Кому і скільки платили регіонали за дискредитацію Тимошенко (ДОКУМЕНТИ)

Юлія Тимошенко навіть за гратами залишалася ворогом №1 для Януковича і над її дискредитацією працювала ціла армія штатних спеціалістів з «чорних технологій»

Даний матеріал перший в циклі статей Еспресо.TV про те, як Януковичем оплачувався «чорний піар» і про майстрів цього піару. Матеріали базуватимуться на документах, розписках про отримання грошей, знайдених в центральному офісі Партії регіонів. Виходячи із документів можна зробити висновок, що ще в 2010 році олігархи об’єдналися в боротьбі проти Тимошенко і це продовжується й досі. Це лише невеличка кількість проектів, які працювали на підвищення антирейтингу Тимошенко як всередині країни, так і в світі. Про масштаби всієї кампанії з дискредитації Юлії Володимирівни можна лише здогадуватися.

Лазаренко проти Тимошенко

Як видно із документів, саме технологами Партії регіонів був створений фейковий сайт «Вся правда про Юлію Тимошенко» (домен http://tymoshenko-vona.com), який, доречи, активний і на сьогодні. Цей інтернет-ресурс був розроблений в рамках ініційованого ПР громадського руху «Повернемо гроші Лазаренка в Україну», спрямованого на дискредитацію в першу чергу лідера «Батьківщини». Мабуть невипадково в головні «кілери» Тимошенко  були запропоновані кандидатури колишнього заступника генерального прокурора Миколи Обіхода (автор книги «Изолгавшаяся. Прокуроры США и Украны против тандема Лазаренко - Тимошенко»), народних депутатів Інни Богословської та Юрія Болдирєва,  а також представників «Блоку Литвина», КПУ та інш., які мали увійти в оргкомітет руху. А сайт  «Вся правда про Юлію Тимошенко» був спеціально  створений для розміщення матеріалів про «злочинну діяльність Тимошенко і Лазаренка».

Як видно з пояснювальної записки, спеціалісти ПР мали просувати дані провокативні матеріали в цілій низці українських видань. В розпорядженні Еспресо.TV є докази розміщення таких матеріалів в газеті «Известия».

Сайт був запущений у серпні 2010 і на його розробку було витрачено $1 тис., а щомісячний бюджет сайту складав приблизно $2 тис. Судячи з усього, фейковий інтернет-портал в пошуковиках займав позиції вище офіційних ресурсів БЮТ та Юлії Тимошенко. В березні 2012 щомісячний бюджет сайту був збільшений до $4300.

 Матеріали, розміщені на сайті напередодні та після оголошення вироку Юлії Тимошенко (жовтень 2011 року)

Танці на кістках

 В інформаційній війні проти на той момент прем’єр-міністра Юлії Тимошенко команда Януковича в повній мірі використала і Дніпропетровську трагедію 2009 року. Нагадаємо, вночі 7 травня в ігровому центрі «Джекпот» в Дніпропетровську почалася пожежа, в результаті якої загинуло 9 людей, 23 отримали поранення. Зокрема через замовні статті та сюжети в кишенькових ЗМІ «регіонали» поширювали версію, що підпал ігрового залу в Дніпропетровську є спланованою акцією з метою встановлення контролю над гральним бізнесом, а загиблі стали жертвами політичної гри  (нагадаємо, одразу  після пожежі була введена тимчасова заборона грального бізнесу в Україні).

Як це мало виглядати в інформаційному просторі можна подивитись в цьому документі

Реанімація справи Лозинського

З цього документу виливає, що «регіонали» з користю для себе використали справу Лозинського проти Юлії Тимошенко та Василя Онопенка.

В службовій записці повідомляється, що комплексний захід з розкручування справи Лозинського (підготовка документального фільму, створення громадської організації, яка займалась пошуком Лозинського і т.д.) забезпечив вигідний вплив на електорат під час президентської кампанії в 2010 році. Тому автори проекту запропонували повернутися до цієї теми під час регіональних виборів у вересні 2010 року.

Разом з тим, за задумом технологів акцент треба було змістити і залучити до кампанії однопартійців Лозинського, які відвідували його мисливські угіддя в Кіровограді. Йшлося, зокрема, про Василя Онопенка, який займав на той момент посаду Голови Верховного суду України та лідера БЮТ Юлії Тимошенко.

Про спробу «регіоналів» дискредитувати Тимошенко на світовій арені та інформаційний супровід цієї кампанії в українських ЗМІ читайте в наступному матеріалі.