприклад, 26.09.2014 року в присутності працівника ГСУ МВС під час захвату підприємства ПрАТ "Калинка" було прострелено ногу начальнику охорони Костянтину Фішеру. Його пораненим спочатку "загрузили" в мікроавтобус Фольсфаген, який належить Каськіву і вивезли з підприємствах, а потім утримували в автомобілі Тойота Прадо з номером "Айдар 02", який належить замкомбата Мельничука – Грабу Сергію. Під пресингом людей Айдару Фішер Костянтин відмовився писати заяву, тому його відпустили. Всі спроби викликати міліцію, були неуспішні, так як зі слів т.в.о РВВС м . Миргороду, йому поступила вказівка з ГСУ МВС – не втручатися. На той час керував ГСУ МВС – Сакал.

  1. Підготовка перевороту?

Для того, щоб "Віденські домовленості" групи Фірташа-Льовочкіна  та Порошенка були конструктивними і діючий Президент не  міг "відійти" від них, розгортається медіа компанія по дискредитації дій президента та ряд акцій, які показують "партнеру" Порошенко силу, яку сконцентрувала в своїх руках група.

За допомогою тепер вже нардепа. Мельничука С. і силового підрозділу Айдар-02 були здійснені такі акції:

  • Спроба захоплення вертолітного майданчика – репетиція
  • Спроба захоплення МО – зірвана по причині скандалу навколо захоплення активіста та бійця "Айдару" М. Козуба;
  • Спроба захоплення АП "батальйонним братством" - пройшла невдало, так як виступ на Майдані не зібрав достатньої кількості прихильників (планували підключити "Київський легіон", але С. Стеценко різко засудив їх дії та відмовив у підтримці);
  • Зрив мобілізації – інтернет блогери;
  • Захоплення комбатом Мельничуком міста Щастя під гаслом "У МО всі зрадники і ми самі будемо боронити Україну". У Мельничука стояло завдання створити провокації в яких будуть зірвані домовленості президента на міжнародному рівні, компрометація ЗСУ  та провокація сепаратистів на зрив перемир’я. Зараз Мельничук ціленаправлено створює конфлікти між підрозділами ЗСУ, які базуються в районі міста Щастя для того, щоб змусити їх відійти від даного регіону. Практично Мельничуком робиться все для того, щоб цей плацдарм був психологічно виснажений, щоб його айдарівці повірили у "велику зраду Києва" і здалися у полон в ближчий наступ військ РФ. Треба нагадати, що у місті Щастя відсутні українські канали телебачення і вся інформація про події в Києві поступає уривками. Тому люди, навіть українські патріоти, дуже вразливі до пропаганди "зради".

- В кінці лютого у Відні проходить нарада, яку організовує Фірташ та Льовочкін. Присутні – керіники їх бізнесів. Зі слів тих, хто був присутній на цій зустрічі, Фірташ і Льовочкін наказали своїм підлеглим продавати активи в Україні;

- На початку березня у Відні Фірташ організовує публічний захід – "Реформація України", на якому оголошує створення агенції з проведення реформ в Україні. Завуальована ціль – злив своїх активів в Україні;

- Через своїх людей Фірташ (Зіньков) "входить" в активи банку Платинум.

Кульмінація?

Не так все гадалося як сталося. Як гаралося.

Невдача спіткала пацанів:

  • Порошенко закріпився і почав «забувати» про "Віденські домовленості" 2014 року. Але періодичні "нагадування" у вигляді випадкових підривів магазинів та інших "дрібних" пакостей постійно нагадують Порошенку про домовленості;
  • США давить і розставляє своїх людей в керівництві державою;
  • Каськів виявився просто "крисятником" і замість вирішення глобальних питань по лобіюванню інтересів групи – просто:
    • "дерибанив" бюджет Льовочкіна-Фірташа,
    • дав можливість "дерибанити" всім своїм посіпакам,
    • практично завалив проект Айдар – мародерство і грабежі, вбивства, неконтрольоване рейдерство,
  • Ляшко втік під Коломойського і посилає Львовчкіна з його Каськівим і комбатом Мельничуком як найдалі…

Льовочкіну стає відомо про грабунки Каськіва і він починає негласно робити ревізію, але Каськів 17.04.15 року просто тікає з країни під виглядом того, що "якась невідома сила всіх убиває і треба спасати сім’ю".

