Терористи викрали начальника Маріупольського міськуправління міліції, - радник Авакова

Про подробиці звільнення Маріупольського міського управління міліції від терористів в коментарі Еспресо.TV розповів радник міністра МВС Армен Согомонян

Вранці будівлю УВС захопили люди в камуфляжному одязі. Вони наказали працівникам міліції, які знаходилися на першому поверсі лягти на підлогу. Слідчий з Приморського райвідділу, одна з дівчин, яка на той момент опинилася в УВС, приносила документи, змогла подзвонити своїм колегам в Приморський райвідділ і пошепки сказати, що хлопці, які в комуфляжі і масках з автоматами розгулюють по першому поверху - фахівці, називають себе Донецькою народною республікою. 

Трохи пізніше була дана команда Дніпропетровському батальйону - спецпідрозділу МВС "Азов", що дислокується на підступах до міста і охороняє під'їзди до Маріуполю, допомогти і звільнити будівлю УВС.

Коли колона з 8 бронемашин піхоти рушила на допомогу в УВС, їм дорогу постійно перекривала група молодих людей, в основному нетверезих чоловіків, які не давали колоні проїхати. Після того як колона разом з дніпропетровською піхотою підійшла до УВС, зав'язався бій. У будівлі УВС міліціонери, які змогли відбитися, забарикадувалися на 3-му поверсі і відстрілювалися звідти. Перші 2 поверхи були захоплені терористами, по іншому не назвеш цих людей.

На сьогоднішній момент будівлю очищено, але людей в комуфляжі в будівлі немає. Начальник УВС викрадений. Телефони у нього відключені. Як люди в комуфляжі пішли з будівлі невідомо. У будівлі захоплені люди, яких завели озброєні солдати, були в спортивному одязі. Тобто схоже на сценарій Слов'янська. На сьогодняшній момент зв'язку з начальником УВС Андрощуком немає.

Тим часом у антімайданівських групах в інтернеті вже ходить  інформація, що міліцію захопив «Правий сектор», бо міліція відмовилася виконувати злочинні команди Києва.