Футбольна Україна. Місто музеїв та невідомий стадіон імені Валерія Лобановського

Еспресо.TV починає розповідати читачами про футбольну Україну, яку не можна побачити по телевізору. Ми покажемо стадіони у маленьких містечках нашої країни, де панує справжній дух найпопулярнішої гри, а не гроші

Сьогодні ми завітаємо в місто Переяслав-Хмельницький, де заховався невідомий більшості українців стадіон імені Валерія Лобановського.

Переяслав-Хмельницький - це місто обласного значення на сході Київської області. Воно має багату історію і велику кількість історичних пам'яток. Саме в цьому місті український поет Тарас Шевченко написав свій "Заповіт", а у 2008 році тут відкрили музей "Заповіту". 

У футбольному плані це місто не має великої історії, але для українських шанувальників футболу і граундхопінгу воно буде цікавим через стадіон.

В Україні є два стадіони, що названі на честь Валерія Васильовича. Про перший знають всі, а от другий «заховався» в Переяславі. У цьому місті дуже поважали легендарного тренера. 

Стадіон має дві трибуни вздовж поля із встановленими на них старенькими, але свіжопофарбованими дерев’яними лавами. Як не дивно, але найяскравішою частиною арени є бігові доріжки, адже вони викладені з різнокольорових гумових «пазлів», що відчутно звеселяє картину. На території стадіону також є покинутий хокейний майданчик, зачинені туалети, вхідні ворота з турнікетами та ще друга галявина для гри в "ногом’яч". Варто відзначити освітлення: дві з чотирьох башт мають ліхтарі, третя стоїть пуста, а четверта валяється за однією з трибун.

Пощастило побувати тут на грі "Артилеристу" з Дівичок в сезоні 2012/2013. Цей клуб фінансувався "Нивою Переяславщини", що розводила свиней. В цьому ж сезоні свої ігри тут проводить ФК «Переяслав», який заявився в першу лігу Київщини. Також у місті грає ФК "Солонці" Мені невідомо який інтерес викликають ігри місцевої команди, але на матч «Артилеристу» з командою Баришівки прийшло 67 глядачів, що є звичайний показником для цього рівня змагань.

Українським вболівальникам раджу побувати у цьому місті, бо футбол - це не тільки професійні команди. У справжній футбол грають саме на такому рівні.