Які "подарунки" готують сепаратисти жителям Сходу України (ФОТО)

Еспресо TV на прикладі Криму з’ясувало, які побутові «сюрпризи» чекають жителів східних регіонів, які хочуть відокремлення від України

Вулиці міст і селищ в Криму заповнені військовими.

Дороги заповнені військовою технікою. На фото: на трасі Сімферополь-Ялта сталося ДТП за участю російської військової бронемашини «Тигр» і тролейбуса № 1, що слідував за маршрутом Перевальне-Сімферополь.

Перебої з електропостачанням. Значна частина Криму - у тому числі деякі райони Сімферополя, Ялта, Алушта, Євпаторія, Керч та інші міста часто залишаються без електрики.

«Укрпошта» перестала доставляти пошту в Крим і Севастополь. Доставка припинена до врегулювання ситуації. Німеччина і Чехія також припинили доставку пошти до Криму. Кореспонденція з кримськими адресами просто відсилається за зворотною адресою відправителя.

Аеропорт «Сімферополь» приймає літаки тільки з Москви. У ЄС заборонили польоти до Криму. Євроконтроль (міжнародна організація, що забезпечує аеронавігацію в країнах ЄС ) заборонив польоти в Сімферополь і Севастополь, заблокувавши також транзитні рейси через повітряну зону Криму. 

Почалися проблеми з виплатами пенсій. Мінсоцполітики заявило про відсутність технічної можливості з виплат пенсій українцям в Криму і рекомендує їм виїжджати в регіони материкової частини України для її отримання.

Росія очищає Крим від «небезпечної інформації і ворожих телеканалів».

Аксьонов взявся за кримчан, які здають будинки відпочиваючим. За словами самопроголошеного прем'єра, тим, хто веде нелегальну діяльність, пощади не буде.

Велика кількість біженців. В основному люди стикаються з юридичними проблемами, труднощами у пошуку роботи та проблемами адаптації.

«Укрзалізниця» в березні скоротила перевезення пасажирів між материковою Україною і Кримом на 40%. Держагенство з туризму радить українцям утриматися від відпочинку там у зв'язку з окупацією півострова російськими військовими. З 1 квітня скоротилася кількість електричок з Криму в Україну.

В обмінниках видають нові рублі за доволі приємним курсом. Проте зароблене на курсі легко можна втратити у магазині, бо рублів на півострові мало і здачу видають гривнями, які міняють за «своїм» курсом. Так, з покупки на 35 грн на здачі можна недорахуватися 50 грн.
 

Випускники шкіл не можуть пройти зовнішнє незалежне тестування і вступити до українських вузів. Випускники вузів побоюються, що з українськими дипломами не зможуть знайти роботу на півострові.

Порожніють полиці в магазинах. На фото: американський магазин стокового одягу на вулиці Сенявіна в Севастополі.

Порожніють ресторани і кафе. На фото: ресторан «Рибальський Стан» в центрі Севастополя.

«МакДональдз» згорнув роботу в Сімферополі, Севастополі та Ялті.