Що повинні зрозуміти футбольні ультрас та політики

Сьогодні ультрас "Динамо" домоглися проведення фіналу Кубка України з глядачами, але ніколи не можна звертатися за допомогою до політиків, бо УЄФА може дискваліфікувати збірну

Політика не може втручатися у справи футбольних асоціацій. УЄФА має захищати асоціації від впливу політики. Про це чітко сказано в статуті УЄФА. 

Я розумію, що статут УЄФА, або навіть статут ФФУ, інколи не знають навіть деякі працівники федерації. Тому не дивно, що про ці правила можуть не знати ультрас. Але хочу звернутися сьогодні саме до них. 

Фани "Динамо" зробили сміливий і правильний вчинок. Вони подарували глядачам і вболівальникам футбольне свято. Сподіваюся, що під час цього свята не станеться жодних подій про які, наприклад, раніше казав міністр молоді та спорту Дмитро Булатов. Фінал Кубка України пройде з глядачами завдяки тому, що ультрас не побоялися висловити свою громадянську позицію. І це не їх проблема, що сьогоднішнє керівництво ФФУ не вміє приймати нормальні і правильні рішення, яких від нього чекає футбольна спільнота. Я можу зрозуміти керівництво ФФУ, яке не хотіло брати на себе відповідальність після того, як навіть МВС відмовилося гарантувати безпеку глядачів під час фіналу у Полтаві. Але чому не перенести матч у Львів? Тому що так порадив хтось, хто має вплив на Виконком чи президента?

Тому так і сталося. Фани завоювали свято. Але рішення ультрас просити допомоги у політиків - єдина помилка, яка, якщо за це візьметься УЄФА, може призвести до санкцій або навіть виключення нашої збірної зі змагань під егідою УЄФА. Політикам не можна втручатися у справи футбольної асоціації. Це потрібно усвідомити всім. 

А керівництву ФФУ хочу порадити приймати рішення не для когось, хто не хоче їхати до Львова, а для футбольної спільноти України.