Платіні не потрібен другий «ірландський» скандал, - екс-делегат УЄФА

Костянтин Віхров розповів Еспресо.TV, що президент УЄФА не буде чинити тиск на арбітра матчу Франція - Україна.

У вівторок, 19-го листопада, відбудеться матч-відповідь плей-офф ЧС-2014 між збірними Франції та України. Останній крок до Бразилії українці мусять зробити на стадіоні «Стад де Франс», де у далекому 2009 році Франція скандально вийшла до фіналу ЧС-2010. Тоді форвард французів Анрі забив гол ірландцям, підігравши собі рукою і забезпечивши нічию, яка для його команди була рівнозначна перемозі. Критика арбітра Хансона та Платіні нічого не змінила.

Наразі французи так само намагаються пробитися на ЧС за допомогою плей-офф. Але суперником улюбленців Платіні є наша національна збірна. Чесне суддівство нам дуже потрібно, особливо після домашньої перемоги 2:0.

Журналісти Еспресо TV звернулися до екс-делегата УЄФА та колишнього арбітра Костянтина Віхрова, який відкинув усі підозри. Віхров вважає, що арбітр Чакир дуже якісно відпрацював у Києві. Також слід очікувати на об’єктивне суддівство Скоміни у Франції, бо скандали зараз нікому не потрібні, особливо Платіні.

 «Чиновник такого рівня, як Платіні, ніколи не буде особисто впливати та чинити тиск на арбітра. Все погане та таємне рано чи пізно стає явним, - говорить Віхров. -  Платіні це розуміє і йому не потрібен черговий скандал такого рівня, як колись. Він ще хоче попрацювати президентом ФІФА. Звісно, бувають такі ситуації, коли чиновники на нижчому рівні підходять до арбітра, вдаючи, що доносять до них слова керівництва. Але все залежить від Скоміни. Якщо він хоче залишатися об’єктивним і надалі, то не зверне уваги на можливий тиск», - сказав Віхров.

Скоміна і Чакир достатньо схожі між собою. Обидвоє користуються гарною славою у Європі, а ще про них приємно згадувати українцям. З Чакиром збірна України обіграла шведів, а тепер вже і французів. А із Скоміною ми перемогли Англію у 2009 році.

Зазначимо, що збірна Франції може вперше за 20 років не вийти до фіналу ЧС, а Україна вперше за роки незалежності потрапити туди через плей-офф.