Українські спортсмени про Євромайдан

Зірки спорту підтримали українців, які вийшли на Євромайдан

Кращий тенісист України Олександр Долгополов розкритикував бажання українців рухатися в європейському напрямку. Журналісти Еспресо.TV вирішили провести отпитування серед зірок спорту — як вони ставляться до Євромайдану?

Ольга Харлан, олімпійська чемпіонка з фехтування:

У мене неоднозначне ставлення. З одного боку, добре, що люди відстоюють свою думку. А з іншого, нічого вони не змінять. Мені здається, уряд не поступиться. І дуже сумно, що влада не прислуховується до свого народу. Я б не вийшла на майдан, оскільки не переймаюся політикою аж настільки. Вважаю, нашій країні треба рухатися в бік Євросоюзу. Мої знайомі, які живуть там, знайомі знайомих — усі кажуть одне й те саме: в Європі добре жити. Тому вони туди й виїжджають.

Артем Федецький, гравець збірної України з футболу та ФК "Дніпро":

Думаю, що буде добре, якщо Україна колись приєднається до Євросоюзу. Зараз важко говорити. Можливо, для сьогоднішньої України такий розвиток подій був би кращим. Хочеться, щоб в нашій країні люди жили набагато краще, ніж зараз. Ніколи не буде такого, щоб всі були задоволені, але життя потрібно змінювати. Мої родичі не виходять на Євромайдан. Вони дивляться футбол і вболівають за мене.

Ірина Мерлені, перша в історії олімпійська чемпіонка з вільної боротьби:

У народу є своя думка і право вибору, яким політичним курсом повинна рухатися Україна. У нас же вільна країна, демократія — тож люди мають повне право висловлювати свою думку. Як на мене, ми повинні орієнтуватися на Євросоюз. Там є середній клас. Європейці живуть, а не виживають. Їм достатньо нормально працювати, щоб добре жити, а в нас треба пахати день і ніч. Держава повинна поважати своїх громадян.

Олександр Рибка, голкіпер київського "Динамо":

Асоціація - це перший крок до Євросоюзу. Звісно, хочеться, щоб життя в Україні покращилось. Я вважаю, що для цього Україні треба рухатися в бік Євросоюзу. Мої знайомі не вийшли на Євромайдан, але вони також мають схожу думку.

Фото: lenta-ua.net