В яких областях «регіонали» перетворяться на «газових республіканців» (ІНФОГРАФІКА)

Партія регіонів не тільки втратила більшість своїх парторганізацій на Заході та Центрі України, а й остаточно розкололася

Після з’їзду ПР, на якому делегати висунули в президенти колишнього Харківського губернатора «медведчуківця» Михайла Добкіна, цілий ряд обласних організацій, які орієнтуються на «газовиків», заявили, що не згодні з таким рішенням – начебто з’їзд проходив кулуарно і представляв позиції лише 3-4 областей України.

Еспресо.TV подивилися, які регіони залишили за собою найбільш впливові групи в ПР.  

«Газовики»

Після оголошення про незгоду з генеральною лінією партії, «регіонали» вирішили достроково припинити повноваженя керівних органів та керівних осіб Київської міської  організації і зокрема «клюєвця» Анатолія Голубченка, а також Вінницької (Івана Мовчана), Житомирської (Сергія Рижука), Київської (Юрія Бойко), Кіровоградської (Сергія Ларіна), Одеської (Миколи Скорика) та Чернівецької (Михайла Папієва) обласних організацій ПР.

В Кіровоградській області вже навіть призначено нового тимчасового керівника – нардепа  Віталія Грушевського.

Крім того, про підтримку кандидатури Тігіпка заявили Стаханівська та Лисичанська організації в Луганській області та колишній головний «регіонал» міста Луганська Олександр Ткаченко, а також Енергодарська організація Запорізької області.

Варто відзначити, що від групи «газовиків» висунули свої кандидатури Сергій Тігіпко та Юрій Бойко. Але жодна з організацій не заявила про підтримку Бойка. Скоріш за все Бойко пішов на президентські вибори як «технічний» кандидат, щоб на деякий час уникнути кримінальної відповідальності, та зніме свою кандидатуру на користь Тігіпка. 

Нагадаємо, що є інформація, що група "газовиків", яка відкололася від ПР може взяти собі старий партійний бренд Юрія Бойко Республіканська партія. 

«Меведчуківці» та «ахметівці»

Серед організацій,  які підтримали Михайла Добкіна - Дніпропетровська на чолі з «ахметівцем» Олександром Вілкулом, Донецька (Микола Левченко креатура Бориса Колеснікова), Закарпатська ("клюєвець" Олександр Ледида скоріш за все переорієнтувався на Медведчука), Херсонська (Микола Костяк раніше був близький до «сім’ї»), Луганська (Олександр Єфремов), Харківська (Михайло Добкін), Чернігівська (Володимир Хоменко).

Ще один «медведчуківець» Олег Царьов, який також висунув свою кандидатуру на пост президента, скоріше за все підтримає Добкіна.

Всі інші організації або самоліквідувалися, або не визначилися зі своєю позицією.

Слід зазначити, що окрім базових регіонів на Півдні та Сході України, Партія регіонів має близько 20% підтримки в Закарпатській  області та Києві. Після призначення губернатором Дніпропетровської області Ігоря Коломойського, цей регіон для «регіоналів», скоріше за все же втрачений, окрім рідного для Вілкула Кривого Рога, де його родина ще має вплив.