ТОП-7 котів політиків: від Вєні Ложкіна до Персика Яценюка

Еспресо.TV знайомить читачів з домашніми улюбленцями найвідоміших політиків

Останнім часом кішка Вєня, домашня улюблениця Бориса Ложкіна, голови адміністрації президента, ативізувалася у "Фейсбуці", де вона має власну сторінку. Цікаво, що у Вєні більше шести сотен друзів у соціальній мережі.

В останніх записах кішка ділиться своїми смаками щодо їжі, а також хизується тим, що її показували по телевізору. 

А пост  від 23 червня розповідає про те, що кішка поки не переїхала до будівлі адімністрації президента і мешкає в старому офісі хазяїна. 

У родині Арсенія Яценюка, прем'єра України, живе рудий кіт Персик.

"Він з'явився у нас в день народження Арсенія. І з того дня тільки його визнає своїм господарем. Коли ми на дачі, він весь час ходить за ним", - розповіла Терезія, дружина Арсенія Яценюка.

Зараз Персик живе на дачі, куди Яценюки приїжджають на вихідні. Кожну п'ятницю Персик сідає під дверима будинку і чекає повернення господарів.

У Леоніда Черновецького, екс-мера Києва, теж є кіт Яшка. 

"Зараз багатьом у житті не вистачає гармонії. А я ось впевнений, що гармонію в життя людини приносять тварини. Він сидить на другому поверсі, він мене завжди зустрічає з роботи, що б з'їсти мою чергову котлету", - ось так Черновецький заплутано описує свої стосунки з домашнім вихованцем.

Цікаво, що на написання книги "Як стати мільйонером?" Черновецького надихав його кіт Яшка.

Точніше, фотографія улюбленця, яка стоїть у мера в кабінеті на журнальному столику.

Дмитро Медведєв, прем'єр-міністр Росії, виявляється також полюбляє котів. 

Нещодавно сонливий російський політик, який неодноразово засинав під час важливих подій у державі, опублікував в особистому мікроблозі фотографію свого кота Дорофея.

"Дорофей. Коте - за заявками глядачів", - наділив прем'єр фотографію підписом.

Цікаво, що цього чотирилапого жартома називають "першим котом Росії".

Одіозний Рамзан Кадиров, президент Чечні, людина з неоднозначною репутацією, якого нещодавно блогери упіймали на відвертій брехні під час велопробігу, теж полюбляє чотирилапих.

У його домашній колекції є декілька котів. Але найбільше Кадиров любить білосніжного малюка Зазулю, якого ніжно називає  Зазулечкою.

У сім'ї Барака Обами, американського президента, з 2009 року живе кішка рідкісної турецької ванської породи.

Цікаво, що ця порода була створена у Туреччині небодалік біля озера Ван, що неподалік від вірменського нагір'я.

Ветеринари розповідають, що ванські кішки дуже аристократичні, але при цьому не бояться води і дуже люблять ловити рибу.

Причому у таких кішок, як правило, очі різного кольору: правий - блакитний, а лівий - жовтий.

А у турків існує навіть повір'я щодо ванской кішки: якщо хоч раз зазирнути в очі ванской кішці, то можна побачити своє майбутнє.

На знімку головний мишолов урядової резиденції Великобританії - кіт Ларрі. Цікаво, що його послуги обходяться британській скарбниці в сто фунтів стерлінгів щорічно.

Також журналісти Еспресо.TV пропонують насолодитися світлинами домашніх улюбленців в національному одязі,  а також обрати найпатріотичнішу тварину.