Над Наливайченком навис меч і Порошенку він просто вже непотрібний, як той хто багато знає про його "домовленості".

Більшість з оточення "сім’ї" Януковича вже злило новій владі свої активи і поступово перейшло в БПП і починають тихо "дерибанити по-новому".

Після звільнення, Наливайченко зі своїм беззмінним радником Лубківським створюють громадську організацію та починають вести "активну" громадську діяльність по дискредитації Порошенка та Яценюка та літати в США для вирішень питань по відбілюванню Фірташа. Фірташ паралельно створює фіктивний форум у Відні, куди звозить "лівих" експертів та заявляє про план розвитку та спасіння України.

Завдання команди – створити PR заходи по дискредитації існуючого режиму та презентації Фірташа як єдиного «спасителя» України.

Можливо, якщо б 2.12.15 Фірташ в Україні відкрив би ювілейний Х з’їзд ФРУ. І тоді мала б початися активна фаза заміни Яценюка на людину Фірташа на посаді прем’єра і практично це буде крапкою, на якій свої домовленості Порошенко виконав. Він віддає половину влади в Україні своїм партнерам. Все по чесному, як у порядних бізнесменів – пацани у Відні домовились – пацани все виконали.

Антикорупційне бюро, антикорупційний прокурор…

Групи Фірташа- Льовочкіна та і Порошенка-Шокіна дуже старалися. Все було зроблено класично:

  • На вітрину виставили кандидатів, які завідомо непрохідні;
  • Тим часом тихо просували своїх більш прохідних;
  • Темником групи Ф-Л, який вже у більшості своїй розвалив в ГПУ справи по Льовочкіну та Каськіву - виявився Касько.

Щось пішло не так?

 

