Російські словники пояснюють, що Путін - "великий ху*"

Виявляється, нібито відразу зрозуміле слово, яким називають Володимира Путіна вже не лише ультрас, може мати кілька значень

Журналісти Еспресо.TV вирішили дослідити походження та значення лайливого слова, яке вже викликає стійкі асоціації з російським президентом-агресором.

Слід одразу зазначити, що вивчення російської обсценної лексики досі викликає у фахівців певні труднощі. Здебільшого вони пов'язані з тим, що спеціалісти досі не можуть дійти згоди стосовно походження окремих нецензурнизх слів. Серед таких - і те, від якого походить "ху**о".

Наприклад, класик радянської та російської лінгвістики Олег Трубачов вважав, що слов "х*й" є однокорінним зі словом "хвоя", а славіст Геннадій Ковальов схилявся до думки, що дане слово походить ві загальнослов'янської лексеми, що означала "відросток", "пагін".

Ще один видатний мовознавець Владислав Ілліч-Світич стверджував, що "х*й" походить ще з праностратичної мови (до ХІІ-Х тисячоліття до н. е.), в якій "cujha" означало "колючка", "вістря".

Стосовно походження слова "ху**о" все зрозуміло, а з можливими значеннями історія цікавіша.

Словники російської обсценної лексики подають два його значення. Перше - "чоловічий статевий орган великого розміру". Друге - "дурна, нікчемна, неприємна людина".

По логіці, ті, хто називають цим словом Путіна, мають на увазі, напевне саме друге значення. Бо зі зростом російського президента в 1 метр 70 сантиметрів його важко назвати великим. Хоча й "ху" він великий. 

Хоча, якщо порівняти російського вождя з його соратником Дмитром Медведєвим (1 м 62 см), Путін дійсно видається великим.

Нагадаємо, нецензурну пісню про Путіна авторства українських ультрас співають вже у Мексиці та Японії.