ТОП-10 найцікавіших зразків київського стріт-арту

Вуличне вистецтво у Києві стає все більш монументальним і презентабельним

Після появи на Андрійвсьому узвозі символічного портрету українки журналісти Еспресо.TV зібрали найбільш вражаючі зразки київських стріт-арт-робіт.

Українка з майбутнього на Андріївському узвозі

15-метровий мурал, як називають малюнки на всю стіну, створили у квітні цього року француз Жюльєн Маллан і кримчанин Олексій Кислов у рамках фестивалю "Французька весна".

Коли художники ще працювали над зображенням, користувачі соцмереж вже обговорювали зовнішність дівчини на ньому - багато кому вона нагадувала іншопланетянку. Втім, Кислов пояснював, що вони з колегою мали намір зобразити символічне зображення духу України, а не реальну людину.

"Реванш" на Дніпровській набережній

Один з небагатьох київських 3D-малюнків з'явився у квітні 2014 року на тротуарі біля станції метро "Дніпро". Роботу під назвою "Реванш" відомий український художник Олексій Максев створював чотири дні.

Будинок зсередини на Великій Житомирській

На стіні будинку під номером 38, на самому початку Пейзажної алеї з боку Львівської площі з'явився величезний малюнок, який зображує уявних мешканців будівлі й навіть самого художника.

Авторство належить команді "SprayWay", яка створює графіті не лише на вулиці, а й у торгівельних центрах і кафе.

"Мешканці Арт-причалу" біля Гаванського мосту

Автором даної роботи є художниця Тетяна Пірог. Новий об'єкт київсього стріт-арту створювався два місяці на площі в 300 кв м, на його створення було витрачено 100 літрів спеціальної фарби.

За словами автора, люди по-різному називають зображених істот. Для когось вони схожі на водяних, для інших - на драконів.

Київський монументалізм на Золотоустівській

Одну зі стін будинку на вул. Золотоустівській, 20 розмалював у 2010 році французький художник Remed (Гійом Албі).

За його словами, на створення даного муралу його надихнули київські пам'ятники "Батьківщина-Мати" та "Кий, Щек, Хорив і Либідь".

"Кохання" на Урицького

Велике панно від французького художника 3ttman (Луі Ламбер) розташоване на стіні будинку №16 по вул. Урицького.

Автор припускав, що його могли надихнути роботи Марії Приймаченко, які він побачив перед початком створення муралу.

Будинок з жирафами на Володимирській

Будівля знаходиться за адресою вул. Володимирська, 77. Авторами зображення виступили художники архітектурного бюро, яке знаходиться в цих стінах.

"Wall'ьная душа" на Пейзажній алеї

Автор стріт-арту - київський художник і архітектор Олексій Приймак. Робота розміром 16х3,5 метрів створена під впливом художників епохи Ренесансу.

"Червоний і жовтий" на Турівській

На стіні будівлі свою роботу розмістили жудожники з групи "Interesni Kazki". За словами авторів, вона присвячена "аутизму та інакшості".

Двосторонній стріт-арт на ТЕЦ-5

Авторами даного муралу також виступила група "Interesni Kazki". Підготовка до його створення тривала протягом двох років, а сама робота над малюнками зайняла три тижні.