Kyiv Media Week - чим запам'ятався другий день VII міжнародного медіафоруму. PR

21 вересня, 2017 четвер
12:50

На другий день KYIV MEDIA WEEK 2017 традиційно почав свою роботу міжнародний ринок аудіовізуального контенту KMW Content Market. В цьому році в списку учасників ринку більше 100 компаній продавців і покупців з 26 країн

"Кінематографічна література" – десять свіжих українських романів, готових до екранізації

19 вересня в рамках міжнародного медіафоруму KYIV MEDIA WEEK 2017 представлено спеціальну доповідь українського літературознавця і літературного критика Тетяни Трофименко «Кінематографічна література». На заході було запропоновано добірку останніх найновіших творів сучасної української літератури з наявним потенціалом до екранізації.

Цьогоріч до такого списку увійшли містичний трилер Макса Кідрука «Не озирайся і мовчи», збірка новел Катерини Калитко «Земля загублених, або Маленькі страшні казки», дилогія про війну Володимира Рафеєнка «Довгота днів», книга Артема Чапая «Тато в декреті», роман Лариси Денисенко «Майя та її мами», роман-антиутопія «Помирана» Тараса Антиповича, пригодницько-фантастичний роман про війну України та Росії «Третій фронт» Владислава Івченка, драматичний технотрилер «Зазирни у мої сни» Макса Кідрука, роман про богемне життя Одеси «Танжер» Івана Козленка, а також ще один роман про війну – «Східний синдром» Юлії Ілюхи.

Такий захід відбувся в рамках конференції вже вдруге. Нагадаємо, минулого року до переліку перспективних творів увійшли, зокрема: казка Катерини Бабкіної «Шапочка і кит», невиданий роман Владислава Івченка «Бійці небаченого фронту», роман-розслідування Лариси Денисенко «Відлуння: від загиблого діда до померлого», трилер Макса Кідрука «Жорстоке небо», пригодницький роман Юрія Винничука «Аптекар», біографічний роман Тані Малярчук «Забуття» і фантастична антиутопія Тараса Антиповича «Хронос».

Українська і корейська медіаіндустрії зблизилися

19 вересня в рамках міжнародного медіафоруму KYIV MEDIA WEEK відбувся українсько-корейський круглий стіл, який вже став щорічним традиційним заходом. Цього року обговорити питання двосторонньої співпраці у всіх сферах медіа за одним столом зібралися представники корейських галузевих асоціацій, медіакомпаній та державних органів, Національної ради України з питань телебачення і радіомовлення, а також керівники провідних українських мовників і продакшнів.

Наприкінці заходу корейська організація Korea Radio Promotion Association і українська медіагрупа FILM.UA підписали меморандум про співпрацю в сфері виробництва аудіовізуального контенту. Представники Korea Radio Promotion Association пообіцяли сприяти і надавати підтримку щодо запуску і виробництва спільних нових проектів.

Нагадаємо, вчора, 18 вересня, представники української анімаційної галузі підписали з представниками Південної Кореї (Korea Radio Promotion Association і Korea Animation Producers Association) меморандум про співдружність анімаційних індустрій.

YOUTUBE ЯК КРАЩИЙ СПОСІБ МОНЕТИЗАЦІЇ ВІДЕОКОНТЕНТУ І ГОЛОВНИЙ КОНКУРЕНТ ВЛАСНИХ КАНАЛІВ ТА САЙТІВ

У вівторок, 19 вересня, в рамках KYIV MEDIA WEEK 2017 відбувся майстер-клас FILM.UA Факультету (спільної освітньої ініціативи компаній FILM.UA та Media Resources Management, присвяченій різним етапам кіно- і телевиробництва) з назвою «Як змусити digital-контент працювати на вас у 2018-му?».

Під час заходу зі своїми доповідями виступили креативний продюсер FILM.UA Group Ганна Єлісєєва, комерційний директор Starlight Digital Микола Фаєнгольд, креативний директор Starlight Digital Віталій Чирков, директор департаменту з просування брендів на YouTube в компанії AIR Віра Сливінська, засновник інтернет-агенції UaMaster Євген Шевченко і маркетинг-директор Megogo Іван Шестаков.

