На проект “Донецька республіка” Янукович щодня витрачає півмільйона (цифри)

Зважаючи на те, що екс-президент вивіз з України як мінімум 7-8 мільярдів доларів, він може довго оплачувати сепаратистські рухи

В умовах паралічу безготівкових платежів державних злочинців саме ці вкрадені гроші – приблизно $500 тис. на день – використовуються задля підкупу працівників міліції та служби безпеки України на Донбасі та в Харкові (наприклад, вербувальники по своїх соціальних мережах обіцяють по $1000 харківським міліціонерам за "бездіяльність"). А от донеччан колишній пахан оцінює чомусь дешевше – пропонують лише $500.

Судячи з озброєння й амуніції сепаратистів, їх придбано в Росії. І якщо члени розвідувально-диверсійних груп екіпіруються коштом Міністерства оборони РФ, то місцеві учасники заворушень навряд чи можуть придбати їх своїм коштом. З огляду на це, можна уявити що «ростовський полонений» щось таки переплачує – як і годиться зовнішньому клієнту. Тому за прикидками, зібрати одного такого бійця можна мінімум за $300, максимум за $3000 (камуфляж, берці, каска, ранцево-переносні системи, бронежилет, засоби зв’язку). Імовірно також, передбачено якийсь фонд для російських військовослужбовців і координаторів – поточні витрати й «бойові». Порядок сум тут можна хіба прикинути, але напевно йдеться про десятки тисяч доларів.

Політики – такі як зрадниця Неля Штепа, чи заступник міського голови Макіївки – звісно, спустошують кишеню втікача за іншим тарифом – від $20 тис. за сепаратистський заклик, бо все ж ризики великі – 15 років позбавлення волі. Обіцянка «референдуму» тягне на $15 тис. – можна сказати, по тисячі за рік.

Агресивний вандал за штурм адмінбудівлі отримує від $300 до $500 на день, тітки-гастролерки "лабають" сльозливі пісні за $250 на день, банальний мітингувальник – 500 грн., а "обурений пенсіонер" – 200 грн. Лінія Януковича в пенсійній політиці, як бачимо триває, тепер уже на посаді лідера кримінального угруповання. По $500 на день отримують навербовані в провінційних містах Росії відставні військові та резервісти внутрішніх військ за день вояжу до східних областей України. Про рівень «чорних» доплат медійникам – керівникам низки одіозних видань – інформація поки що уточнюється.