Як завдяки спецефектам міста у світі долучились до подій в Україні

Журналісти Еспресо.TV склали добірку будівель в Європі та світі, які на знак підтримки подій в Україні, підсвічувалися жовтогарячими кольорами

Тема освітлення відомих будівель кольорами українського прапору стала настільки популярною, що у соціальних мережах протягом останнього тижня активно поширювати фейкові фотографій.

Ходили чутки, що свою солідарність з Україною «продемонстрували» жовтогаряча Ейфелева вежа у Парижі, статуї Ісуса Христа в Ріо-де-Жанейро та Свободи у Нью-Йорку. Однак згодом з'ясувалося, що ці відомі споруди не підсвічували жовто-блакитними кольорами, а розповсюджені фотографії були несправжніми.

Журналісти Еспресо.TV склали добірку будівель, які дійсно на знак подій в Україні "забарвлювались" у жовтогарячі кольори:

- Сьогодні ввечері антени Willis Tower, яка є візітівкою Чикаго, засвітилися кольорами українського прапору. Ця чиказька вежа на даний момент – найвища не лише в місті, а й у всьому США.

- Вчора у Тбілісі скляний міст Миру, який з’явився у місті у 2010 році, осяяли жовто-блакитними кольорами. Про це активно повідомляли мешканці столиці Грузії, викладаючи фото у соціальних мережах.

- У польському Вроцлаві міський стадіон, на якому проходили матчі Євро-2012, підсвітили кольорами українського прапора. За словами речника спортивної арени Адама Бурака, це стало символом підтримки для сусідів у нелегку хвилину.


-  Варшавський палац культури і науки освітили барвами українського прапора. Рішення про освітлення 42-поверхової споруди національними кольорами України ухвалила мер польської столиці Ганна Ґронкєвіч-Вальц. 

Нагадаємо, що Палац культури і спорту вважається найвищим хмарочосом у Польщі. Його висота складає 231 м, що можна порівняти з сімома 9-ти поверховими будинками.


- Жовто-блакитними кольорами засвітився міст Миру, що з’єднує місто Баффало штату Нью-Йорк та містечко Форт Ері канадської провінції Онтаріо. Таким чином у США виявили солідарність із протестами в Україні.