Сепаратисти на місці катастрофи «Боїнгу-777» поводяться як мешканці «третього світу»

Мародерства, до яких вдаються місцеві жителі на місці падіння літака «Малазійських авіаліній», подібні до аналогічних випадків в Індії

Випадки мародерства на Донеччині, про які вже неодноразово писали ЗМІ США та Великої Британії, можуть порівнятися лише з такими ганебними прикладами, як ситуація, що сталася 1996 року після авіакатастрофи над Делі. В Європі та США подібні випадки за останні десятиліття не простежуються.

12 листопада 1996 року з казахстанського Чимкента вилетів Іл-76 компанії «Еір Казахстан», що прямував до Делі. На борту, окрім 10 членів екіпажу, було ще й 27 пасажирів. З Делі у повітря злетів Боїнг-747 «Саудівських авіаліній», що летів до Джидду. На його борту перебувало 312 людей.

Фото: forinsurer.com

Не долетівши 75 км до Делі літаки зіткнулись на швидкості 500 км/год. кожний. Усі 349 людей загинули, рятівники не змогли ідентифікувати всі тіла.

Як повідомили primenews.com.ua, до приїзду міліції на місці авіакатастрофи перебувало близько 20 тисяч місцевих. З тіл були зняті піджаки, наручні годинники, викрадали гроші та інші коштовності. З деяких загиблих зняли навіть шкарпетки, не кажучи про взуття. Пізніше місцеві звинуватили в мародерстві поліцію, натомість останні покладали провину на жителів селищ.

Фото: primenews.com.ua

Також повідомлялось, що на борту Іл-76 було понад 3 тонн товарів з Індії, за деякими припущеннями, у пасажирів літака, що розбився, було понад мільйон доларів. Утім, на місці катастрофи знайшли лише незначну частину цих грошей.

Раніше Еспресо.TV вже повідомляло про мародерства сепаратистів та деяких місцевих на місці авіакатастрофи «Боїнгу-777». 

Щодо сепаратистки-мародерки, яка вихвалялась в мережі вкраденою у загиблої тушшю, Українські Інтернет-користувачі вже з’ясували, що вона дійсно мешкає в Торезі, поряд з місцем падіння лайнера.

Фото з Instagram

Справжнє ім’я мародерки – Катерина Пархоменко, повідомляє Цензор.нет. В соцмережах вона зізнається, що "сепаратистка" і ненавидить все українське. Певно саме тому дівчина не гребує користуватися речами убитих.

Фото з Instagram

Фото з Instagram

Фото з Instagram

Випадок з тушшю далеко не єдиний. Голландські ЗМІ повідомляють, що родичі загиблих у "Боїнгу-777" скаржаться: при спробі зателефонувати за номером померлих вони чують відповідь людей, які вкрали телефон з місця катастрофи.

Багато з особистих речей і багажу загиблих пасажирів вже з’явилося на місцевих ринках Торезу та в Сніжному, а з кредитних карток людей, що летіли рейсом МН17, вже були спроби зняття грошей в банкоматах.