ТОП-5 російських зірок, які підтримують політику Путіна і мають звання в Україні

Журналісти Еспресо.TV склали список російських зірок, які отримували почесні звання та нагороди в Україні, проте підтримують Путіна

ФОТО: ivona.bigmir.net

Цього тижня у непрості стосунки між Україною та Росією підлила масла дружина російського композитора Іллі Рєзніка Ірина Романова, яка назвала Україну "пі**растичною країною", в якій "правлять пі**расти".  Всі ці негативні висловлювання обурили українських діячів. Зокрема продюсер Олена Мозгова дала жорстку відсіч таким нахабним заявам. 

Цікаво, що сам Ілля Рєзнік  крім звання народного артиста Росії має й звання народного артиста України, яке композитор отримав у 2013 році за чималий внесок в розвиток української культури. 

Здавалося б, що після таких лайливих висловлювань другої половинки маестро мав би стати на захист країни, яка дала йому  почесне звання та підтримку, однак жодних коментарів з боку композитора не було.

Тож, така мовчазна позиція красновомовно говорить про його цілковиту підтримку дружини та Путіна.

ФОТО: obozrevatel.com

-    Російський співак Йосип Кобзон, який народився у селищі Часов Яр Донецької області, звання народного артиста України отримав аж в 1991 році. Цікаво, що "співак усіх часів та народів" має й звання почесного мешканця Дніпропетровська. 

Тим не менше він неодноразово зразджував свою Батьківщину.  Зокрема  співак одним з перших підписався під листом-підтримкою діячів культури щодо політики Путіна. 

Згодом Кобзон заявив, що ногою не ступить на Батьківщину, поки в країні залишиться хоча б один так званий "бандерівець".

Коли ж у Росії заборонили виступи гурту "Океан Ельзи" Кобзон підтримав це рішення.

"Годуйтесь у себе!", - відрізав артист.

ФОТО: forbes.ru

- Талановитий російський режисер Володимир Бортко, який знімав серіали "Майстер та Маргарита" та "Бандитский Петербург", отримав звання народного артиста України у 2003 році. Однак це не завадило йому поставити свій підпис під "сумнозвісним листом".

ФОТО: independent-news.ru

-    Російський поп-король Філіп Кіркоров отримав звання народного артиста України у 2008 році після того, як його "підопічна" співачка Ані Лорак зайняла друге місце на пісенному конкурсі Євробачення-2008.

Поки що скандальний російський співак утримується від коментарів щодо подій в Україні. Однак його пропутінська позиція відома давно.

Так, в 2012 році співак зізнавався, що повністю підтримує політику "Єдиної Росії" та Путіна.

Крім того, епатажний Філя казав, що готовий "пройти через вогонь та воду заради Путіна". 

ФОТО: iskusstvo.tv

-    У 2001 та 2004 році екс-президент України Леонід Кучма нагородив орденом Ярослава Мудрого 5 ступеня російського диригента Володимира Співакова та званням народний артист.

А вже в 2009 році музикант отримав ще одну нагороду – Орден за заслуги 2 ступеня, бо начебто зробив чималий внесок у розвиток української культури.

Всі ці українські преференції не завадили Співакову активно підтримувати загарбницьку політику Путіна та не приховувати своїх переконань.

ФОТО: ed.sibnovosti.ru

Цікаво, що знаменитий музикант Юрій Башмет, який народився та виріс у Львові, також підписався під листом-підтримкою Путіна.

Однак львів’яни миттєво  відреагували на таку зневагу співвітчизника і позбавили його звання титулу почесного професора Львівської національної музичної академії імені М. Лисенка.  

Можливо, й з вище перерахованими російськими культурними діячами, обласканими в Україні, варто вчинити так само?

Адже не дуже заможньому українському бюджету, мабуть, не варто витрачати зайві кошти на дотацію та підтримку людей, які її зневажають і не підтримують.

Зрештою й саме звання "народний артист України" давно є радянським спадком, якого у багатьох країнах Європи та й в Америці ніколи не існувало. 

Тож, можливо, в Україні якраз настав той час, коли варто переглянути не лише список людей, які отримали це звання, а й взагалі подумати про його доцільність існування?