Арешт Єфремова міг би врятувати сотні життів

Зараз регіональні еліти Луганщини вважають Єфремова "вічним" і бояться його набагато більше, ніж боялися Януковича

Вже неодноразово писалося про те, що Олександр Єфремов сам "вигодував" тих сепаратистів, які зараз тероризують Луганщину. Власне, тому зараз й точаться розмови про позбавлення його депутатського мандату. Разом з тим усім зрозуміло, що Єфремов вже майже не контролює джина, якого випустив з пляшки. Мова йде про терористів з ЛНР, які контролюють низку міст разом з областним центром. Однак, Єфремов, якого вже майже викинули з керівництва уламків ПР, який не потрібен олігархам - новітнім миротворцям Новинському, Ахметову, Колесникову, поки ще має колосальний магічний вплив на місцеву еліту, від якої багато у чому залежить чи спалахнуть нові вогнища тероризму на Луганщині.

Цей феномен впливу Єфремова пояснюється просто - по-перше, він не дав вирости жодному луганському олігарху вище себе і місцева еліта у порівннянні з донецькими сусідами просто дрібота, по-друге, в уявленні луганського істаблішменту Єфремов вічний господар Луганщини, який правив при Кучмі, Ющенку та Януковичі. І у місцевих еліт є велика підозра, що Єфремов домовиться й з Порошенком, тому поки він на свободі вони не ризикнуть з ним сперечатися. Саме з цієї причини жоден жоден впливовий луганчанин, навіть, з тих, хто має зуб на Єфремова, не згодився очолити Луганську ОДА.

Один з таких персонажів нещодавно повідомив Еспресо.TV, що в душі багато представників навіть "біло-голубої" еліти Луганщини сподіваються, що Єфремова нарешті позбавлять мандату і якщо не посадять, то він принаймні втече. І коли почалися розмови про те, що Олександр Сергійович скоро втратить недоторканість багато хто з впливових луганчан не став поспішати виконувати його побажання дестабілізувати ситуацію у низці міст регіону. Крім того, те саме джерело розповіло, що всі дуже сподіваються, що Порошенко дуже скоро виведе російських бойовиків в Росію і на Донбасі запаную спокій.

Однак, поява Єфремова на інавгурації Порошенка знову підняла його котування і серед місцевих бонз поповзла чутка - "Олександр Сергійович обов'язково домовиться, він ніколи не пропадав, згадайте часи Ющенка". А тому висновок для них напрошується простий - скаже Олександр Сергійович запалити ще десь "вогник" ЛНР, дати на це гроші, значить так треба для діла, мовляв, потім, коли він домовиться, то обов'язково відмаже.

На разі, МОЗ звітує про 45 загиблих на Луганщині проти понад 200 на Донеччині, але, кожен день перебування Єфремова на волі, може допомогти Луганській області наздогнати сусідній регіон за цією сумною статистикою.