Глазьєва можуть виключити з української Академії Наук вже на початку квітня

Члени Національної академії наук України підтримають позбавлення звання іноземного члена НАНУ Сергія Глазьєва, радника Володимира Путіна

Про факт членства Глазьєва в Національній академії наук України ще 22 березня повідомив Олексій Гарань.

Дійсно, на сайті НАНУ радник Путіна значиться як іноземний член академії за спеціальністю "Теорія економічного розвитку". Членство в НАН він отримав за президентства Віктора Ющенка 4 лютого 2009 року.

Цікаво, що більшість дійсних членів Академії наук дізнались про приналежність до НАНУ Глазьєва від журналістів Еспресо.TV.

"Вперше чую про це. Але ставлюсь до цього негативно через заяви цієї людини, її антиукраїнську та шовіністичну позицію. Це дивно й неприємно ще й тому, що народився Глазьєв у Запоріжжі", - зазначив філософ, член Президії НАНУ Василь Кремень.

На фото - Василь Кремень, член Президії НАНУ.

Не знав про членство Глазьєва і директор Інституту літератури ім. Т. Шевченка, доктор філологічних наук, академік НАН Микола Жулинський.

"Я до цього часу навіть не знав про це. Прикро, що цей факт пройшов повз мене. Знаю позицію Глазьєва, який народжений в Україні, його заяви спрямовані на підтримку путінського режиму, агресивної політики Москви", - сказав він.

На фото - Микола Жулинський, директор Інституту літератури ім. Т. Шевченка, доктор філологічних наук, академік НАН. 

Доктор фізико-математичних наук, член Президії Академії Ярослав Яцків повідомив, що має намір ставити питання про виключення Глазьєва з НАНУ.

"Я ставлюсь до цього абсолютно негативно. Я перевірю цю інформацію і буду ставити питання про його виключення", - сказав він.

На фото - Ярослав Яцків член Президії Академії НАНУ.

Позбавлення Глазьєва звання члена НАНУ у випадку підняття такого питання обіцяли також підтримати Кремень і Жулинський.

"Якщо постане питання, я буду голосувати за виведення цієї людини зі складу академії наук. Позиція Глазьєва не є такою, яку б могли толерувати у НАНУ", - зазначив з цього приводу Жулинський.

Питання майбутнього Глазьєва у НАНУ може вирішитись вже на наступному тижні. 3 квітня відбудеться сесія загальних зборів Академії, основною темою яких стане підбиття підсумків діяльності за минулий рік. Не виключено, що під час засідання постане питання про членство в НАНУ одіозного радника Володимира Путіна, який неодноразово виступав із антиукраїнськими заявами.