Чому Льовочкін воює з керівництвом концерну РРТ?

Відповідь одна – він знищує інформаційну безпеку держави. Виглядає, що його мета – повністю вимкнути українське мовлення у Донецькій та Луганські області

Майже щодня на каналі Інтер виходять сюжети з критикою керівництва концерну РРТ, яке було призначене новим Кабінетом Міністрів. Попереднє керівництво «прославилося» тим, що під час революції гідності вимикало з ефіру П’ятий канал та інші демократичні канали. Крім того, ще 17 квітня 2014 року у газеті «Урядовий кур’єр» вийшла стаття, у якій співробітники концерну звинувачувалися у спланованому знищенні національного медіа-ресурсу. «І цей диригент, вірогідно, був не в Києві. Вас не дивує, що Броварський РПЦ, його могутні антенно-щоглові башти, які ще можна було використовувати для захисту свого інформаційного простору, були порізані на металобрухт, по суті, напередодні воєнних дій в Криму? А цей РПЦ входив до всіх мобілізаційних планів, був головним виконавцем у системі оповіщення населення у разі воєнного стану, надзвичайних подій. Його технічними можливостями користувалися спецслужби, армія». Про це писали Станіслав Прокопчук та Леонід Самсоненко в «Урядовому кур’єрі», Артем Шевченко на Еспресо ТВ, про злочини колишнього керівництва концерну говорив і народний депутат від Удару Павло Різаненко. На думку останнього, відбулося викрадення належних державі земельних ділянок, ринкова вартість яких становить понад 200 млн. гривень. Корупція і зрада працівників РТПЦ розслідується зараз органами МВС та Прокуратури.   

Але у сюжетах Інтера ці люди – справжні герої. Чому? Ось цитата з програми «Подробності» за 24 червня: «Новое руководство до сих пор продолжает работу вышек в Луганской и Донецкой области, на которых вместо украинских каналов транслируют российскую пропаганду».

Отже, головне звинувачення Інтера полягає в тому, що вежі РТПЦ у Луганській та Донецькій області досі працюють. А як насправді відбувається мовлення у цих регіонах? Вчора у голови РНБО Андрія Парубія відбулася нарада з керівниками та редакторами українських теле- і радіоканалів. Журналістам роздали закритий список стану мовлень на радіопередавальних вежах. І справді, на деяких з них, які контролюють сепаратисти, ввімкнено російські канали, а певні канали вони наказали вимкнути. Але на всіх працюючих вежах більшість мовлення займає український теле- та радіоефір з Києва. З точки зору безпеки не буду допомагати Інтеру та його поплічникам – сепаратистам, і не перераховуватиму ситуацій у кожному місті. Адже для того, щоб знищити український ефір на Сході, Інтер і піднімає щодня цю тему, вводить в оману глядачів, заважає працювати та наражає на небезпеку життя співробітників концерну, які чесно продовжують виконувати власний обов’язок. Це і не дивно. Адже всупереч закону співзасновником Інтера є Перший російський державний канал – головний рупор путінської пропаганди. А інформаційним мовленням Інтера керує Ігор Шувалов, росіянин, радник Льовочкіна, до якого Служба безпеки зовсім недавно мала претензії, і затвердженням Голови СБУ має їх досі. 

Ми ніколи не виграємо цю війну, поки нашим інформаційним простором керуватимуть Голова адміністрації Януковича Льовочкін, його російські радники і путінські партнери. 

P.S. Ані я особисто, ані жодні підприємства чи громадські організації, пов’язані з моєю сім’єю, не мають жодних бізнесових або ділових стосунків з концерном РРТ чи його керівництвом. Але поки я є громадянином власної країни, навіть попри страх та корумпованість багатьох моїх колег у Верховній Раді, називатиму речі в інформаційній сфері своїми іменами.