Люди і новини

Якщо ви зайшли на цю сторінку або увімкнули канал Еспресо ТВ на супутнику, то ви зараз знайомитеся з новим медіа.

Наше головне завдання - максимально оперативно та аргументовано подавати інформацію про українське життя. Але не лише це головне. Ми прагнемо об'єднати яскравих творчих чесних українців, які живуть в нашій країні і в діаспорі, у Львові та Харкові, які говорять часом різними мовами, мають різне національне походження, але які прагнуть бачити Україну рівною серед інших  європейських держав. Для цього Україна повинна бути демократичною, підтримувати власну унікальну культуру. Ми віримо, що серед українців людей відповідальних, освічених, талановитих не менше, а ніж серед представників інших народів. Ми хочемо, щоб вони були нашими авторами і героями.

На протязі всієї української історії спочатку колонізатори, а потім посткомуністичні автократи намагалися і продовжують намагатися переконати нас у протилежному. Вони бояться нас, бо рабами легше керувати, аніж людьми з почуттям гідності. Але сучасні технології дозволяють випереджати усю цю нашу провладно-рабську "камарілью". Ми будемо спілкуватися з вами в інтернеті на нашому сайті, який ви зараз читаєте і на каналі Youtube, який ми незабаром відкриємо. Ви також можете дивитися нас через супутникове телебачення. Наша передавальна станція знаходиться у Ризі і діємо ми абсолютно законно на підставі ліцензії, виданої латвійським регулюючим органом. Ще коли ми не відмовлялися від європейського вектору, Україна ратифікувала Конвенцію про транскордонне телебачення, завдяки якій Еспресо ТВ і вийшов в ефір. Тепер ми будемо з вами спілкуватися щодня на сайті і в телебаченні. Віримо, що це спілкування приноситиме радість, задоволення і найголовніше - об'єднає нас, таких різних, але таких талановитих українців.

Навіть не знаю яку посаду тут собі написати. Скажемо так: Микола Княжицький, творчий керівник проекту, журналіст, народний депутат України.