ФФУ запропонує Фоменку новий контракт. На іноземця немає грошей

Михайло Фоменко залишиться головним тренером збірної, бо у ФФУ немає грошей на іноземця

Як повідомили джерела Еспресо.TV, контракт Михайла Фоменка з ФФУ розрахований до кінця листопада 2013-го року. Джерела повідомляють, що тренеру запропонують нову угоду, але остаточне рішення залишається за ним.

Зазначимо, що головний тренер збірної України після матчу з французами (0:3) сказав, що може продовжити працювати з національною командою. Підтримують тренера і вболівальники, які просять Фоменка не кидати команду. 

Наразі зарплатня головного тренера збірної України становить 50 тисяч доларів на місяць. Це значно більше, ніж ставка президента ФФУ Анатолія Конькова — 30 тисяч доларів. Запрошення іноземного спеціаліста обійдеться ФФУ набагато дорожче. Поразка у плей-офф ЧС-2014 позбавила Федерацію можливості отримати 8 млн євро, які ФІФА платить кожній збірній, яка вийшла у фінал чемпіонату світу. 

За словами нашого джерела, у ФФУ дуже розраховували на цю суму. Наразі мало грошей виділяється на підготовку юнацьких збірних України. Командам скорочують збори через брак коштів. Призові за вихід у фінал чемпіонату світу мали б вирішити ці та інші проблеми, які існують в українському футболі. 

У керівництва ФФУ немає гідної альтернативи Михайлу Фоменку, тому тренер продовжить працювати з командою. 

Нагадаємо, вчора збірна України програла збірній Франції 0:3 і не вийшла до фінальної частини Чемпіонату світу з футболу 2014 року в Бразилії.