Підсумки ЧС-2014: Красиві дівчата, гіркі сльози, суїцид та найкращі голи

Еспресо.TV підбиває підсумки чемпіонату світу-2014 з футболу у Бразилії

Чемпіон світу

Збірна Німеччини виграла свій четвертий Кубок світу. У фіналі німці перемогли Аргентину 1:0

Команди-відкриття ЧС-2014

Мундіаль-2014 подарував вболівальникам справжню інтригу. Ну хто міг подумати на початку ЧС, що у плей-офф вийдуть такі команди, як Алжир та Коста-Рика. Але найбільше сподобалася збірна Коста-Рики, яка лише в серії післяматчевих пенальті програла Голландії в 1/4 фіналу. Чого тільки варті перемоги цієї збірної над Уругваєм та Італією на груповій стадії, а також нічия з Англією. А збірна Алжиру може розраховувати на підтримку українців завдяки тому, що відправила додому росіян. 

Найбільше розчарування ЧС-2014

Сюди можна віднести одразу чотири команди: Англія, Іспанія, Італія та Португалія. Але найбільше розчарували саме чемпіони світу-2010 - іспанці. Команда продемонструвала не дуже якісний футбол. У грі іспанців не було малюнку, до якого звикли вболівальники за шість років домінування цієї збірної на світовій арені. Результати говорять самі за себе. 

Найкращий голкіпер ЧС-2014

Звання кращого голкіпера ЧС-2014 Еспресо.TV віддає Мануелю Нойєру, який блискуче захищав ворота німецької команди.

 

Найкращий бомбардир ЧС-2014

Ним став 23-річний атакуючий півзахисник збірної Колумбії Хамес Родрігес. У п'яти матчах, зіграних на мундіалі, він забив 6 голів. Нагадаємо, збірна Колумбії у чвертьфіналі поступилася господарям турніру - бразильцям.

Найкращі асистенти ЧС-2014

Одноосібного лідера в цій номінації немає. Одразу два гравці відзначилися під час мундіалю 4-ма гольовими передачами - німець Тоні Кроос (зліва) та колумбієць Хуан Куадрадо (справа).

 

Топ-ранер

Найдовшу дистанцію на ЧС-2014 пробіг голландець Ар’єр Роббен – 79309 метрів.

 

Рекорд

Німецький форвард Мірослав Клозе в півфінальному матчі з Бразилією встановив рекорд за кількістю забитих голів на ЧС. Клозе забив свій 16 гол і став найкращим бомбардиром в історії чемпіонатів світу.

Всього забито голів: 171. Зазначимо, що у фінальній частині мундіалю було зіграно 64 матчі.

Найкрасивіші вболівальниці ЧС-2014

На мундіалі було багато вболівальниць, які змушували милуватися їхньою вродою. Але ми зробили важкий вибір і віддали перемогу колумбійським дівчатам. Вони, на нашу думку, стали найкрасивішими фанатками ЧС-2014.

Топ-3 голи ЧС-2014

1. Голландія - Іспанія. Робін ван Персі 

2. Бразилія - Колумбія. Давід Луїз

3. Австралія - Голландія - Кехілл

Тренер, якого ніколи не забудуть

Мексиканський наставник Мігель Еррера запам'ятався вболівальникам шаленими емоціями. Завдяки цьому він став улюбленцем публіки і зі збірною Мексики, дуже не хотілося прощатися з ним.

Кадр, який може довести до сліз

Під час жахливої поразки Бразилії від Німеччини (1:7) у півфіналі ЧС-2014, камера показала бразильського дідуся, який зі сльозами на очах обнімав Кубок світу, який його збірна знову не виграла.

Суїцид

15-річна фанатка збірної Бразилії Прагійа Тапа не пережила ганебної поразки команди в півфіналі ЧС-2014 від німців (1:7), покінчивши життя самогубством. Вона дуже хотіла побачити Бразилію у фіналі. Деякі друзі її "підначували" після півфіналу. Наступного ранку дівчинку знайшли в її кімнаті. Вона повісилася. Покійна жила за від столиці Непалу Катманду. Дівчинку знайшла мертвою її мати.