Аваков: Тим, хто прийшов зі зброєю і стріляє, відповідь української держави тільки одна - знищення

Міністр внутрішніх справ України Арсен Аваков про перебіг подій у Маріуполі і подальші дії влади

Міністр внутрішніх справ Арсен Аваков на своїй сторінці у "Фейсбук"  повідомив про перебіг подій у Маріуполі, передає Еспресо.TV. 

Маріуполь. 
Групою терористів близько 60 осіб, озброєних автоматичною зброєю, була зроблена атака на міськвідділ міліції. Була спроба захоплення будівлі, без всяких попередніх вимог. У будівлі відбувся бій, який перетворився на повномасштабне бойове зіткнення, за фактом підходу підкріплення з боку ВС і підрозділу "Омега" Нацгвардії .

В результаті бою, в якому брали участь підрозділи Нацгвардії, нд , спецпідрозділу МВС "Азов", значна частина угруповання терористів була знищена.

Близько 20 терористів знищено, 4 взято в полон. Значна частина нападників, покидавши зброю, зникла в житлових кварталах міста.

Наші втрати - один убитий 5 поранених. Уточнюються втрати у складі збройних сил.

Будівля міськвідділу охоплено полум'ям.

Мерзоти наймані, коли ж ви заспокоїтеся і насититеся кров'ю? Думайте!

Підрозділи АТО отримали підкріплення, перекинуті з інших регіонів. Позиція по відношенню до терористів зі зброєю буде незмінна і одна - вогонь на поразку.

Для тих хто думає по іншому - тому діалог, дискурс, політичний компроміс ..

Тим, хто прийшов зі зброєю і стріляє, хто захоплює заручників, катує їх, грабує людей, прикриваючись різними гаслами - відповідь української держави буде тільки одна - знищення.

Кожен вибирає сам. Ситуація стає чорно-білою. Відтінки йдуть у сторону. Іншого не дано - інакше країна перетвориться на палаючу буферну зону, де смерть стане нормою, а жити доведеться на руїнах економіки і цивільних прав.

Часу зупинити безумство все менше.  Досить політиканствувати, досить юродствувати і піариться. Час реально напружити всі сили і вийти з цього стану. Без халтури та імітації. Всіх прошу - і друзів, і ворогів. Відкладіть в сторону чвари та інтереси. На кону - країна. Робіть чесно те, що повинні. Ми сильні, ми зможемо, ми повинні!

Нагадаю, як передавало Еспресо.TV, у Маріуполі проходить антитерористична операція.