Що Ярославському потрібно від Курченка в "Металісті"

У пресі пишуть, що на базі "Металіста" бачили Олександра Ярославського, але керівництво клубу нещодавно зустрічалося в Росії з Сергієм Курченком, де всі питання були вирішені

Після того, як в СБУ заявили про те, що Сергій Курченко незаконно придбав "Металіст", відразу поповзли чутки, що команда повернеться в руки до Олександра Ярославського.

Сьогодні з'явилася інформація, що Ярославського бачили на клубній базі і він говорив з новим тренером Ігорем Рахаєвим, який сьогодні святкує свій день народження. 

Після закінчення чемпіонату, коли журналісти відчувають інформаційний голод, з цього можна роздути велетенську інформаційну бульбашку, але ми цього робити не станемо і пояснемо, чому Ярославському не потрібен "Металіст".

Джерела Еспресо.TV у структурі "Металіста" розповіли, що нещодавно керівництво клубу зустрічалося з Сергієм Курченком у Бєлгороді, де нинішній власник пообіцяв стабільне фінансування команди. За словами джерела, звинувачень СБУ Курченко не особливо боїться, бо незаконність придбання потрібно довести, а це може затягнутися надовго. Просто так "Металіст" він не віддасть. 

А що ж Олександр Ярославський? За словами нашого джерела, єдине, що може зацікавити Ярославського в нинішній ситуації - це стадіон та база клубу. Вкладати великі гроші в команду він не буде. А от стадіон та база - ласий шматочок. Звісно, повернути базу - це досить складно і майже нереально, бо вона є у структурі клубу. Щоб повернути базу, Ярославському потрібно повернути клуб. За словами джерела, цілком можливо, що Ярославський хоче знову бути власником "Металіста", але повернути клуб на законних підставах буде дуже важко.  А от стадіон - інша справа. Цілком можливо, що Сергій Курченко стадіон таки втратить, бо й досі не розрахувався за нього. У квітні казали, що з 680 мільйонів гривень, які повинна була сплатити компанія Сергія Курченко за стадіон, до обласного бюджету надійшло тільки 110 млн.грн. 

Можемо зазначити, що стадіон та база - це земля і можливість заробляти гроші. 

За схожою схемою заробляє, наприклад, київське "Динамо", яке отримує гроші від національної збірної України за користування базою в Конча-Заспі, а також за користування стадіон "Динамо" імені Валерія Лобановського.

У самому ж клубі інформацію приховують посилаючись на те, що всі у відпустці.