Майстер-клас був переважно присвячений темі просування контенту через YouTube, різним способам монетизації контенту власного виробництва, а також перспективам роботи VoD-платформ в Україні.

Отже, захід відкрила Анна Єлісєєва, яка продемонструвала успішний кейс проекту FILM.UA «Спадок», котрий не лише транслювався на Євробаченні 2017, а до того ж його було продано компанії Amazon. Сьогодні за мотивами серії відеороликів готується повноцінний телевізійний проект.

Єлісєєва також зазначила, що на сьогодні YouTube – одна з найбільш вигідних платформ монетизації відеоконтенту, з чим, власне, погодилися й інші учасники майстер-класу. Олена Сливінська звернула увагу, що YouTube приносить не тільки дохід від реклами, але й надає можливості інтегрувати бренди, використовувати спонсорство, продакт-плейсмент, долучати партнерські посилання, використовувати мерчандайз, донати, краудфандінг, допоміжні канали та оформлювати передплату для заробітку на власному контенті.

Представники компанії Starlight Digital, своєю чергою, поділилися власною стратегією монетизації контенту. За словами Віталія Чиркова, YouTube є головним конкурентом власних каналів і сайтів – монетизація через власні платформи приносить в десятки разів більший дохід. Саме тому Starlight Digital застосовує стратегію поділу монетизації українського і зарубіжного користувача – знаючи, що найбільший ажіотаж довкола нового проекту відбувається протягом перших 48 годин з моменту публікації, компанія на цей період забороняє доступ до контенту через YouTube для локального користувача, розраховуючи на власні сайти, а також забороняє доступ до контенту каналу для зарубіжних користувачів, монетизуючи цю публіку через YouTube. Також Віталій Чирков оголосив про намір компанії найближчим часом вийти на індійський ринок і розповів про переваги залучення так званого другого екрану як інтерактивного інструменту для кращого залучення глядача. Для цього компанія розробила спеціальний додаток «Телепортал».

Крім того, Євген Шевченко представив успішний кейс проекту # Ощадбанкдіє, а Іван Шестаков розповів про останні успішні проекти на Megogo, структуру платформи, а також зазначив, що передплата – це єдиний, на його думку, доступний спосіб зібрати бюджет на виробництво власного контенту.

 

Україна і Молдова домовилися про спільне кіновиробництво

19 вересня першим результатом круглого столу про продакшн-індустрії України і Молдови, що відбувся під час проведення міжнародного медіафоруму KYIV MEDIA WEEK, стало укладення меморандуму про спільне кіновиробництво між Україною та Молдовою. Документ підписали глава Національного кіноцентру Молдови Валеріу Жерегі (Valeriu Jereghi) і голова Державного агентства України з питань кіно Пилип Іллєнко.

Варто зауважити, що для Молдови, кіноцентр якої було створено минулого року (завдяки реформуванню чинної у цій країні системи держпідтримки кіносектора), зазначена угода стала другим міжнародним договором про співпрацю. Нагадаємо, дещо раніше аналогічний документ було підписано з Румунією. Також готується угода про спільне виробництво між Молдовою і Францією.

«УКРАЇНА» ЕКСПЕРИМЕНТУЄ З ВЕРТИКАЛЬНИМ СЕРІАЛЬНИМ ПРОГРАМУВАННЯМ

Під час спеціального заходу міжнародного форуму KYIV MEDIA WEEK 2017 «Серіали. How-to», присвяченого дослідженню передового світового досвіду і тенденцій серіального продакшну, з доповіддю виступила представник ТВ-каналу «Україна» Наталя Стрибук на тему «Національні тренди у виробництві вертикальних серіалів каналу «Україна».

