Бізнесмени, які словом і ділом підтримують Євромайдан

Журналісти Еспресо.TV склали список небайдужих бізнесменів, які реальними вчинками підтримують акції протесту в Україні

Відомо, що бізнес дає обладнання мітингувальникам, котре забезпечує живлення електроенергією, звук, нагрів, приготування напоїв та їжі, складування матеріалів. Тобто всі ці речі, котрі пов’язані саме з матеріальною стороною функціонування акцій протестів.

Проте дуже багато бізнесменів через можливі утиски та подальші проблеми не хочуть офіційно афішувати свою позицію.

У цій добірці журналісти Еспресо.TV зібрали інформацію щодо педставників середнього бізнесу, які  не приховують свого ставлення до подій на Майдані:

1) У шести закладах ресторанів японської кухні «Сушия», розташованих у центрі Києва, усім мітингувальникам безкоштовно дають чай та каву. Крім того, у закладах харчування можна підзарядити телефони. Нагадаємо, що «Сушия» належить до мережі ресторанів «Мировая карта», співвласником якої є Майкл Дон. 

2) Відомий ресторатор Дмитро Борисов оголосив про те, що у шести закладах харчування, розташованих у центрі міста, можна отримати безкоштовно гарячі напої. Серед них: «Пивбар», «Канапа», «Foodtourist». «Ми організували заклади безкоштовного обігріву, де ви можете безкоштовно випити гарячий чай, каву та бульйон», - каже ресторатор.

Борисов також має власне бачення ситуації, що склалася і вихід із неї. Він вважає, що позитивних змін можна досягти лише з приходом іншого покоління. «Головне досягти збереження євроінтеграційного курсу. А там через 5-7 років прийде моє покоління адекватних професіональних чесних менеджерів і створимо дійсно демократичну процвітаючу Україну», — каже він.

3) У львівській "Віденській кав’ярні" розмістився штаб революції. Тут за згодою власників працює прес-служба львівського Євромайдану, медики, психологи та організовують поїздки на Київ. Власником закладу є депутат Львівської облради Олег Мандюк. 

4) Львівська компанія «Кейтерінг. Раз. Два. Три», яка спеціалізується на наданні послуг виїзного харчування та організації урочистих заходів, власником якої є Ярослав Сікора, організувала безкоштовну роздачу теплих напоїв на мітингу в центрі Львова і закликала кав’ярні в центрі Львова підтримати ініціативу. 

5) Інтернет-провайдер «Воля» закликав своїх користувачів зняти паролі з точок бездротового доступу до інтернету, щоби ним могли користуватися протестувальники. Заклик відкрити доступ до WiFi- точок представники «Волі» підкріпили посиланням на інструкцію з безпечного скидання налаштувань роутера. Такі ж заклики до власників закладів та мешканців будинків з'явилися на площах, де локалізувалися учасники протесту, і багато хто йде назустріч. 

Компанія також оголосила про тимчасове надання всім своїм користувачам максимальної швидкості доступу до Мережі. «Ми стали свідками силових дій, які ставлять під загрозу життя і здоров’я людей. Для надання можливості здійснювати екстрені виклики та оперативно зв’язуватися з близькими онлайн під час мирної акції, ми відкриваємо на два дні (1-2 грудня) максимальну швидкість інтернету за вашою адресою», – йдеться у повідомлення, опублікованому «Волею». Президентом компанії є Сергій Бойко.