Чому Ротань їде в Росію

Людям, які звинувачують футболіста у зраді, потрібно бодай на хвилинку ввімкнути свій мозок і проаналізувати наступні речі

Розмови щодо можливого від'їзду капітана "Дніпра" велися ще взимку. Контракт 32-річного футболіста з "Дніпром" закінчився 30-го червня. Клуб не поспішав з новою угодою, але Ротаню вдалося б домовитись з керівництвом "Дніпра", якби він не був справжнім капітаном. 

Українські ЗМІ повідомили, що у футболіста виник конфлікт з керівництвом "Дніпра" через преміальні за "срібло" чемпіонату. Ротань, як справжній капітан, намагався дізнатися, чому преміальних команда не отримала. Керівництву "Дніпра" це не сподобалось і воно почало шукати футболісту заміну. 

Єдину серйозну пропозицію Ротань отримав від казанського "Рубіна", куди гравець збирається перейти, але він і досі сподівається, що зможе залишитися в "Дніпрі". 

Після новини про "Рубін" в соцмережах Ротаня почали називати зрадником. Але в мене зовсім протилежна думка. 

1. Не секрет, що зарплатня футболістів, тренерів та клубного персоналу у Росії значно більша за українську. Рубін - один з найзаможніших клубів Росії. Пропозиція від "Рубіна" в Ротаня була ще взимку. Але футболіст не збирався її приймати і навіть зараз, коли його контракт з "Дніпром" закінчився, він намагається залишитися у клубі. Це відповідь на всі звинувачення в тому, що для футболіста важливі лише гроші.

2. Наразі Руслану Ротаню вже 32-роки. У такому віці знайти гарну пропозицію стає все важче. Єдина пропозиція, яка варта уваги, у Ротаня зараз лише від російського клубу. Ротань - один з ключових гравців національної збірної України. Для того, щоб залишатися у збірній і складати конкуренцію молодшим гравцям, футболіст має виступати за сильну команду. Виходить, щоб не "зрадити" Україну, Ротань повинен забути про кар'єру в збірній і, можливо, взагалі залишитися без клубу.

3. Чому тоді зрадниками не називають керівництво "Дніпра", яке знає, що на футболіста полює російський клуб, і не прагне втримати його? 

4. Футбол тісно пов'язаний з політикою, але питання виступів за колектив країни, з якою у нас "неоголошена війна", не можна вважати зрадою, бо футболіст представлятиме Україну в Росії. Він не збирається змінювати українське громадянство на російське. Ось це було б зрадою. 

Історія з Русланом Ротанем показує лише один досить важливий момент. В нашому суспільстві не дуже люблять людей, які мають свою думку і відстоюють її. Дуже просто зайти в соцмережі і набрати на клавіатурі слово "зрада", вважаючи себе після цього патріотом. Перш ніж розкидуватися такими словами потрібно, як мінімум, дізнатися значення цього слова.