22 червня проросійські сили готують провокації у Києві

У цей день відбудеться хресна хода «проти війни на Донбасі й євроінтеграції України»

Ініціатором хресної ходи стали об'єднання «Православный выбор» і «Союз православных граждан». Учасники, за словами організаторів, будуть протестувати проти «інтеграції України в чужу і ворожу нашому народу західну цивілізацію - Євросоюз-євросодом», оскільки «Україна є складовою частиною православної цивілізації». «Акція присвячена 73-й річниці початку «війни Заходу проти Русского мира», пише «Ділова столиця».

Якщо Друга світова - це «війна Заходу проти «Русского мира», то «православний вибір» «православних громадян» - відверта брехня і провокація. Цікаво, на кого розрахована ця брехня - адже Путін щойно повернувся з Нормандії, де святкував ювілей відкриття Другого фронту разом з лідерами колишньої антигітлерівської коаліції. То де і хто той «Захід», який розв'язав «війну проти «Русского мира»?

Ну, звичайно, аналогія мусить бути прозорою. Тоді на «Русский мир» напали фашисти. Пакт Молотова-Ріббентропа сором'язливо замовчуємо, та він і не був підписаний 22 червня. До того ж від нього постраждали поляки-католики та, що навіть приємніше, галичани-уніати. Тобто ця справа, треба думати, була навіть богоугодною. А тепер «війна на Донбасі» розв'язана «Заходом проти «Русского мира» - ті самі «фашисти» за підтримки Держдепа і Європи. Нам натякають, що історія повторюється.

Втім, ця хресна хода, окрім суто медично-психіатричної цікавості, може становити практичний інтерес. «Православні громадяни» відверто викликають вогонь на себе. Вони просто напрошуються на неприємності. Вони їх чекають і готові про них благати. Картинка «утисків православ'я в Україні» мусить дійти до російського телеглядача за будь-яку ціну. Тому про хресну ходу всіх попереджають заздалегідь - нехай «бандерівці» й «правосєкі» готуються.

Проросійські «православні громадяни» напевне не отримали і не отримають благословення УПЦ на цю акцію - бо акція відверто політична, а не церковна. До того ж ці організації давно офіційно засуджені церквою за «політичне православ'я» (лідер СПГ В.Лукіяник навіть був відлучений від церкви). Та дарма, вони все одно називатимуть її «хресною ходою» і «молебнем». До того ж УПЦ їм «не указ» - бо вони діють від імені «Русского мира», від якого в УПЦ останнім часом постійно відступаються. Саме на «православних громадян», а зовсім не на власну «українську доньку» тепер вся надія Московської патріархії - їм тільки і залишилося що демонструвати «прагнення українців до православної цивілізації». Дарма, що вони фріки на службі у фріків - російські телеглядачі до фріків звикли і навіть навчилися ставитися до них серйозно.

До речі, ця хресна хода, яка має початися «від Києво-Печерської Лаври» (що робить Лавру нібито співучасником події) стане черговою проблемою для УПЦ. Вона буде змушена коментувати, виправдовуватися і запевняти, що вона тут ні до чого. «Православні громадяни» свідомо «підставляють» УПЦ. Своїм клоунським протистоянням «Євросодому» і взагалі «Заходу» вони викликають чергову хвилю суспільного невдоволення «московськими попами», чиї постаті легко вгадуються за іконами імператора Миколи ІІ - улюбленим атрибутом цієї потішної православної раті. Це буде маленька помста Москви УПЦ за непевність щодо свого «цивілізаційного вибору» і заодно нагадування про те, що навіть будучи «нев'їздним», московське керівництво все одно залишається господарем в Києві.