Насамперед спікер виокремила одну з важливих особливостей перегляду серіального контенту українським глядачем – тенденцію фонового перегляду телебачення. За словами представника телеканалу «Україна», на сьогодні аудиторія не готова поринати в тривалі фабульні історії, що мають на меті душевні переживання, часто-густо вельми травматичні. Через це з’являється попит на так звані вертикальні серіали – коли кожна нова серія передбачає абсолютно іншу історію, і всі вони об'єднані знайомими героями, тому перегляд серіалу можна розпочинати з будь-якого епізоду. Прикладами успішних проектів такого формату на каналі «Україна» є «Агенти справедливості» і «Черговий лікар», які продемонстрували досить високі рейтингові показники порівняно з праймовими теленовелами.

Також, з огляду на популярність медичного і детективного сетингу, найближчим часом в ефірі телеканалу «Україна» буде втілено ще два аналогічних проекти – детективний серіал «Специ» і медична драма «Доктор Ковальчук», 45 серій першого сезону якої транслюватимуться в ранній прайм  уже з 30 жовтня.

Наталя Стрибук також зауважила, що глядач наразі став більш лояльний до контенту українського виробництва. Якщо, за даними опитувань, 2007 року українські проекти готові були переглядати 31% населення, то в 2016-му аналогічний показник сягнув 55%.

 

Всі фотографії з KMW ви можете знайти за посиланням: http://bit.ly/Photos_KMW_2017  Тексти тут. Ознайомитися з подальшою програмою KMW 2017 можна тут

