Як Янукович намагався купити лояльність світу (ДОКУМЕНТИ)

Провали офіційного Києва на міжнародній арені команда Януковича намагалася нівелювати за допомогою цілої армії лобістів як всередині країни, так і ззовні

Перші кроки Віктора Януковича на посаді Президента України (арешт Тимошенко, повернення до конституції 1996 року та  ін.) м’яко кажучи шокували світову спільноту. Тому представники на той момент правлячої партії не шкодували грошей, щоб змінити ситуацію собі на користь та політично знищити своїх опонентів.

Даний матеріал базується на документах, розписках про отримання грошей, знайдених в центральному офісі Партії регіонів.

З документів видно, що «регіонали» у звичній для себе формі смітили грошима, порушуючи будь-які правила гри.

Міністр закордонних справ Леонід Кожара отримував кошти на забезпечення перебування в Києві делегації Європарламенту в бухгалтерії Партії регіонів.

Наприклад на організацію круглого столу в Парижі, який відбувся 9-11 травня 2010 року, були витрачені десятки тисяч євро. Зокрема лише на підготовку зустрічі з сенатором та  круглого столу-зустрічі з французькою громадськістю було витрачено 8 тис. євро.

Варто відзначити, що серед членів української делегації був присутній і на той момент гендиректор місії міжнародних спостерігачів CIS-EMO (створена і зареєстрована в Росії у вересні 2003 року як міжнародна неурядова організація) Олексій Кочетков. Як глава місії він брав участь у президентських виборах в Україні 2004, 2010, парламентських виборах-2006 та місцевих виборах-2010.


Крім того,  в розпорядженні Еспресо.TV є документи, з яких видно, що саме Партія регіонів взяла на себе всі витрати делегації від CIS-EMO під час місцевих виборів-2010 в Україні та оплатила декілька проміжних та підсумкову прес-конференції за їхньою участю.

Під час круглого столу «Проблеми корупції в Україні та шляхи боротьби з нею, роль ЗМІ в цьому» в Берліні, левова доля витрат (10 тис. євро) прийшлася на оплату послуг німецького політолога, відомого пропагандиста Кремля Олександра Рара. Тут слід звернути увагу на те, що круглий стіл проходив 17-19 жовтня 2011 року, буквально через декілька днів після оголошення вироку Юлії Тимошенко. Крім того, напередодні стало відомо про скасування візиту президента Януковича до Брюсселя. Тому ще до початку дискусії було зрозуміло , що мова піде не тільки про боротьбу з корупцією в Україні, і послуги Рара були як ніколи на часі.