2017 рік. Верховна Рада. Симоненка знову тягають за волосся

Незважаючи на сцени публічної обструкції депутатам-українофобам в парламенті, вони туди потраплятимуть і надалі

Вчорашні сцени побиття Петра Симоненка та виштовхування з парламенту Миколи Левченка не можуть не тішити українських патріотів. Але, на жаль, усе це не більше чим вистава, від якої виграють, між іншим, не лише нардепи-патріоти, а й їхні жертви. Звичайно, усі скажуть, які молодці - побили Симоненка, дали копняків Левченку. А хтось - скаже от бачите "фашисти" в українському парламенті до того розперезалися, що чинять розправу вже прямо в сесійній залі над мужніми депутатми, які закликають до "миру" та "взаєморозуміння". На жаль, ця картинка, яку трактують по різному затуляє дуже очевидний факт - ще не встановлено жодної перепони для того, щоб Симоненко, Левченко та інші зрадники не потрапили до парламенту. Єдине виключення, яке підтверджує правило, становить "президент Новоросії" екс-нардеп Олег Царьов. 

Розпуск фракції КПУ та навіть її заборона нічого не дасть. Усі персоналії з цієї фракції та партії поки мають усі шанси знову потрапити до парламенту. Навіть самі одіозні персонажі мають ці шанси. Можна не сумніватися, що Левченко опиниться в списках Партії регіонів. До речі, туди ж Медведчук може включити й того ж Симоненка. А що? Електорат який не який той має. А може там місце і Єфремову знайдеться. А списки ПР (о) - Партії розвитку Львовочкіна? Хто там буде як не ті, кого зараз називають зрадниками. А екс-комуністи, які як і Голуб дізналися "страшну таємницю" Симоненка? Можна не сумніватися, що вони створили "фракцію Курченка" і створять "партію Курченка". Десь обов'язково вспливе незаслужено усіма забутий Добкін.  І при цьому Порошенко розповідає про люстрацію, яку на виборах має вчинити народ. Що по суті, є профанацією самої люстрації.

Чому ж Порошенко не хоче справжньої люстрації, яку повинна провести владу і перекладає відповідальність на народ? Насамперед тому що, якщо почати справжню люстрацію треба буде йти до кінця і розібратися не лише з Левченком та Симоненком, а й своїм другом Володимиром Литвином - і справі Гонгадзе, і у справі диктатури Януковича. Чи може хтось забув як Литвин в якості спікера цементував диктатуру Януковича з 2010 по 2012 роки? Як він організовував, наприклад, скандальну ратифікацію Харківських угод, ховаючись від яєць за парасольками? Для таких радикальних дій Порошенко явно не готовий, бо над тяжіє "комплекс Януковича, який саджав" і він боїться, що якщо почне люструвати, то потім його звинуватять у "політичних репресіях" і згодом його чекатимуть неприємності. Як, наприклад, Саакашвілі. Слушні побоювання, але... тоді не виходить "жити по-новому".