Теги:
Читайте також:
Київ
+19°C
  • Київ
  • Львів
  • Вінниця
  • Дніпро
  • Донецьк
  • Житомир
  • Запоріжжя
  • Івано-Франківськ
  • Кропивницкий
  • Луганськ
  • Луцьк
  • Миколаїв
  • Одеса
  • Полтава
  • Рівне
  • Суми
  • Сімферополь
  • Тернопіль
  • Ужгород
  • Харків
  • Херсон
  • Хмельницький
  • Черкаси
  • Чернівці
  • Чернигів
  • USD 39.42
    Купівля 39.42
    Продаж 39.9
  • EUR
    Купівля 42.16
    Продаж 42.92
  • Актуальне
  • Важливе
2024, четвер
25 квітня
16:35
ЗСУ. Війна з Росією. Військові новини
В ОСУВ "Хортиця" розповіли, якими є втрати РФ у живій силі й техніці на Східному напрямку
16:20
Ексклюзив
Дніпро, ракетний удар, воєнні злочини Росії
Це свідчить про перехід Росії до стратегії "Алеппо": президент Центру глобалістики "Стратегія ХХІ" про ракетні удари РФ по містах України
16:17
Європарламент
Європарламент закликав не визнавати легітимними "вибори" Путіна
16:16
Оновлено
Телемарафон внесли у звіт держдепу США про порушення прав людини в Україні. Нардеп Юрчишин прокоментував
16:07
OPINION
Олексій Голобуцький
Дуже дорогий для кожного з нас "Єдиний телемарафон"
16:05
літній дощ
І не холодно, і не спекотно: Наталка Діденко розповіла, якою буде погода до кінця тижня
15:53
Ексклюзив
Снаряди 155-мм США
Артилерійські боєприпаси зі США можуть надійти до лінії фронту за кілька днів, -  полковник ЗСУ Черник
15:38
На фото: Юрій Феліпенко
Актор театру на Подолі Юрій Феліпенко став до лав ЗСУ
15:38
дрони для військових
РФ планує залучити дітей у школах ТОТ до курсів з управління дронами, - Спротив
15:26
кадр з фільму "Ти мене любиш?"
Вийшов трейлер українського фільму "Ти мене любиш?" режисерки Тоні Ноябрьової
15:23
Оновлено
Богдан Львов
Апеляційний суд розглядає оскарження ВСУ про поновлення судді Львова на посаді
15:16
Вибух
Росіяни вдарили КАБами по інфраструктурі Сум
15:12
Шахтарська каска
Окупанти взялися за "ревізію" останніх 33 шахт Донбасу, - Спротив
15:09
На фото: "Портрет фройляйн Лізер" Густава Клімта
Незавершену картину Клімта, яку 100 років вважали втраченою, продали на аукціоні за 30 млн євро
14:56
Верховна Рада
Рада не підтримала законопроєкт про накопичувальну пенсію: документ відправили на доопрацювання
14:45
Венеція, Італія
Щоб зменшити шкоду від туристів: Венеція вводить податок на одноденне відвідування міста
14:42
СБУ затримала "крота" ФСБ, який коригував ракетні удари по Харківщині та хотів втекти на позиції окупантів
Коригував ракетні удари по Харківщині та хотів втекти на позиції окупантів: СБУ затримала агента ФСБ
14:37
НБУ
Правління НБУ ухвалило рішення знизити облікову ставку до 13,5%
14:35
Інфографіка
Ціни на пальне, АЗС
Ціни на пальне сьогодні: скільки коштують бензин, газ і дизель
14:28
у Парижі обвалилися лопаті вітряка кабаре "Мулен Руж"
Вперше з 1889 року: у Парижі обвалилися лопаті вітряка кабаре "Мулен Руж"
14:18
на фото затримання 9 пособників окупантів на Херсонщині
Входили до "виборчкому" РФ на Херсонщині: СБУ затримала 9 пособників окупантів
14:14
OPINION
Ксенія Семенова
Яким стане реорганізований НАУ
14:03
Алек Болдвін
Болдвін втрапив у скандал із блогеркою, яка вимагала від нього сказати "Свободу Палестині"
14:00
OPINION
Ольга Лень
Дипломати vs ухилянти: Паспорт для багатьох — інструмент для шари
13:57
Лаурінас Кащюнас
Литва може допомогти Україні повернути чоловіків призовного віку, - міністр оборони Кащюнас
13:57
Оновлено
Загинули двоє військових: ДБР розслідує вибух у Миколаєві
13:37
Рада ухвалила законопроєкт про регулювання зайнятості домашніх працівників
13:34
Оновлено
у Омську горять нафтопродукти
У російському Омську горіли три ємності з нафтопродуктами
13:25
посол Королівства Данії в Україні Оле Егберг Міккельсен
"Не лише літаки й пілоти": посол Данії про обіцяний пакет із F-16, який Україна має отримати влітку
13:19
Ексклюзив
Мобілізація людей з інвалідністю
Правозахисниця роз'яснила процедуру отримання статусу особи з інвалідністю внаслідок бойових дій
13:16
Олександр Лукашенко
Лукашенко назвав основним реальним ризиком для Білорусі "гарячу точку в Україні"
13:08
Херсон
Подружжя агентів ФСБ отримало 15 років тюрми за наведення ракет РФ на лікарню в Херсоні
13:08
військовий квиток, мобілізація
Українці за кордоном зможуть оновити військово-облікові дані в консульських установах: подробиці
12:55
Адмірал Тоні Радакін
Україна зможе збільшити кількість дальніх атак по території Росії, - голова ЗС Британії
12:52
На фото: Артем Пивоваров та Klavdia Petrivna
Вийшов перший спільний кліп Артема Пивоварова та Klavdia Petrivna "Барабан"
12:50
Інфографіка
військовий квиток, мобілізація
Соціологи з'ясували, в якому регіоні України найбільш поширене прагнення уникнути мобілізації
12:48
Росія продовжує продукувати фейки
"Конгрес США прирік 500 тис. українців на смерть або важкі поранення": добірка фейків у світі за 25 квітня
12:39
Напад РФ на будь-яку країну НАТО призведе до неминучої поразки Кремля, - Сікорський
12:30
TikTok
"Війна закінчиться 18 травня": у Центрі стратегічних комунікацій спростували нове "передбачення" з TikTok
12:30
Субантарктичний пінгвін
У Всесвітній день пінгвінів українські полярники показали птахів, які гніздують біля станції "Академік Вернадський"
Більше новин