Чому Добкін хоче, щоб Аваков прийшов за ним вже сьогодні

Усі задають питання - чому Аваков не йде за Добкіним? З двох причин. По-перше, справа проти нього не має стати пшиком, як це сталося у 2005 році зі справою Бориса Колеснікова.

По-друге, Добкіну і К не можна інкримінувати сепаратизм, щоб не робити з них "мучеників за ідею". 

Зараз вже багато хто починає сумніватися, а чи дожене кара усіх представників кривавого режиму, адже, навіть такі одіозні його представники як Добкін і Кернес повертаються і ніби почувають себе спокійно.  Утім, не будемо аналізувати почуття, які зараз переживають Добкін з Кернесом, спокійні вони чи ні, хоча є підозри, що їх спокій удаваний, адже, виглядає так, що вони просто не змогли сховатися в Росії, де їм, як і Януковичу відмовили у притулку. І зараз Добкін з Кернесом почували би себе набагато спокійніше, якщо б їх заарештували і бажано за «сепаратизм».

Чому? Тому що вони добре пам’ятають як їх вчителя Євгена Кушнарьова, а також Віктора Тіхонова  в 2005 році кілька разів тягали в прокуратуру, але на тому вся справа про їх сепаратизм і закінчилася. А обидва стали героями для «біло-голубого» електорату і були включені у першу десятку списка ПР, хоча ані Кушнарьов, ані Тихонов до ПР до цього не належали. Отже Добкін і Кернес дуже чекають, що нова влада повторить помилки 2005 року і зробить з них «мучеників за ідею», після чого будь які інші справи проти них будуть розглядатися як «політичні репресії» та «вибіркове правосуддя». Отже, зараз не треба робити їм цього подарунку і слід забути про футболки «Беркута», відокремлення Галичини та інші політичні заяви Добкіна та Кернеса.  

Далі. Мало хто сумнівається у тому, що крім політичних заяв у цих героїв є й інші «кістяки в шафі», які стосуються їх господарської діяльності , але й тут не можна «махати шаблею». Хто не пам’ятає гучну справу Колеснікова? Звісно, він був звільнений з СІЗО аж через чотири місяці з доброї волі Ющенка, який досяг компромісу з ПР. Як би там не було, але справа Бориса Колеснікова закінчилася нічим, насамперед, тому що не було достатньої доказової бази і знову-таки Партія регіонів отримала супершанс говорити про «політичне замовлення».

Треба розуміти, що зараз важливо у всіх справах дотримуватися процедури навіть у дрібницях, адже, будь-який фігурант обов’язково піде у той же ЄСПЧ і нова влада може опинитися в ролі своїх попередників.  Треба розуміти, що операція «чисті руки по-українськи» - це справа не одного дня, і навіть не місяця. Треба розуміти, що зараз важлива не разова помста (до речі, Борис Колесніков досі вважає, що просто став жертвою помсти, а не якоїсь системної боротьби), а системна люстрація.

Те саме стосується і розформування «Беркуту» чи арешту когось із «альфівців». Поспішивши зараз, ми маємо всі шанси отримати глобальні проблеми в регіонах, які ще не зовсім контролюються новою владою. Всі мають зрозуміти, що «Беркут» буде розформовано, але через кілька тижнів.

І останнє. Гарячі голови, які вже зараз вимагають «крові», мають зрозуміти, що головною подією останніх днів стала не втеча Януковича, а відкриття Межигір’я. Партія регіонів посипалася насамперед тому, що в масовій свідомості нарешті відклалися масштаби крадіжок Януковича та його оточення. Тому, ті, хто хоче посадити Добкіна вже зараз, мають зрозуміти, що його садити треба тоді, коли народ побачить його «межигіря».