Навіщо Захарченко відправляє "Правий сектор" з бомбою в Сочі

Останні «залпи» очільника МВС Віталія Захарченка в інформаційній війні з Майданом наполегливо наштовхують на думку, що тексти для головного міліціянта України пишуть піарники з Білокам’яної

Сьогодні виконуючий обов’язки глави МВС народив чергову «жахалку», яка певно мала б переконати громадськість, що вже давно втратила залишки довіри до правоохоронців, в тому, що на Майдані не просто «праворадикальні екстремісти», а ще й терористи, які сповненим ненависті поглядом дивляться в бік Сочі і виношують лиходійські таємні плани, як би зіпсувати свято всього прогресивного людства у вигляді російської Олімпіади.

«Сьогодні – день відкриття зимової Олімпіади у Сочі, і своїми екстремістськими діями зловмисники намагатимуться затьмарити цю подію та привернути увагу до себе та своїх вимог», - зокрема заявив Захарченко, посилаючись на оперативні дані щодо підготовки теракту.

Після цих рядків складається враження, що Захарченко впевнений, що більше за все Європу та й увесь світ турбує не вибухова ситуація в Україні, а щоб Олімпіада в Сочі була проведена «бєз сучка і задорінки». Подібне явище пояснюють науковим терміном «аберація дальності», коли близьке хоча й другорядне вважається більш значущим, ніж важливе, але далеке. Подібне викривлення реальності було б зрозумілим для Путіна, але аж ніяк не для українського міністра-силовика.

Попри російський ажіотаж навколо зимової Олімпіади, не потрібно перебільшувати значення спортивних змагань з ненайпопулярніших видів спорту, хай і найвищого рівня. Більшості європейців, не кажучи вже про українців, глибоко індиферентні проблеми ковзанярів та керлінгістів. Тим більше, що вбивства, викрадення та катування протестувальників в Україні без всяких терактів затьмарили путінську Олімпіаду. Так вчора Європарламент  прийняв чергову резолюцію по Україні, в якій заявив про підготовку до введення персональних санкцій проти українських посадовців, серед яких безсумнівно буде прізвище і Захарченка. Заступник держсекретаря США Вікторія Нулад вкотре приїхала в Україну допомагати долати кризу, хоча могла б насолоджуватись пафосом п’ятигодинної церемонії відкриття ігор у Сочі. Єврокомісари Кетрін Ештон та Штефан Фюле взагалі проводять в Україні більше часу ніж будь де. 

Отже, більш ніж шизофренічним видається, що на Майдані раптом відчули болючі ревнощі до ощасливлених Олімпіадою і увагою всього світу росіян, і хуткенько почали майструвати бомби і фугаси, щоб підняти в повітря, чи то стадіон в Сочі, чи Мавзолей у Москві, чи то може щось не менш символічне в Україні… З оперативних піар-хронік Захарченко детальні плани «терористів» поки незрозумілі.

А тим часом, поки Віктор Янукович вивчає інфраструктурні досягнення Сочі та готується до чергової зустрічі з Путіним, в Україні триває війна, на щастя, лише інформаційна.