Віталій Захарченко та кубинські проститутки

Рядовий внутрішніх військ Олександр Патлатенко дав інтерв'ю прес-службі(!) МВС в якому розповів, що його мати помилялася. Служба на Грушевського – це просто рай земний

Нагадаємо, що мати цього солдата розплакалася в ефірі Горомадського телебачення і розповідала про ті жахливі умови, в яких служать солдати строковики. В МВС вирішили, що потрібно ситуацію розрулити. Для цього Олександр Патлатенко – чисто вимитий (явно не в туалеті Кабміна, де приймали всі гігієнічні процедури вевешники) на фоні вулиці Грушевського розповів як йому здорово служиться. Перш за все він сказав, що солдати не мерзнуть. В прес-службі явно забули страшні розповіді міністра Захарченка про те, що майже тисяча солдат і офіцерів хворіють від переохолодження. Потім він розповів, що їх прекрасно годують. Прекрасна їжа – це «згущенка, печиво і шоколад». Про гарячу їжу він не сказав нічого, мабуть, тому що не любить супів. А далі сказав, що заспокоїв матір і взагалі, тепер все здорово.

Вся ця ідилічна картина нагадала історію 1995 року. Тоді, разом з прем’єром Євгеном Марчуком до Гавани вилетіла група українських тележурналістів. Окрім сюжету про візит, вони також зробили сюжет про гаванських проституток. На відео було показано, як працюють нічні метелики столиці острова Свободи. Після того, як сюжет вийшов, кубинське посольство провело брифінг, де розповіло про кожну проститутку. Суть розповіді полягала в тому, що журналіст показував насправді не повій, а чесних жінок. Так, робився стоп-кадр і представник посольства говорив, що це не повія, а вчителька, яка повертається з роботи. Потім показувалася наступна жінка і дипломат говорив, що це робітниця фабрики, яка йде на нічну зміну і т.д.

А тепер про найголовніше. Олександр Патлатенко – дитина, яка немає ні досвід, у ні житейських знань. Навряд чи він справді розумів, що в своєму інтерв'ю він по суті говорить, що його мати істеричка і брехуха. Але хіба це найбільший гріх, тих хто придумує такі сюжети для телебачення?