Володимир І для ДНР і шофер Єфремова для ЛНР

В ДНР вже змінився четвертий керівник і, судячи з усього, це не останні зміни у керма цієї частки "Новоросії"

Взагалі, "державотворчі" процеси, якщо їх можна так назвати, на території ДНР та ЛНР ніколи не відрізнялися якогюсь логікою. В ДНР від самого початку панувала прямо якась вакханілія з керманичами. Спочатку був "народний губернатор" Павло Губарєв, котрого заарештували, а потім, коли він став "трофеєм" Гіркіна, його розжалували в прості "ополченці". Тим часом, ДНР нібито очолив "голова Верховної Ради ДНР" Денис Пушилін, який втік до Москви фактично зразу після прибуття в Донецьк з "білокамінної" "прем'єра ДНР" Олександра Бородая. І от Бородай теж зникає, зробивш заяву, що "ДНР не протримається і двох тижнів, якщо їй не допоможуть", а його заміняє "придністровський кат" Володимир Антюфєєв. Судячи з усього, Бородая відкликали до Москви. Разом з тим з'явилася інформація, що з обложеної Горлівки втік Безлер "Бєс" і невідомо де перебуває Гіркін. Ще варто загадати про "президента Новоросії" Олега Царьова, який теж невідомо де президентсвує. Звісно, що з урахуванням просування сил АТО і змикання кільця навколо Донецька - це зараз місце від якого будь-який чільний сепаратист хотів би триматися подалі. Можна очікувати, що скоро зникне і Антюфєєв, а до керма повернеться перший очільник ДНР - "ополченець" Губарєв.    

Утім, усі ці хаотичні, ба більше судомні рухи, не лише через те, що зараз навколо Донецька гаряче. В Луганську ж зараз теж не солодко, але там як сидів, так і сидить за керманича Валерій Болотов. Так в чому різниця? А в тому, що Болотов пряма креатура нардепа Олександра Єфремова, за деякими даними, Болотов шофер сина Єфремова і Олександр Сергійович наказав тому триматися до останнього. А всі зв'язки з Москвою тримаються через того ж Єфремова. Хоча це не виключає дій автономних банд на території Луганщини.  

Проблема ж ДНР в тому, що там від початку усім керуюють росіяни (у Луганську теж є російські "парашутисти", але вони вони тримаються в тіні), вони отримують вказівки напряму з Москви, а там якраз і не можуть визначитися що ж робити з ДНР і, зрештою, з ЛНР. У Путіна та його оточення просто немає стратегічного плану. Зараз таким може називатися хіба що план "хай воюють до останнього і побільше нагадять в Україні". Решта концепцій перебувають у недоробленому та незатвердженному стані. Концепцій різних - вторгнення в Україну "миротворців" чи "зелених чоловічків", приєднання до Росії, створення "придністров'я" окремо чи разом з справжнім Придністров'ям. Є й фантасмагорична концепція - поступово "злити" ЛНР та ДНР і під'юджувати українських ветеранів на "похід на Київ" за люстрацією. І поки у Путіна в голові  такий стратегічний бардак українська армія має всі шанси дотиснути ДНР та ЛНР.