Кому і скільки платили регіонали за дискредитацію Тимошенко-2 (ДОКУМЕНТИ)

Еспресо.TV продовжує розповідати про те, як Янукович та його оточення не шкодували грошей та використовували будь-які засоби у боротьбі з Тимошенко

Даний матеріал базується на документах, розписках про отримання грошей, знайдених в центральному офісі Партії регіонів. Як видно із документів, для дискредитації Блоку Юлії Тимошенко під час місцевих виборів 2010 року, а також самої Юлії Володимирівни в Україні і світі,  технологи Януковича вчергове витягли із нафталіну «справу ЄЕСУ та Олійника».

Нагадаємо, Георгій Олійник був головним фінансистом Міноборони Росії в 1996-2001 роках. 29 квітня 2002 його засудили за перевищення посадових повноважень у «справі ЄЕСУ і Міноборони», але через три місяці він був амністований, а в 2003 році повністю реабілітований Президією Верховного суду Росії «у зв'язку з відсутністю складу злочину». Проте в тому ж 2003 році Олейник був засуджений у справі про продаж «облігацій валютної позики» (справа не пов'язана з ЄЕСУ). По зазначеній справі позбавлений всіх звань і нагород, відбув в ув'язненні три роки і не реабілітований. Варто відзначити, що ця справа протягом 2002-2011 років неодноразово використовувалась як «чорний піар» проти Тимошенко.

В службовій записці автори проекту дискредитації Тимошенко пояснюють, що в минулому ця справа вже неодноразово викликала бурхливе обговорення в ЗМІ, і розраховують, що і цього разу фігура генерала, який оголосив війну сильним світу цього, викличе величезний інтерес з боку не тільки ЗМІ Росії і України, а й зарубіжних.

«Це в свою чергу дозволить як через генерала, так і через його адвоката доводити до міжнародної громадськості всі непривабливі факти ролі Тимошенко в корупційних схемах 90-х, у долі самого генерала», - йдеться в службовій записці.

В рамках кампанії було заплановано, що генерал Олійник подасть позов до Європейського суду з прав людини в Страсбурзі з проханням переглянути його справу, до Генеральної прокуратури Росії та в цілу низку російських судів: гарнізонний військовий суд, окружний військовий суд. Одночасно подається скарга до Конституційного суду, в якому будуть оскаржені норми кримінально-процесуального кодексу РФ, на підставі яких йому було відмовлено головною військовою прокуратурою у розгляді його справи, в тому числі по новим і нововиявленими обставинами.

Як видно з документів, бюджет лише подачі позовів в російські суди склав $ 70, 6 тис., а подання позовів до ЄСПЛ та інформаційний супровід даної кампанії коштував Партії регіонів $ 124, 533 тис.

Технологи визнають, що вся ця процедура носить тривалий характер і без сприяння Російської сторони подати позов до Європейського суду до кінця листопада практично неможливо. Тому, вочевидь, щоб вкластися в рамки місцевих виборів (до 31 жовтня 2010 року), вони пропонують провести в Москві прес-конференцію генерала Олійника орієнтовно на 19 жовтня 2010 року, не чекаючи відповідей із судів, в день подачі позовів в Генпрокуратуру і до Конституційного суду.

«На прес-конференції він поіменно назве тих, хто був причетний до судилища над ним, і призведе додаткові факти, що підтверджують зацікавленість цих осіб у якнайшвидшому його засудженні. Для реалізації цього плану створюється робоча група з чотирьох юристів. Їм належить ознайомитися з двома кримінальними справами на генерала Олійника та підготувати відповідні позови . Ця робота може бути закінчена 12 жовтня, а позови подані 19 жовтня. Цього ж дня можна призначити прес -конференцію генерала Олійника та його адвоката», - йдеться в документі.

Справою генерала займалася адвокатська контора Сергія Бровченка. Як пояснили автори проекту, вибір Бровченка пояснюється тим, що він добре знає, що відбувається за лаштунками ЄСПЛ і має там неформальні контакти. До того ж він сам подавав позов до Європейського суду і виграв процес.

Провокативні новини були розміщені в цілій низці українських видань, скани яких зберігалися в офісі Партії регіонів. Слід відзначити, що всю цю кампанію безпосередньо курував депутат від ПР та член парламентської делегації в ПАРЄ Іван Попеску, який, у свою чергу, доповідав про усі кроки безпосередньо Сергію Льовочкіну.