З'їзд Партії регіонів в Донецьку підтримав путінське бачення ситуації в Україні

А більшість вимог "протестної" резолюції ПР на диво збігається з тим, що від самого початку пропонує уряд Арсенія Яценюка

Від з'їзду депутатів всіх рівнів від Партії регіонів Донеччини залишається враження глибокої шизофренії, якою хвора ця партія.  Тільки одна фраза нардепа з Краматорська Юрія Боярського чого варта - "ми найбільше страждали від корупції так званої злочиної влади і ми теж хотіли змін", але "владу захопили нацисти і про нас забули". Таке враження, що не Боярський організовув Антимайдани на підтримку Януковича. Прямо садо-мазохізм якийсь, якщо не шизофренія.

Або, наприклад, перли Олени Бондаренко - "протестувальники в Донецькій області тримають на плечах Партію регіонів". Це про кого мова йде? Про російських диверсантів в Слов'янську? Це вони тримають партію регіонів на своїх плечах? Утім, тут маємо справу не з шизофренією, а з прикладом звичаної брехні - за версією Партії регіонів ніяких російських диверсантів немає в Україні, а усе це повсталий народ і країна на межі громадянської війни. Чисто концепція Путіна. Тобто завтра Сергій Лавров може брати резолюцію цього з'їзду в Женеву і вимахувати там нею, говорячі - а от бачите, це все повсталий народ, от найбільша партія Сходу й Півдня про це говорить, а російські диверсанти наснилися "неофашистам", які просто хочуть розстрілювати мирних протестувальників.  

Але найголовнішим посилом цього з'їзду невдах було одне "МИ ХОЧЕМО, ЩОБ НАС ПОЧУЛИ". "Ми" - це не мешканці Донбасу, а "регіонали", які зараз повністю втратили контроль над ситуацією в регіоні. Адже, ті, хто за словами Бондаренко "тримає Партію регіонів на своїх плечах", пінками гоняють Шишацького, заходять з автоматами в "біло-голубу" мерію Донецька і так далі. Партія регіонів в глубокій кризі, але роблять вигляд, що все гаразд і хочуть обдурити і владу в Києві (мовляв, лише ми можемо вгамувати Донбас), і Путіна (мовляв, ми маємо політичний вплив на електорат), і, власне, свій електорат (мовляв, ми боримося за ваші права).

Але усе це звичайнісінька брехня.

По-перше, щодо електорату, то його відверто дурять з боротьбою за децентралізацію, адже, УСІ вимоги резолюції регіоналів цілковито співпадають з пропозиціями уряду Яценюка. Так, питання другої державної мови та амністії для східних бунтарів ще треба обговорювати. Але Партію регіонів цікавить не результат, а процес, яким можна замилити очі виборцям. Саме тому вона пропонує саме на РЕФЕРЕНДУМІ ухвалити, по суті, те, що пропонує Яценюк. Чому? Тому що слово референдум майже магічне зараз для мешканців Донбасу. На кожній акції виголошується - ми хочемо референдуму, правда, ніхто не може сказати якого і з якими питаннями. Головне - референдум. Отже через референдум регіонали можуть покласти собі в "кішеню" політичний капітал. Якщо все буде ухвалено в ВР, електорат не зрозумію. 

По-друге, щодо Путіна, то, скільки б регіонали не надували щоки і не говорили про свою популярність на Сході й Півдні, Володимир Володимирович добре знає їм ціну. Якраз він прекрасно знає, чому немає заворушень в Одесі, Запоріжжі, Дніпропетровську, Миколаєві. Бо в нього не вистачає диверсійних груп на всіх. На разі, їх вистачає лише на Донеччину. А тому Партія регіонів для Путіна завжди буде малошанованим агентом впливу, якого, використавши можна викинути на смітник.

По-третє, брехня для Києва криється у перших двох моментах - ну не може Партія регіонів ніяк вплинути ані на російських диверсантів, ані на рівень їх підтримки з боку населення. Тому заклик Партії регіонів до земляків скласти зброю і залишити адмінбудівлі виглядає просто смішним.