Теги:
Читайте також:
Київ
+10°C
  • Київ
  • Львів
  • Вінниця
  • Дніпро
  • Донецьк
  • Житомир
  • Запоріжжя
  • Івано-Франківськ
  • Кропивницкий
  • Луганськ
  • Луцьк
  • Миколаїв
  • Одеса
  • Полтава
  • Рівне
  • Суми
  • Сімферополь
  • Тернопіль
  • Ужгород
  • Харків
  • Херсон
  • Хмельницький
  • Черкаси
  • Чернівці
  • Чернигів
  • USD 38.92
    Купівля 38.92
    Продаж 39.45
  • EUR
    Купівля 42.08
    Продаж 42.84
  • Актуальне
  • Важливе
2024, п'ятниця
29 березня
16:18
Прем’єр-міністр Румунії Марчел Чолаку
"Почекаємо розслідування": прем'єр Румунії не може підтвердити, що БПЛА, який впав у країні, є російського виробництва
16:18
відтворення розп’яття Ісуса Христа
У Філіппінах католики поприбивали себе цвяхами до хрестів, щоб відтворити розп'яття
16:06
Оновлено
Одеса обстріл
Росіяни атакували Одесу ракетами: травмовано дитину
16:03
OPINION
Марина Данилюк-Ярмолаєва
Кошмаринг Харкова. Як Росія напомповує українців і Захід ІПСО про окупацію міста-мільйонника?
15:59
Європарламент
У ЄС ширяться чутки, що Кремль платить членам Європарламенту за втручання у майбутні вибори, - Politico
15:56
паспорт РФ
Росія прагне паспортизувати населення ТОТ до 2026 року, - Спротив
15:54
Ексклюзив
Кучеренко
Ексміністр ЖКГ Кучеренко пояснив, чим небезпечні атаки РФ по газопостачальній системі
15:43
На фото: Крістофер Нолан з дружиною Еммою Томас
За Оскар для "Оппенгеймера" Крістофер Нолан і його дружина Емма Томас отримають лицарські ордени
15:40
Володимир Зеленський
"Цілями атак РФ були дві ГЕС": Зеленський після першої Ставки, за яку відповідав новий секретар РНБО
15:40
Інтерв’ю
Лаурі Хуссар
Спікер парламенту Естонії Лаурі Хуссар: про підтримку України, колективну безпеку та чому Захід у більшості не відчуває небезпеку з боку Росії
15:39
Україна та Індія домовилися про відновлення торгівлі до довоєнного рівня
15:16
ВАКС
Ексзаступнику мера Одеси Орловському винесли вирок у справі про заволодіння майном аеропорту
14:59
Руслан Стефанчук
Законопроєкт про мобілізацію: Стефанчук сказав, коли документ можуть винести на розгляд Ради
14:57
Ґітанас Науседа
Нашою метою має бути допомогти Україні перемогти, - президент Литви у річницю вступу країни до НАТО
14:56
музика
За останні 40 років тексти пісень стали примітивнішими та злішими, - дослідження
14:47
суд, суддя
На Чернігівщині до суду скерували справу депутата міськради, який ухилився від мобілізації
14:47
Казино
Петиція про обмеження роботи онлайн-казино за пів дня зібрала необхідну для розгляду кількість підписів
14:38
Служба безпеки України
Намагалися прорвати оборону ЗСУ в районі Роботиного: чотирьох колаборантів засуджено на 15 років
14:22
Анналена Бербок, міністерка закордонних справ Німеччини
"Канцлер не боїться Путіна": голова МЗС Німеччини Бербок прокоментувала ненадання Україні ракет Taurus
14:21
арка Дружби народів
Колишню Арку Дружби народів у Києві потрібно демонтувати, перейменування недостатньо, - комісія УІНП
14:03
Інфографіка
Ціни на пальне АЗС
Ціни на пальне сьогодні: скільки коштують бензин, газ і дизель
14:00
OPINION
Євстратій Зоря
Навіть прихильники РПЦ в Україні визнають, що її документи — фашизм
13:59
фейк
"За терактом у Москві стоять ЦРУ та СБУ": добірка фейків і маніпуляцій світових ЗМІ за 29 березня
13:55
зерно, зернова угода
Україна за 7 місяців експортувала новим коридором більше вантажів, аніж за рік роботи зернової ініціативи за участі РФ
13:50
Чорне море, Крим
Окупанти перекидають танки в Крим для оборони півострова, - "Атеш"
13:42
Обстріл, Харків
Нові боєприпаси РФ можуть долітати до будь-якого району Харкова, - Синєгубов
13:39
електроенергія
Україна експортуватиме електроенергію попри атаки РФ: ситуація в енергосистемі станом на 29 березня
13:35
долари
Україна отримала $1,5 млрд позики від Японії та Великої Британії
13:20
Оновлено
"Моя страсна п’ятниця почалася в укритті": посол Британії про атаку РФ на Україну 29 березня
13:04
транспортна карта
У Києві з 1 квітня транспортна карта подорожчає на 25 грн
12:59
У Києві до 15 червня обмежать рух транспорту Північним мостом. Причина
12:59
На фото: Софія Морозюк
Скандальна художниця Морозюк виставила на продаж свої картини по $5 тис.
12:51
Бузок
Синоптикиня Наталка Діденко анонсувала на вихідних сонячну погоду
12:49
Ексклюзив
На фото: поранений в стабпункті
Студент КПІ розповів про гусеничні евакуаційні ноші, які допомагають рятувати бійців з поля бою
12:47
Зеленський РНБО
Зеленський провів засідання РНБО в оновленому складі: окреслив для органу 5 завдань
12:36
Загибель помічника Залужного Частякова: завершено розслідування щодо офіцера, який подарував гранати
12:12
Оновлено
Атака на Україну 29 березня 2024
РФ атакувала Україну "шахедами" та ракетами: поранено 6 людей, пошкоджено ТЕС і ГЕС
12:11
Постачали в РФ граніт для виготовлення пам’ятників загиблим окупантам: СБУ затримала підозрюваних
12:08
OPINION
Юрій Богданов
"Синіми светрами" у "Крокус-Сіті" закривають провал ФСБ
11:52
Україна повернула тіла 121 полеглого захисника
Більше новин